Gevulde tomaten met merguez en couscous
Gevulde tomaten met merguez en couscous
Gevulde tomaten met merguez en couscous
Gevulde tomaten met merguez en couscous
Ingrediënten
4 personen
Pijnboompitten
50 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Merguezworstjes
8
Groene selder
3 stengels
Gele paprika
1
Courgettes
0,5
Paprikapoeder
1 snuifje
Kipkruiden
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Kardemom
1 snuifje
Water
0,2 l
Couscous
200 g
Coeur de boeuftomaten
4
Parmezaanse kaas
100 g
Panko
50 g
Olijfolie
2 scheutjes
Rucola
1 bosje
Azijn
1 scheutje
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
50 g pijnboompitten
1
Zet een grote pan op het vuur met wat olijfolie. Rooster wat pijnboompitjes en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot en de look fijn.
8 merguezworstjes
3
Knijp het vlees uit de merguez en bak in de pan, stoof de fijngesneden sjalot en look mee bij het vlees. Het vlees moet niet de vorm van kleine worstjes aanhouden, je mag het ook prakken met een vork.
3 stengels groene selder, 1 gele paprika, 0,5 courgettes
4
Spoel enkele stengels groene selder. Snijd de selder samen met de (eventueel geschilde) gele paprika en courgette in fijne stukjes en voeg ze toe in de pan.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje kardemom
5
Kruiden kan naar eigen hoeveelheid en smaak: Dagelijkse kost kipkruiden, za’atar, kardemom, cayennepoeder, ras el hanout, paprikapoeder enzovoort.
TIPIndien je geen té pikant gerecht wilt, maar toch voldoende smaak uit het gerecht wilt halen, kruid dan minder pikant in deze stap en vervang in de volgende stap het water door (groente)bouillon.
0,2 l Water, 200 g couscous
6
Doe de couscous in de pan samen met een scheut water. Laat verder garen op een zacht vuur met het deksel op de pan.
TIPCouscous neemt het water snel op. Voeg niet meteen al het water toe, maar bevochtig de couscous in twee of meerdere keren.
4 Coeur de boeuftomaten
7
Spoel de tomaten, snijd de top eraf en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd eerst het vruchtvlees langs de rand los en lepel dan voorzichtig het vruchtvlees uit de tomaat.
8
Snijd het vruchtvlees van de tomaat fijn en meng het, samen met de uitgelekte pijnboompitten, kort bij de couscous, zodat ze kort mee kunnen opwarmen.
9
Vul de tomaten met de couscous en zet ze in een ovenschaal.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, 1 scheutje olijfolie
10
Doe wat panko, geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie in een kommetje. Leg deze mengeling bovenop de vulling van couscous. Zet de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200°.
1 bosje Rucola, 1 scheutje azijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
11
Als garnituur kan je wat rucola in een kommetje doen samen met wat olijfolie, azijn, peper en zout. De overschot van de couscous en merguez kan je naast de tomaat gebruiken om de rest van het bord op te vullen.
50 g pijnboompitten
1
Zet een grote pan op het vuur met wat olijfolie. Rooster wat pijnboompitjes en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot en de look fijn.
8 merguezworstjes
3
Knijp het vlees uit de merguez en bak in de pan, stoof de fijngesneden sjalot en look mee bij het vlees. Het vlees moet niet de vorm van kleine worstjes aanhouden, je mag het ook prakken met een vork.
3 stengels groene selder, 1 gele paprika, 0,5 courgettes
4
Spoel enkele stengels groene selder. Snijd de selder samen met de (eventueel geschilde) gele paprika en courgette in fijne stukjes en voeg ze toe in de pan.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje kardemom
5
Kruiden kan naar eigen hoeveelheid en smaak: Dagelijkse kost kipkruiden, za’atar, kardemom, cayennepoeder, ras el hanout, paprikapoeder enzovoort.
TIPIndien je geen té pikant gerecht wilt, maar toch voldoende smaak uit het gerecht wilt halen, kruid dan minder pikant in deze stap en vervang in de volgende stap het water door (groente)bouillon.
0,2 l Water, 200 g couscous
6
Doe de couscous in de pan samen met een scheut water. Laat verder garen op een zacht vuur met het deksel op de pan.
TIPCouscous neemt het water snel op. Voeg niet meteen al het water toe, maar bevochtig de couscous in twee of meerdere keren.
4 Coeur de boeuftomaten
7
Spoel de tomaten, snijd de top eraf en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd eerst het vruchtvlees langs de rand los en lepel dan voorzichtig het vruchtvlees uit de tomaat.
8
Snijd het vruchtvlees van de tomaat fijn en meng het, samen met de uitgelekte pijnboompitten, kort bij de couscous, zodat ze kort mee kunnen opwarmen.
9
Vul de tomaten met de couscous en zet ze in een ovenschaal.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, 1 scheutje olijfolie
10
Doe wat panko, geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie in een kommetje. Leg deze mengeling bovenop de vulling van couscous. Zet de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200°.
1 bosje Rucola, 1 scheutje azijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
11
Als garnituur kan je wat rucola in een kommetje doen samen met wat olijfolie, azijn, peper en zout. De overschot van de couscous en merguez kan je naast de tomaat gebruiken om de rest van het bord op te vullen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Pijnboompitten
50 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Merguezworstjes
8
Groene selder
3 stengels
Gele paprika
1
Courgettes
0,5
Paprikapoeder
1 snuifje
Kipkruiden
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Kardemom
1 snuifje
Water
0,2 l
Couscous
200 g
Coeur de boeuftomaten
4
Parmezaanse kaas
100 g
Panko
50 g
Olijfolie
2 scheutjes
Rucola
1 bosje
Azijn
1 scheutje
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Gevulde tomaten met merguez en couscous
De vlezige Coeur de Boeuf tomaat is heel geschikt om op te vullen met allerhande bereidingen. Voor deze vulling staan het gehakt van merguez, courgette, gele paprika, pijnboompitjes en tot slot couscous op het menu. Met dit veelzijdige eenpansgerecht kan je verschillende richtingen uit: de groentjes kan je makkelijk aanpassen naar goesting en smaak, je kan zelfs de tomaat weglaten en verwerken in de couscous. Kindvriendelijk en makkelijk om te maken!Instructies
50 g pijnboompitten
1
Zet een grote pan op het vuur met wat olijfolie. Rooster wat pijnboompitjes en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot en de look fijn.
8 merguezworstjes
3
Knijp het vlees uit de merguez en bak in de pan, stoof de fijngesneden sjalot en look mee bij het vlees. Het vlees moet niet de vorm van kleine worstjes aanhouden, je mag het ook prakken met een vork.
3 stengels groene selder, 1 gele paprika, 0,5 courgettes
4
Spoel enkele stengels groene selder. Snijd de selder samen met de (eventueel geschilde) gele paprika en courgette in fijne stukjes en voeg ze toe in de pan.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje kardemom
5
Kruiden kan naar eigen hoeveelheid en smaak: Dagelijkse kost kipkruiden, za’atar, kardemom, cayennepoeder, ras el hanout, paprikapoeder enzovoort.
TIPIndien je geen té pikant gerecht wilt, maar toch voldoende smaak uit het gerecht wilt halen, kruid dan minder pikant in deze stap en vervang in de volgende stap het water door (groente)bouillon.
0,2 l Water, 200 g couscous
6
Doe de couscous in de pan samen met een scheut water. Laat verder garen op een zacht vuur met het deksel op de pan.
TIPCouscous neemt het water snel op. Voeg niet meteen al het water toe, maar bevochtig de couscous in twee of meerdere keren.
4 Coeur de boeuftomaten
7
Spoel de tomaten, snijd de top eraf en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd eerst het vruchtvlees langs de rand los en lepel dan voorzichtig het vruchtvlees uit de tomaat.
8
Snijd het vruchtvlees van de tomaat fijn en meng het, samen met de uitgelekte pijnboompitten, kort bij de couscous, zodat ze kort mee kunnen opwarmen.
9
Vul de tomaten met de couscous en zet ze in een ovenschaal.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, 1 scheutje olijfolie
10
Doe wat panko, geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie in een kommetje. Leg deze mengeling bovenop de vulling van couscous. Zet de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200°.
1 bosje Rucola, 1 scheutje azijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
11
Als garnituur kan je wat rucola in een kommetje doen samen met wat olijfolie, azijn, peper en zout. De overschot van de couscous en merguez kan je naast de tomaat gebruiken om de rest van het bord op te vullen.