Instructies
4 personen
50 g pijnboompitten
1
Zet een grote pan op het vuur met wat olijfolie. Rooster wat pijnboompitjes en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot en de look fijn.
8 merguezworstjes
3
Knijp het vlees uit de merguez en bak in de pan, stoof de fijngesneden sjalot en look mee bij het vlees. Het vlees moet niet de vorm van kleine worstjes aanhouden, je mag het ook prakken met een vork.
3 stengels groene selder, 1 gele paprika, 0,5 courgettes
4
Spoel enkele stengels groene selder. Snijd de selder samen met de (eventueel geschilde) gele paprika en courgette in fijne stukjes en voeg ze toe in de pan.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje kardemom
5
Kruiden kan naar eigen hoeveelheid en smaak: Dagelijkse kost kipkruiden, za’atar, kardemom, cayennepoeder, ras el hanout, paprikapoeder enzovoort.
TIPIndien je geen té pikant gerecht wilt, maar toch voldoende smaak uit het gerecht wilt halen, kruid dan minder pikant in deze stap en vervang in de volgende stap het water door (groente)bouillon.
0,2 l Water, 200 g couscous
6
Doe de couscous in de pan samen met een scheut water. Laat verder garen op een zacht vuur met het deksel op de pan.
TIPCouscous neemt het water snel op. Voeg niet meteen al het water toe, maar bevochtig de couscous in twee of meerdere keren.
4 Coeur de boeuftomaten
7
Spoel de tomaten, snijd de top eraf en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd eerst het vruchtvlees langs de rand los en lepel dan voorzichtig het vruchtvlees uit de tomaat.
8
Snijd het vruchtvlees van de tomaat fijn en meng het, samen met de uitgelekte pijnboompitten, kort bij de couscous, zodat ze kort mee kunnen opwarmen.
9
Vul de tomaten met de couscous en zet ze in een ovenschaal.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, 1 scheutje olijfolie
10
Doe wat panko, geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie in een kommetje. Leg deze mengeling bovenop de vulling van couscous. Zet de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200°.
1 bosje Rucola, 1 scheutje azijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
11