Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

De cocktail

1 l rode Lillet, 10 g rozebottelthee, 5 g glühwein thee, 0,2 l mescal, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 4 kardemompeulen, 2 kruidnagels, 3 Jeneverbessen, 1 sinaasappel, tonic
2

Zeef de Lillet.

3

Kneus de steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel en jeneverbessen in een vijzel. Doe de specerijen bij de Lillet.

4

Snijd de oranje schil van de sinaasappel en doe de zeste bij de Lillet. Giet er de mescal bij.

5

Laat alles minstens een dag of een nacht op een koele plaats trekken.

Afwerken en serveren

6

Zeef de Lillet.

7

Vul een glas voor 1/3 met Lilet en vul aan met ijsblokjes en tonic.