Instructies
4 personen
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Laat een scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan.
600 g goudbrasemfilets
3
Kruid de vis met peper en zout. Geef het vel van de vis enkele inkepingen en bak de vis met het vel naar beneden in de pan. Duw de vis met een spatel plat zodat het vel krokant bakt en de vis niet opkrult. Schep vervolgens de vis uit de pan en hou even apart.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalot en snijd fijn. Stoof aan in de pan van de vis. Pel en plet ook de look en voeg toe.
4 pruimtomaten
5
Snijd een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten en emondeer ze in het water van de aardappelen. Spoel vervolgens de tomaten onder koud water en pel ze.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 venkels, 0,5 aubergine, 0,5 courgettes
6
Schil de paprika’s en de aubergine, snijd in blokjes en stoof mee aan. Snijd ook de courgette en de venkel in blokjes en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
7
Doe de blaadjes van de tijm en de rozemarijn samen met een snuif grof zout en een scheutje olijfolie in de vijzel. Plet alles tot een pasta en voeg toe aan de groenten.
0,2 l witte wijn
8
Snijd de tomaten fijn en laat ook mee stoven. Voeg tenslotte de witte wijn toe en laat de saus enkele minuten goed doorkoken. Leg vervolgens de vis erbovenop.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 300 g geitenkaas
9
Giet de aardappelen af en voeg er de geitenkaas, een klontje boter, een scheut melk en de dooiers aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
basilicum
10