Instructies

4 personen

Groentesaus

olijfolie
1

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

1 rode ui
2

Pel de ui en snijd hem in stukken. Stoof de ui in de olie.

2 teentjes Look
3

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Laat de pulp mee stoven met de ui.

1 aubergine
4

Snijd de aubergine in blokjes. Doe ze bij de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.

1 rode paprika
5

Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en stoof ze mee aan.

1 courgette
6

Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.

0,5 chilipeper
7

Verwijder de zaadjes van het pepertje en snipper het fijn. Doe het bij de groenten.

50 g Tomatenpuree
8

Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.

0,5 dl witte wijn
9

Bevochtig met de witte wijn en laat volledig droog koken.

5 tomaten
10

Snijd de tomaten in stukjes en doe er bij wanneer het meeste vocht verdampt is.

peper, zout, 1 takje rozemarijn, tijm, 2 blaadjes laurier, 400 g Tomatenblokjes
11

Giet er de tomatenblokjes bij en kruid met peper, zout, rozemarijn, tijm en laurier.

12

Zet een deksel op de kookpot en laat garen op een laag vuur.

Gehaktballetjes

100 g pijnboompitten
13

Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

200 g Zongedroogde tomaten
14

Doe de pijnboompitten in de blender met de zongedroogde tomaten en mix.

0,5 bosjes basilicum
15

Snipper het basilicum fijn.

3 eierdooiers, 50 g paneermeel, 800 g gemengd gehakt
16

Meng het gehakt met het pijnboompitten-tomatenmengsel, het basilicum, de eierdooiers en het paneermeel. Gebruik de keukenmachine.

17

Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.

18

Bak de balletjes in olijfolie.

19

Doe de balletjes in de groentesaus en laat ze verder garen.

Aardappelpuree

800 g Loskokende aardappelen
20

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 75 g Parmezaanse kaas
21

Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, wat olijfolie en de eierdooiers. Rasp er de parmezaan bij en kruid met zout. Meng goed.

0,5 bosjes Rucola
22

Serveer de balletjes en de groentesaus met de parmezaanpuree en wat rucola.