Instructies
4 personen
4 stukken konijnen, 4 kippenbouten, olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de paellapan. Kruid de stukken konijn en de kippenbouten met peper en zout en leg de stukken in de pan met olie. Kleur de stukken vlees goudbruin.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en plet de teentjes look.
3
Schuif de stukken vlees aan de kant van de paellapan als ze gaar zijn en voeg de uien toe in het midden van de pan. Laat even aanstoven en doe er daarna ook de look bij.
400 g snijbonen
4
Spoel de snijbonen en snij of knijp het steeltje en de top van elke boon. Snijd de snijbonen grof. Laat ze meebakken in de pan.
400 g arroz bomba
5
Zet het vuur nu iets lager en doe er de rijst bij.
400 g Witte bonen
6
Open een blik met witte bonen en giet de bonen af. Spoel ze even schoon onder koud stromend water. Voeg toe aan de stovende groenten.
400 g Tomaten passata, 0,2 l witte wijn
7
Giet de passata in de pan en doe er een scheut witte wijn bij. Meng de stukken vlees onder de rest van de paella.
2 dopje saffraan, peper, zout
8
Kruid de paella met saffraan, peper en zout.
0,4 l Bouillon
9
Giet er de bouillon beetje per beetje aan toe. Niet alles in één keer, zodat er een korstje ontstaat.
10
Laat nog minstens 25 minuten rustig verder pruttelen op een laag vuurtje, tot de rijst gaar is.
1 snuifje paprikapoeder, 1 citroen, platte peterselie
11