Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree
Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree
Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree
Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Olijfolie
2 scheutjes
Boter
2 klontje
Goudbrasemfiletsmet vel
600 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Pruimtomaten
4
Gele paprika's
0,5
Rode paprika's
0,5
Venkels
0,5
Aubergine
0,5
Courgettes
0,5
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Geitenkaasvers
300 g
Basilicum
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Laat een scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan.
600 g goudbrasemfilets
3
Kruid de vis met peper en zout. Geef het vel van de vis enkele inkepingen en bak de vis met het vel naar beneden in de pan. Duw de vis met een spatel plat zodat het vel krokant bakt en de vis niet opkrult. Schep vervolgens de vis uit de pan en hou even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalot en snijd fijn. Stoof aan in de pan van de vis. Pel en plet ook de look en voeg toe.
4 pruimtomaten
5
Snijd een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten en emondeer ze in het water van de aardappelen. Spoel vervolgens de tomaten onder koud water en pel ze.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 venkels, 0,5 aubergine, 0,5 courgettes
6
Schil de paprika’s en de aubergine, snijd in blokjes en stoof mee aan. Snijd ook de courgette en de venkel in blokjes en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
7
Doe de blaadjes van de tijm en de rozemarijn samen met een snuif grof zout en een scheutje olijfolie in de vijzel. Plet alles tot een pasta en voeg toe aan de groenten.
0,2 l witte wijn
8
Snijd de tomaten fijn en laat ook mee stoven. Voeg tenslotte de witte wijn toe en laat de saus enkele minuten goed doorkoken. Leg vervolgens de vis erbovenop.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 300 g geitenkaas
9
Giet de aardappelen af en voeg er de geitenkaas, een klontje boter, een scheut melk en de dooiers aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
basilicum
10
Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis en wat groentesaus bij. Werk af met enkele takjes basilicum.
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Laat een scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan.
600 g goudbrasemfilets
3
Kruid de vis met peper en zout. Geef het vel van de vis enkele inkepingen en bak de vis met het vel naar beneden in de pan. Duw de vis met een spatel plat zodat het vel krokant bakt en de vis niet opkrult. Schep vervolgens de vis uit de pan en hou even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalot en snijd fijn. Stoof aan in de pan van de vis. Pel en plet ook de look en voeg toe.
4 pruimtomaten
5
Snijd een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten en emondeer ze in het water van de aardappelen. Spoel vervolgens de tomaten onder koud water en pel ze.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 venkels, 0,5 aubergine, 0,5 courgettes
6
Schil de paprika’s en de aubergine, snijd in blokjes en stoof mee aan. Snijd ook de courgette en de venkel in blokjes en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
7
Doe de blaadjes van de tijm en de rozemarijn samen met een snuif grof zout en een scheutje olijfolie in de vijzel. Plet alles tot een pasta en voeg toe aan de groenten.
0,2 l witte wijn
8
Snijd de tomaten fijn en laat ook mee stoven. Voeg tenslotte de witte wijn toe en laat de saus enkele minuten goed doorkoken. Leg vervolgens de vis erbovenop.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 300 g geitenkaas
9
Giet de aardappelen af en voeg er de geitenkaas, een klontje boter, een scheut melk en de dooiers aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
basilicum
10
Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis en wat groentesaus bij. Werk af met enkele takjes basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Olijfolie
2 scheutjes
Boter
2 klontje
Goudbrasemfiletsmet vel
600 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Pruimtomaten
4
Gele paprika's
0,5
Rode paprika's
0,5
Venkels
0,5
Aubergine
0,5
Courgettes
0,5
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Geitenkaasvers
300 g
Basilicum
Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree
Een zalig stukje gebakken vis, een lichte tomatensaus met veel groenten en een fluweelzachte puree met Belgische geitenkaas. Dit is lekkere en eenvoudige Dagelijkse kost met een zomerse toets!Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Laat een scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan.
600 g goudbrasemfilets
3
Kruid de vis met peper en zout. Geef het vel van de vis enkele inkepingen en bak de vis met het vel naar beneden in de pan. Duw de vis met een spatel plat zodat het vel krokant bakt en de vis niet opkrult. Schep vervolgens de vis uit de pan en hou even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalot en snijd fijn. Stoof aan in de pan van de vis. Pel en plet ook de look en voeg toe.
4 pruimtomaten
5
Snijd een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten en emondeer ze in het water van de aardappelen. Spoel vervolgens de tomaten onder koud water en pel ze.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 venkels, 0,5 aubergine, 0,5 courgettes
6
Schil de paprika’s en de aubergine, snijd in blokjes en stoof mee aan. Snijd ook de courgette en de venkel in blokjes en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
7
Doe de blaadjes van de tijm en de rozemarijn samen met een snuif grof zout en een scheutje olijfolie in de vijzel. Plet alles tot een pasta en voeg toe aan de groenten.
0,2 l witte wijn
8
Snijd de tomaten fijn en laat ook mee stoven. Voeg tenslotte de witte wijn toe en laat de saus enkele minuten goed doorkoken. Leg vervolgens de vis erbovenop.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 300 g geitenkaas
9
Giet de aardappelen af en voeg er de geitenkaas, een klontje boter, een scheut melk en de dooiers aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
basilicum
10
Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis en wat groentesaus bij. Werk af met enkele takjes basilicum.