dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rundvlees met gebakken champignons en rijst (thumbnail)Rundvlees met gebakken champignons en rijst

Rundvlees met gebakken champignons en rijst

25m
14
-
2.7K
Recepten

Rundvlees met gebakken champignons en rijst

Op vakantie ontdek je al eens iets nieuws. Jeroen leerde dit gerecht afgelopen zomer kennen en serveert het nu als dagelijkse kost. Snel en simpel, meer moet dat niet zijn in de Japanse keuken. De reepjes rundvlees worden gemarineerd en gebakken in een teriyakisaus, waardoor ze een speciale glans (teri) krijgen.
Rundvlees met gebakken champignons en rijst (thumbnail)Rundvlees met gebakken champignons en rijst

Rundvlees met gebakken champignons en rijst

25m
14
-
2.7K
Recepten

Rundvlees met gebakken champignons en rijst

Op vakantie ontdek je al eens iets nieuws. Jeroen leerde dit gerecht afgelopen zomer kennen en serveert het nu als dagelijkse kost. Snel en simpel, meer moet dat niet zijn in de Japanse keuken. De reepjes rundvlees worden gemarineerd en gebakken in een teriyakisaus, waardoor ze een speciale glans (teri) krijgen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Basmatirijst
250 g
Sojasaus
0,1 l
Sake
0,1 l
Mirin
0,1 l
Kristalsuiker
3 el
Rundsvlees
400 g
Gember
40 g
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Shiitake
500 g
Boter
Lente-uien
4 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie
1
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
2
Pel de ui en snijd hem fijn. Stoof de snippers in de olie.
250 g basmatirijst
3
Doe de rijst bij de ui en giet er een dubbele hoeveelheid water bij.
TIPOm rijst te koken, gebruik je altijd twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
0,1 l sojasaus, 0,1 l sake, 0,1 l mirin, 3 el kristalsuiker
4
Maak de teriyakisaus. Meng de sojasaus, de sake en de mirin in een kommetje. Voeg de suiker toe en roer goed.
400 g rundsvlees
5
Neem het stuk rundvlees erbij en snijd het in reepjes die ongeveer één cm breed zijn.
6
Marineer de reepjes rundvlees in de teriyakisaus.
40 g gember, 1 teentje Look
7
Schil de gember. Kneus en pel de knoflook. Snijd de gember en de teen look in flinterdunne schijfjes.
0,5 rode chilipepers
8
Snijd ook de chilipeper fijn.
1 ajuin
9
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen.
500 g shiitake
10
Maak de shiitakes schoon, verwijder de harde steeltjes en snijd ze in stukken.
11
Verhit een pan op een stevig vuur. Gun de pan de tijd om gloeiend heet te worden.
boter
12
Smelt een klontje boter in de pan en bak er het vlees in.
13
Doe er de ui, de gember, de look, de chilipeper en de shiitakes bij en laat even ‘glaceren’.
14
Voeg nog een paar lepels teriyakisaus toe.
15
Verdeel de rijst in serveerkommetjes. Schep er de reepjes rundvlees met groenten bovenop.
4 stengels lente-uien
16
Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui.
1
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
2
Pel de ui en snijd hem fijn. Stoof de snippers in de olie.

Instructies

olijfolie
1
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
2
Pel de ui en snijd hem fijn. Stoof de snippers in de olie.
250 g basmatirijst
3
Doe de rijst bij de ui en giet er een dubbele hoeveelheid water bij.
TIPOm rijst te koken, gebruik je altijd twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
0,1 l sojasaus, 0,1 l sake, 0,1 l mirin, 3 el kristalsuiker
4
Maak de teriyakisaus. Meng de sojasaus, de sake en de mirin in een kommetje. Voeg de suiker toe en roer goed.
400 g rundsvlees
5
Neem het stuk rundvlees erbij en snijd het in reepjes die ongeveer één cm breed zijn.
6
Marineer de reepjes rundvlees in de teriyakisaus.
40 g gember, 1 teentje Look
7
Schil de gember. Kneus en pel de knoflook. Snijd de gember en de teen look in flinterdunne schijfjes.
0,5 rode chilipepers
8
Snijd ook de chilipeper fijn.
1 ajuin
9
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen.
500 g shiitake
10
Maak de shiitakes schoon, verwijder de harde steeltjes en snijd ze in stukken.
11
Verhit een pan op een stevig vuur. Gun de pan de tijd om gloeiend heet te worden.
boter
12
Smelt een klontje boter in de pan en bak er het vlees in.
13
Doe er de ui, de gember, de look, de chilipeper en de shiitakes bij en laat even ‘glaceren’.
14
Voeg nog een paar lepels teriyakisaus toe.
15
Verdeel de rijst in serveerkommetjes. Schep er de reepjes rundvlees met groenten bovenop.
4 stengels lente-uien
16
Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui.
1
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
2
Pel de ui en snijd hem fijn. Stoof de snippers in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rundvlees met gebakken champignons en rijst (thumbnail)Rundvlees met gebakken champignons en rijst
4 personen
25m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Basmatirijst
250 g
Sojasaus
0,1 l
Sake
0,1 l
Mirin
0,1 l
Kristalsuiker
3 el
Rundsvlees
400 g
Gember
40 g
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Shiitake
500 g
Boter
Lente-uien
4 stengels

Rundvlees met gebakken champignons en rijst

Op vakantie ontdek je al eens iets nieuws. Jeroen leerde dit gerecht afgelopen zomer kennen en serveert het nu als dagelijkse kost. Snel en simpel, meer moet dat niet zijn in de Japanse keuken. De reepjes rundvlees worden gemarineerd en gebakken in een teriyakisaus, waardoor ze een speciale glans (teri) krijgen.
Instructies
olijfolie
1
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
2
Pel de ui en snijd hem fijn. Stoof de snippers in de olie.
250 g basmatirijst
3
Doe de rijst bij de ui en giet er een dubbele hoeveelheid water bij.
TIPOm rijst te koken, gebruik je altijd twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
0,1 l sojasaus, 0,1 l sake, 0,1 l mirin, 3 el kristalsuiker
4
Maak de teriyakisaus. Meng de sojasaus, de sake en de mirin in een kommetje. Voeg de suiker toe en roer goed.
400 g rundsvlees
5
Neem het stuk rundvlees erbij en snijd het in reepjes die ongeveer één cm breed zijn.
6
Marineer de reepjes rundvlees in de teriyakisaus.
40 g gember, 1 teentje Look
7
Schil de gember. Kneus en pel de knoflook. Snijd de gember en de teen look in flinterdunne schijfjes.
0,5 rode chilipepers
8
Snijd ook de chilipeper fijn.
1 ajuin
9
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen.
500 g shiitake
10
Maak de shiitakes schoon, verwijder de harde steeltjes en snijd ze in stukken.
11
Verhit een pan op een stevig vuur. Gun de pan de tijd om gloeiend heet te worden.
boter
12
Smelt een klontje boter in de pan en bak er het vlees in.
13
Doe er de ui, de gember, de look, de chilipeper en de shiitakes bij en laat even ‘glaceren’.
14
Voeg nog een paar lepels teriyakisaus toe.
15
Verdeel de rijst in serveerkommetjes. Schep er de reepjes rundvlees met groenten bovenop.
4 stengels lente-uien
16
Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui.