Paella valenciana
Paella valenciana
Paella valenciana
Paella valenciana
Ingrediënten
4 personen
Konijnen
4 stukken
Kippenbouten
4
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Snijbonen
400 g
Arroz bomba
400 g
Witte bonen
400 g
Tomaten passata
400 g
Witte wijn
0,2 l
Saffraan
2 dopje
Peper
Zout
Bouillon
0,4 l
Paprikapoeder
1 snuifje
Citroen
1
Platte peterselie
Benodigdheden
Een paellapan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 stukken konijnen, 4 kippenbouten, olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de paellapan. Kruid de stukken konijn en de kippenbouten met peper en zout en leg de stukken in de pan met olie. Kleur de stukken vlees goudbruin.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en plet de teentjes look.
3
Schuif de stukken vlees aan de kant van de paellapan als ze gaar zijn en voeg de uien toe in het midden van de pan. Laat even aanstoven en doe er daarna ook de look bij.
400 g snijbonen
4
Spoel de snijbonen en snij of knijp het steeltje en de top van elke boon. Snijd de snijbonen grof. Laat ze meebakken in de pan.
400 g arroz bomba
5
Zet het vuur nu iets lager en doe er de rijst bij.
400 g Witte bonen
6
Open een blik met witte bonen en giet de bonen af. Spoel ze even schoon onder koud stromend water. Voeg toe aan de stovende groenten.
400 g Tomaten passata, 0,2 l witte wijn
7
Giet de passata in de pan en doe er een scheut witte wijn bij. Meng de stukken vlees onder de rest van de paella.
2 dopje saffraan, peper, zout
8
Kruid de paella met saffraan, peper en zout.
0,4 l Bouillon
9
Giet er de bouillon beetje per beetje aan toe. Niet alles in één keer, zodat er een korstje ontstaat.
10
Laat nog minstens 25 minuten rustig verder pruttelen op een laag vuurtje, tot de rijst gaar is.
1 snuifje paprikapoeder, 1 citroen, platte peterselie
11
Bestuif de paella met paprikapoeder. Snij de citroen in kwartjes en verdeel over de paella. Werk het geheel af met wat fijngesneden platte peterselie.
4 stukken konijnen, 4 kippenbouten, olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de paellapan. Kruid de stukken konijn en de kippenbouten met peper en zout en leg de stukken in de pan met olie. Kleur de stukken vlees goudbruin.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en plet de teentjes look.
3
Schuif de stukken vlees aan de kant van de paellapan als ze gaar zijn en voeg de uien toe in het midden van de pan. Laat even aanstoven en doe er daarna ook de look bij.
400 g snijbonen
4
Spoel de snijbonen en snij of knijp het steeltje en de top van elke boon. Snijd de snijbonen grof. Laat ze meebakken in de pan.
400 g arroz bomba
5
Zet het vuur nu iets lager en doe er de rijst bij.
400 g Witte bonen
6
Open een blik met witte bonen en giet de bonen af. Spoel ze even schoon onder koud stromend water. Voeg toe aan de stovende groenten.
400 g Tomaten passata, 0,2 l witte wijn
7
Giet de passata in de pan en doe er een scheut witte wijn bij. Meng de stukken vlees onder de rest van de paella.
2 dopje saffraan, peper, zout
8
Kruid de paella met saffraan, peper en zout.
0,4 l Bouillon
9
Giet er de bouillon beetje per beetje aan toe. Niet alles in één keer, zodat er een korstje ontstaat.
10
Laat nog minstens 25 minuten rustig verder pruttelen op een laag vuurtje, tot de rijst gaar is.
1 snuifje paprikapoeder, 1 citroen, platte peterselie
11
Bestuif de paella met paprikapoeder. Snij de citroen in kwartjes en verdeel over de paella. Werk het geheel af met wat fijngesneden platte peterselie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Konijnen
4 stukken
Kippenbouten
4
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Snijbonen
400 g
Arroz bomba
400 g
Witte bonen
400 g
Tomaten passata
400 g
Witte wijn
0,2 l
Saffraan
2 dopje
Peper
Zout
Bouillon
0,4 l
Paprikapoeder
1 snuifje
Citroen
1
Platte peterselie
Paella valenciana
Deze originele paella werd voor het eerst bereid in de 8ste eeuw in Valencia. Het gerecht groeide uit tot een feestmaal en is onder zijn moderne varianten nog steeds heel populair bij zowel de lokale bevolking als in de rest van de wereld. Een volmaakte paella is sappig en heeft het befaamde korstje van gebakken rijst onderaan, genaamd socarrat.Instructies
4 stukken konijnen, 4 kippenbouten, olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de paellapan. Kruid de stukken konijn en de kippenbouten met peper en zout en leg de stukken in de pan met olie. Kleur de stukken vlees goudbruin.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en plet de teentjes look.
3
Schuif de stukken vlees aan de kant van de paellapan als ze gaar zijn en voeg de uien toe in het midden van de pan. Laat even aanstoven en doe er daarna ook de look bij.
400 g snijbonen
4
Spoel de snijbonen en snij of knijp het steeltje en de top van elke boon. Snijd de snijbonen grof. Laat ze meebakken in de pan.
400 g arroz bomba
5
Zet het vuur nu iets lager en doe er de rijst bij.
400 g Witte bonen
6
Open een blik met witte bonen en giet de bonen af. Spoel ze even schoon onder koud stromend water. Voeg toe aan de stovende groenten.
400 g Tomaten passata, 0,2 l witte wijn
7
Giet de passata in de pan en doe er een scheut witte wijn bij. Meng de stukken vlees onder de rest van de paella.
2 dopje saffraan, peper, zout
8
Kruid de paella met saffraan, peper en zout.
0,4 l Bouillon
9
Giet er de bouillon beetje per beetje aan toe. Niet alles in één keer, zodat er een korstje ontstaat.
10
Laat nog minstens 25 minuten rustig verder pruttelen op een laag vuurtje, tot de rijst gaar is.
1 snuifje paprikapoeder, 1 citroen, platte peterselie
11
Bestuif de paella met paprikapoeder. Snij de citroen in kwartjes en verdeel over de paella. Werk het geheel af met wat fijngesneden platte peterselie.