Rudy's spaghetti
Rudy's spaghetti
Rudy's spaghetti
Rudy's spaghetti
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Gemengd gehaktvarken-rund
1.000 g
Wortel
1
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Courgette
1
Aubergine
1
Oregano
1 snuifje
Marjolein
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Tomatenpuree
2 blikje
Tomaten passata
1 fles
Tomatenblokjes
2 blik
Maïsuitgelekt
2 blikje
Room
0,1 l
Cayennepeper
1 snuifje
Spaghetti
400 g
Gemalen kaas
150 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pot.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook, snipper ze en stoof ze aan.
1.000 g gemengd gehakt
3
Voeg het gehakt eraan toe en laat het meestoven. Roer geregeldzodat je geen dikke stukken gehakt hebt.
1 Wortel, 1 rode paprika, 1 gele paprika
4
Schil de wortel en de paprika’s, snijd ze in kleine blokjes en stoofze mee aan.
1 courgette, 1 aubergine, 1 snuifje oregano, 1 snuifje marjolein, 1 snuifje paprikapoeder, peper, zout
5
Spoel de courgette en de aubergine, snijd de groenten in kleineblokjes en laat ze meestoven met de rest. Breng op smaak met eenflinke snuif oregano, marjolein, paprikapoeder en peper en zout.
2 blikje Tomatenpuree, 1 fles Tomaten passata, 2 blik Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Doe er depassata en de tomatenblokjes bij.
7
Breng de saus op een zacht vuur aan de kook en laat even pruttelen.
2 blikje maïs
8
Voeg de maïs toe en meng hem onder de saus.
0,1 l Room, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg als laatste de room toe en laat nog even doorkoken. Brengop smaak met een snuif cayennepeper.
400 g spaghetti
10
Kook de pasta in gezouten water al dente.
150 g gemalen kaas
11
Serveer de gemalen kaas er apart bij.
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pot.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook, snipper ze en stoof ze aan.
1.000 g gemengd gehakt
3
Voeg het gehakt eraan toe en laat het meestoven. Roer geregeldzodat je geen dikke stukken gehakt hebt.
1 Wortel, 1 rode paprika, 1 gele paprika
4
Schil de wortel en de paprika’s, snijd ze in kleine blokjes en stoofze mee aan.
1 courgette, 1 aubergine, 1 snuifje oregano, 1 snuifje marjolein, 1 snuifje paprikapoeder, peper, zout
5
Spoel de courgette en de aubergine, snijd de groenten in kleineblokjes en laat ze meestoven met de rest. Breng op smaak met eenflinke snuif oregano, marjolein, paprikapoeder en peper en zout.
2 blikje Tomatenpuree, 1 fles Tomaten passata, 2 blik Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Doe er depassata en de tomatenblokjes bij.
7
Breng de saus op een zacht vuur aan de kook en laat even pruttelen.
2 blikje maïs
8
Voeg de maïs toe en meng hem onder de saus.
0,1 l Room, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg als laatste de room toe en laat nog even doorkoken. Brengop smaak met een snuif cayennepeper.
400 g spaghetti
10
Kook de pasta in gezouten water al dente.
150 g gemalen kaas
11
Serveer de gemalen kaas er apart bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Gemengd gehaktvarken-rund
1.000 g
Wortel
1
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Courgette
1
Aubergine
1
Oregano
1 snuifje
Marjolein
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Tomatenpuree
2 blikje
Tomaten passata
1 fles
Tomatenblokjes
2 blik
Maïsuitgelekt
2 blikje
Room
0,1 l
Cayennepeper
1 snuifje
Spaghetti
400 g
Gemalen kaas
150 g
Rudy's spaghetti
Aan de keukentafel van vader Rudy praatten Casper en Robin, broer en zus, bij een dampend bord spaghetti over van alles en nog wat, maar nooit over het recept van Rudy’s spaghettisaus. Kort voor zijn overlijden maakte hij, zonder hun medeweten, tientallen potjes saus die hij invroor. Het laatste potje hebben ze bewaard, en voor De Droomfabriek heb ik het recept van Rudy proberen te ontrafelen. Grappig is dat er in de saus een paar speciale ingrediënten zitten. Het meest opvallend is de maïs. Iets wat ik zelf niet meteen zou gebruiken voor een spaghettisaus, maar eerlijk is eerlijk: het smaakt geweldig.Instructies
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pot.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook, snipper ze en stoof ze aan.
1.000 g gemengd gehakt
3
Voeg het gehakt eraan toe en laat het meestoven. Roer geregeldzodat je geen dikke stukken gehakt hebt.
1 Wortel, 1 rode paprika, 1 gele paprika
4
Schil de wortel en de paprika’s, snijd ze in kleine blokjes en stoofze mee aan.
1 courgette, 1 aubergine, 1 snuifje oregano, 1 snuifje marjolein, 1 snuifje paprikapoeder, peper, zout
5
Spoel de courgette en de aubergine, snijd de groenten in kleineblokjes en laat ze meestoven met de rest. Breng op smaak met eenflinke snuif oregano, marjolein, paprikapoeder en peper en zout.
2 blikje Tomatenpuree, 1 fles Tomaten passata, 2 blik Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Doe er depassata en de tomatenblokjes bij.
7
Breng de saus op een zacht vuur aan de kook en laat even pruttelen.
2 blikje maïs
8
Voeg de maïs toe en meng hem onder de saus.
0,1 l Room, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg als laatste de room toe en laat nog even doorkoken. Brengop smaak met een snuif cayennepeper.
400 g spaghetti
10
Kook de pasta in gezouten water al dente.
150 g gemalen kaas
11
Serveer de gemalen kaas er apart bij.