Instructies
4 personen
De salade
1 builtje rijst
1
Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat volledig afkoelen.
1 appel, 1 takje dragon
2
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
250 g platte kaas, Ciderazijn, mierikswortelen
3
Meng de plattekaas met stukjes appel, dragon, een scheutje ciderazijn en mierikswortel. Laat de dressing wat rusten.
0,5 venkels
4
Maak de venkel schoon en snipper fijn. Gebruik eventueel een mandoline of rasp.
0,5 bosjes lente-uien
5
Snijd het groen van de lente-uien in heel fijne repen.
6
Vul een kom met water en ijsblokjes. Leg er de fijngesneden venkel en de lente-ui in.
2 kropslaharten
7
Maak de kropslaharten schoon en snipper ze fijn.
1 bosje radijs
8
Spoel het zand van de radijzen en snijd ze in kwartjes.
1 granaatappel
9
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen.
10
Giet de venkel en lente-ui af en laat uitlekken.
1 blik maïs, peper, zout
11