dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Glühtail (thumbnail)Glühtail

Glühtail

55m
11
-
2.5K
Recepten

Glühtail

Jeroen doopte deze cocktail een ‘glühtail’ omdat hij gemaakt wordt met specerijen die je normaal in glühwein gebruikt. Je vult hem aan met ijs en tonic waardoor het een lekkere bitter wordt.
Glühtail (thumbnail)Glühtail

Glühtail

55m
11
-
2.5K
Recepten

Glühtail

Jeroen doopte deze cocktail een ‘glühtail’ omdat hij gemaakt wordt met specerijen die je normaal in glühwein gebruikt. Je vult hem aan met ijs en tonic waardoor het een lekkere bitter wordt.
Type gerechtAperitief
Totale tijd55m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Rode lillet
1 l
Rozebottelthee
10 g
Glühwein thee
5 g
Mescal
0,2 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Kardemompeulen
4
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
3
Sinaasappel
1
Tonic
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

De cocktail

1 l rode Lillet, 10 g rozebottelthee, 5 g glühwein thee, 0,2 l mescal, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 4 kardemompeulen, 2 kruidnagels, 3 Jeneverbessen, 1 sinaasappel, tonic
2
Zeef de Lillet.
3
Kneus de steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel en jeneverbessen in een vijzel. Doe de specerijen bij de Lillet.
4
Snijd de oranje schil van de sinaasappel en doe de zeste bij de Lillet. Giet er de mescal bij.
5
Laat alles minstens een dag of een nacht op een koele plaats trekken.

Afwerken en serveren

6
Zeef de Lillet.
7
Vul een glas voor 1/3 met Lilet en vul aan met ijsblokjes en tonic.
1
Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

Instructies

Voorbereiding

1
Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

De cocktail

1 l rode Lillet, 10 g rozebottelthee, 5 g glühwein thee, 0,2 l mescal, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 4 kardemompeulen, 2 kruidnagels, 3 Jeneverbessen, 1 sinaasappel, tonic
2
Zeef de Lillet.
3
Kneus de steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel en jeneverbessen in een vijzel. Doe de specerijen bij de Lillet.
4
Snijd de oranje schil van de sinaasappel en doe de zeste bij de Lillet. Giet er de mescal bij.
5
Laat alles minstens een dag of een nacht op een koele plaats trekken.

Afwerken en serveren

6
Zeef de Lillet.
7
Vul een glas voor 1/3 met Lilet en vul aan met ijsblokjes en tonic.
1
Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Glühtail (thumbnail)Glühtail
4 personen
55m
Ingrediënten
Rode lillet
1 l
Rozebottelthee
10 g
Glühwein thee
5 g
Mescal
0,2 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Kardemompeulen
4
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
3
Sinaasappel
1
Tonic

Glühtail

Jeroen doopte deze cocktail een ‘glühtail’ omdat hij gemaakt wordt met specerijen die je normaal in glühwein gebruikt. Je vult hem aan met ijs en tonic waardoor het een lekkere bitter wordt.
Instructies

Voorbereiding

1
Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

De cocktail

1 l rode Lillet, 10 g rozebottelthee, 5 g glühwein thee, 0,2 l mescal, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 4 kardemompeulen, 2 kruidnagels, 3 Jeneverbessen, 1 sinaasappel, tonic
2
Zeef de Lillet.
3
Kneus de steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel en jeneverbessen in een vijzel. Doe de specerijen bij de Lillet.
4
Snijd de oranje schil van de sinaasappel en doe de zeste bij de Lillet. Giet er de mescal bij.
5
Laat alles minstens een dag of een nacht op een koele plaats trekken.

Afwerken en serveren

6
Zeef de Lillet.
7
Vul een glas voor 1/3 met Lilet en vul aan met ijsblokjes en tonic.