Gehaktballen met groentesaus en parmezaanpuree
Gehaktballen met groentesaus en parmezaanpuree
Gehaktballen met groentesaus en parmezaanpuree
Gehaktballen met groentesaus en parmezaanpuree
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Olijfolie
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Aubergine
1
Rode paprika
1
Courgette
1
Chilipeper
0,5
Tomatenpureegeconcentreerd
50 g
Witte wijn
0,5 dl
Tomaten
5
Peper
Zout
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Tomatenblokjesin blik
400 g
Pijnboompitten
100 g
Zongedroogde tomaten
200 g
Basilicum
0,5 bosjes
Eierdooiers
5
Paneermeel
50 g
Gemengd gehakt
800 g
Melk
1 scheutje
Parmezaanse kaas
75 g
Rucola
0,5 bosjes
Benodigdheden
Blender, keukenpapier, keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Groentesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in stukken. Stoof de ui in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Laat de pulp mee stoven met de ui.
1 aubergine
4
Snijd de aubergine in blokjes. Doe ze bij de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en stoof ze mee aan.
1 courgette
6
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
0,5 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van het pepertje en snipper het fijn. Doe het bij de groenten.
50 g Tomatenpuree
8
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
0,5 dl witte wijn
9
Bevochtig met de witte wijn en laat volledig droog koken.
5 tomaten
10
Snijd de tomaten in stukjes en doe er bij wanneer het meeste vocht verdampt is.
peper, zout, 1 takje rozemarijn, tijm, 2 blaadjes laurier, 400 g Tomatenblokjes
11
Giet er de tomatenblokjes bij en kruid met peper, zout, rozemarijn, tijm en laurier.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat garen op een laag vuur.
Gehaktballetjes
100 g pijnboompitten
13
Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
200 g Zongedroogde tomaten
14
Doe de pijnboompitten in de blender met de zongedroogde tomaten en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 bosjes basilicum
15
Snipper het basilicum fijn.
3 eierdooiers, 50 g paneermeel, 800 g gemengd gehakt
16
Meng het gehakt met het pijnboompitten-tomatenmengsel, het basilicum, de eierdooiers en het paneermeel. Gebruik de keukenmachine.
17
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
18
Bak de balletjes in olijfolie.
19
Doe de balletjes in de groentesaus en laat ze verder garen.
Aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen
20
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 75 g Parmezaanse kaas
21
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, wat
olijfolie en de eierdooiers. Rasp er de parmezaan bij en kruid
met zout. Meng goed.
0,5 bosjes Rucola
22
Serveer de balletjes en de groentesaus met de parmezaanpuree en wat rucola.
Groentesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in stukken. Stoof de ui in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Laat de pulp mee stoven met de ui.
1 aubergine
4
Snijd de aubergine in blokjes. Doe ze bij de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en stoof ze mee aan.
1 courgette
6
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
0,5 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van het pepertje en snipper het fijn. Doe het bij de groenten.
50 g Tomatenpuree
8
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
0,5 dl witte wijn
9
Bevochtig met de witte wijn en laat volledig droog koken.
5 tomaten
10
Snijd de tomaten in stukjes en doe er bij wanneer het meeste vocht verdampt is.
peper, zout, 1 takje rozemarijn, tijm, 2 blaadjes laurier, 400 g Tomatenblokjes
11
Giet er de tomatenblokjes bij en kruid met peper, zout, rozemarijn, tijm en laurier.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat garen op een laag vuur.
Gehaktballetjes
100 g pijnboompitten
13
Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
200 g Zongedroogde tomaten
14
Doe de pijnboompitten in de blender met de zongedroogde tomaten en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 bosjes basilicum
15
Snipper het basilicum fijn.
3 eierdooiers, 50 g paneermeel, 800 g gemengd gehakt
16
Meng het gehakt met het pijnboompitten-tomatenmengsel, het basilicum, de eierdooiers en het paneermeel. Gebruik de keukenmachine.
17
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
18
Bak de balletjes in olijfolie.
19
Doe de balletjes in de groentesaus en laat ze verder garen.
Aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen
20
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 75 g Parmezaanse kaas
21
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, wat
olijfolie en de eierdooiers. Rasp er de parmezaan bij en kruid
met zout. Meng goed.
0,5 bosjes Rucola
22
Serveer de balletjes en de groentesaus met de parmezaanpuree en wat rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Olijfolie
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Aubergine
1
Rode paprika
1
Courgette
1
Chilipeper
0,5
Tomatenpureegeconcentreerd
50 g
Witte wijn
0,5 dl
Tomaten
5
Peper
Zout
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Tomatenblokjesin blik
400 g
Pijnboompitten
100 g
Zongedroogde tomaten
200 g
Basilicum
0,5 bosjes
Eierdooiers
5
Paneermeel
50 g
Gemengd gehakt
800 g
Melk
1 scheutje
Parmezaanse kaas
75 g
Rucola
0,5 bosjes
Gehaktballen met groentesaus en parmezaanpuree
Dit is een topbereiding om kinderen groenten te doen eten. De basis zijn ‘balletjes in tomatensaus’ maar Jeroen voegt een heleboel zuiderse groenten toe. Met aardappelpuree natuurlijk.Instructies
Groentesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in stukken. Stoof de ui in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Laat de pulp mee stoven met de ui.
1 aubergine
4
Snijd de aubergine in blokjes. Doe ze bij de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en stoof ze mee aan.
1 courgette
6
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
0,5 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van het pepertje en snipper het fijn. Doe het bij de groenten.
50 g Tomatenpuree
8
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
0,5 dl witte wijn
9
Bevochtig met de witte wijn en laat volledig droog koken.
5 tomaten
10
Snijd de tomaten in stukjes en doe er bij wanneer het meeste vocht verdampt is.
peper, zout, 1 takje rozemarijn, tijm, 2 blaadjes laurier, 400 g Tomatenblokjes
11
Giet er de tomatenblokjes bij en kruid met peper, zout, rozemarijn, tijm en laurier.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat garen op een laag vuur.
Gehaktballetjes
100 g pijnboompitten
13
Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
200 g Zongedroogde tomaten
14
Doe de pijnboompitten in de blender met de zongedroogde tomaten en mix.
0,5 bosjes basilicum
15
Snipper het basilicum fijn.
3 eierdooiers, 50 g paneermeel, 800 g gemengd gehakt
16
Meng het gehakt met het pijnboompitten-tomatenmengsel, het basilicum, de eierdooiers en het paneermeel. Gebruik de keukenmachine.
17
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
18
Bak de balletjes in olijfolie.
19
Doe de balletjes in de groentesaus en laat ze verder garen.
Aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen
20
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 75 g Parmezaanse kaas
21
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, wat
olijfolie en de eierdooiers. Rasp er de parmezaan bij en kruid
met zout. Meng goed.
0,5 bosjes Rucola
22
Serveer de balletjes en de groentesaus met de parmezaanpuree en wat rucola.