Instructies
4 personen
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pot.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook, snipper ze en stoof ze aan.
1.000 g gemengd gehakt
3
Voeg het gehakt eraan toe en laat het meestoven. Roer geregeldzodat je geen dikke stukken gehakt hebt.
1 Wortel, 1 rode paprika, 1 gele paprika
4
Schil de wortel en de paprika’s, snijd ze in kleine blokjes en stoofze mee aan.
1 courgette, 1 aubergine, 1 snuifje oregano, 1 snuifje marjolein, 1 snuifje paprikapoeder, peper, zout
5
Spoel de courgette en de aubergine, snijd de groenten in kleineblokjes en laat ze meestoven met de rest. Breng op smaak met eenflinke snuif oregano, marjolein, paprikapoeder en peper en zout.
2 blikje Tomatenpuree, 1 fles Tomaten passata, 2 blik Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Doe er depassata en de tomatenblokjes bij.
7
Breng de saus op een zacht vuur aan de kook en laat even pruttelen.
2 blikje maïs
8
Voeg de maïs toe en meng hem onder de saus.
0,1 l Room, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg als laatste de room toe en laat nog even doorkoken. Brengop smaak met een snuif cayennepeper.
400 g spaghetti
10
Kook de pasta in gezouten water al dente.
150 g gemalen kaas
11