Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes
Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes
Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes
Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes
Ingrediënten
4 personen
Rijst
1 builtje
Appel
1
Dragon
1 takje
Platte kaas
250 g
Ciderazijn
Mierikswortelen
Venkels
0,5
Lente-uien
0,5 bosjes
Kropslaharten
2
Radijs
1 bosje
Granaatappel
1
Maïs
1 blik
Peper
Zout
Benodigdheden
Een mandoline of rasp, glazen bokalen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade
1 builtje rijst
1
Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat volledig afkoelen.
1 appel, 1 takje dragon
2
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
250 g platte kaas, Ciderazijn, mierikswortelen
3
Meng de plattekaas met stukjes appel, dragon, een scheutje ciderazijn en mierikswortel. Laat de dressing wat rusten.
0,5 venkels
4
Maak de venkel schoon en snipper fijn. Gebruik eventueel een mandoline of rasp.
0,5 bosjes lente-uien
5
Snijd het groen van de lente-uien in heel fijne repen.
6
Vul een kom met water en ijsblokjes. Leg er de fijngesneden venkel en de lente-ui in.
2 kropslaharten
7
Maak de kropslaharten schoon en snipper ze fijn.
1 bosje radijs
8
Spoel het zand van de radijzen en snijd ze in kwartjes.
1 granaatappel
9
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen.
10
Giet de venkel en lente-ui af en laat uitlekken.
1 blik maïs, peper, zout
11
Schep eerst een laag plattekaasdressing in de bokalen. Ga verder met een laag wilde rijst, radijzen, een beetje maïs, een laag sla, granaatappelpitten en venkel met lente-ui.
De salade
1 builtje rijst
1
Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat volledig afkoelen.
1 appel, 1 takje dragon
2
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
250 g platte kaas, Ciderazijn, mierikswortelen
3
Meng de plattekaas met stukjes appel, dragon, een scheutje ciderazijn en mierikswortel. Laat de dressing wat rusten.
0,5 venkels
4
Maak de venkel schoon en snipper fijn. Gebruik eventueel een mandoline of rasp.
0,5 bosjes lente-uien
5
Snijd het groen van de lente-uien in heel fijne repen.
6
Vul een kom met water en ijsblokjes. Leg er de fijngesneden venkel en de lente-ui in.
2 kropslaharten
7
Maak de kropslaharten schoon en snipper ze fijn.
1 bosje radijs
8
Spoel het zand van de radijzen en snijd ze in kwartjes.
1 granaatappel
9
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen.
10
Giet de venkel en lente-ui af en laat uitlekken.
1 blik maïs, peper, zout
11
Schep eerst een laag plattekaasdressing in de bokalen. Ga verder met een laag wilde rijst, radijzen, een beetje maïs, een laag sla, granaatappelpitten en venkel met lente-ui.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rijst
1 builtje
Appel
1
Dragon
1 takje
Platte kaas
250 g
Ciderazijn
Mierikswortelen
Venkels
0,5
Lente-uien
0,5 bosjes
Kropslaharten
2
Radijs
1 bosje
Granaatappel
1
Maïs
1 blik
Peper
Zout
Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes
Het is heel trendy om een salade in een bokaal mee te nemen als lunch. De dressing zit onderaan en je schudt de pot vlak voor je gaat eten zodat alles gemengd wordt. Jeroen maakt een lekkere vegetarische versie met wilde rijst en een pittige dressing die overigens ook heel geschikt is om mee te nemen op een picknick.Instructies
De salade
1 builtje rijst
1
Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat volledig afkoelen.
1 appel, 1 takje dragon
2
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
250 g platte kaas, Ciderazijn, mierikswortelen
3
Meng de plattekaas met stukjes appel, dragon, een scheutje ciderazijn en mierikswortel. Laat de dressing wat rusten.
0,5 venkels
4
Maak de venkel schoon en snipper fijn. Gebruik eventueel een mandoline of rasp.
0,5 bosjes lente-uien
5
Snijd het groen van de lente-uien in heel fijne repen.
6
Vul een kom met water en ijsblokjes. Leg er de fijngesneden venkel en de lente-ui in.
2 kropslaharten
7
Maak de kropslaharten schoon en snipper ze fijn.
1 bosje radijs
8
Spoel het zand van de radijzen en snijd ze in kwartjes.
1 granaatappel
9
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen.
10
Giet de venkel en lente-ui af en laat uitlekken.
1 blik maïs, peper, zout
11
Schep eerst een laag plattekaasdressing in de bokalen. Ga verder met een laag wilde rijst, radijzen, een beetje maïs, een laag sla, granaatappelpitten en venkel met lente-ui.