Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten
Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten
Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten
Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten
Ingrediënten
4 personen
Orecchiette
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Chorizoworst
6
Aubergine
2
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Chiliflakes
1 snuifje
Citroen
1
Oregano
Saffraan
2 dopje
Zwarte olijven
4 el
Kerstomaten
1 bakje
Basilicum
Buffelmozzarella
1 bol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g orecchiette
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 6 chorizoworst
2
Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olijfolie heet worden. Snijd de chorizo in grote stukken en bak ze in de olie.
2 aubergine
3
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
4
Haal de gebakken chorizo uit de pan en doe een beetje van de olie weg.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Bak de blokjes aubergine in de rest van de olie. Voeg ook nog de ringetjes sjalot en de geperste look aan toe. Laat even bakken en voeg er dan de chorizo opnieuw aan toe. Laat het geheel nog even bakken.
1 snuifje chiliflakes, 1 citroen, oregano, 2 dopje saffraan, 4 el Zwarte olijven
6
Nu gaan we de saus al wat kruiden en de smaakmakers toevoegen. Als eerste voeg je de saffraan eraan toe. Schep er vervolgens een lepel kookvocht van de pasta bij en voeg er wat chiliflakes aan toe. Rasp de zestes van de citroen en pers er wat sap bij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg ze samen met een snuif zout toe aan de saus. Tot slot voeg je nog de olijven toe.
1 bakje kerstomaten
7
Spoel de kerstomaatjes onder koud water en snijd ze in twee. Voeg ze helemaal op het einde toe aan de rest van de groenten.
basilicum, 1 bol buffelmozzarella
8
Schep de pasta en nog een lepel kookvocht bij de pan en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper van de molen. Werk de pasta af met stukjes mozzarella en blaadjes basilicum.
400 g orecchiette
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 6 chorizoworst
2
Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olijfolie heet worden. Snijd de chorizo in grote stukken en bak ze in de olie.
2 aubergine
3
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
4
Haal de gebakken chorizo uit de pan en doe een beetje van de olie weg.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Bak de blokjes aubergine in de rest van de olie. Voeg ook nog de ringetjes sjalot en de geperste look aan toe. Laat even bakken en voeg er dan de chorizo opnieuw aan toe. Laat het geheel nog even bakken.
1 snuifje chiliflakes, 1 citroen, oregano, 2 dopje saffraan, 4 el Zwarte olijven
6
Nu gaan we de saus al wat kruiden en de smaakmakers toevoegen. Als eerste voeg je de saffraan eraan toe. Schep er vervolgens een lepel kookvocht van de pasta bij en voeg er wat chiliflakes aan toe. Rasp de zestes van de citroen en pers er wat sap bij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg ze samen met een snuif zout toe aan de saus. Tot slot voeg je nog de olijven toe.
1 bakje kerstomaten
7
Spoel de kerstomaatjes onder koud water en snijd ze in twee. Voeg ze helemaal op het einde toe aan de rest van de groenten.
basilicum, 1 bol buffelmozzarella
8
Schep de pasta en nog een lepel kookvocht bij de pan en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper van de molen. Werk de pasta af met stukjes mozzarella en blaadjes basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Orecchiette
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Chorizoworst
6
Aubergine
2
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Chiliflakes
1 snuifje
Citroen
1
Oregano
Saffraan
2 dopje
Zwarte olijven
4 el
Kerstomaten
1 bakje
Basilicum
Buffelmozzarella
1 bol
Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten
Wat een toppasta is dit! Heerlijk geurende stukken verse chorizo, stukjes gebakken aubergine en een smaakbommetje als saffraan zorgen samen voor een geniaal eindresultaat.Instructies
400 g orecchiette
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 6 chorizoworst
2
Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olijfolie heet worden. Snijd de chorizo in grote stukken en bak ze in de olie.
2 aubergine
3
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
4
Haal de gebakken chorizo uit de pan en doe een beetje van de olie weg.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Bak de blokjes aubergine in de rest van de olie. Voeg ook nog de ringetjes sjalot en de geperste look aan toe. Laat even bakken en voeg er dan de chorizo opnieuw aan toe. Laat het geheel nog even bakken.
1 snuifje chiliflakes, 1 citroen, oregano, 2 dopje saffraan, 4 el Zwarte olijven
6
Nu gaan we de saus al wat kruiden en de smaakmakers toevoegen. Als eerste voeg je de saffraan eraan toe. Schep er vervolgens een lepel kookvocht van de pasta bij en voeg er wat chiliflakes aan toe. Rasp de zestes van de citroen en pers er wat sap bij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg ze samen met een snuif zout toe aan de saus. Tot slot voeg je nog de olijven toe.
1 bakje kerstomaten
7
Spoel de kerstomaatjes onder koud water en snijd ze in twee. Voeg ze helemaal op het einde toe aan de rest van de groenten.
basilicum, 1 bol buffelmozzarella
8
Schep de pasta en nog een lepel kookvocht bij de pan en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper van de molen. Werk de pasta af met stukjes mozzarella en blaadjes basilicum.