dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vijgentaartje met ijs (thumbnail)Vijgentaartje met ijs

Vijgentaartje met ijs

1u
9
-
2.2K
Recepten

Vijgentaartje met ijs

Dit eenvoudig vijgentaartje kan je bij de koffie serveren, maar het is minstens zo geschikt om er een dessert van te maken. Serveer in dat geval een punt lauw-warme taart met een bolletje vanilleijs erop.
Vijgentaartje met ijs (thumbnail)Vijgentaartje met ijs

Vijgentaartje met ijs

1u
9
-
2.2K
Recepten

Vijgentaartje met ijs

Dit eenvoudig vijgentaartje kan je bij de koffie serveren, maar het is minstens zo geschikt om er een dessert van te maken. Serveer in dat geval een punt lauw-warme taart met een bolletje vanilleijs erop.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Amandelpoeder
200 g
Bloem
75 g
Kristalsuiker
120 g
Boter
40 g
Eiwit
1
Vijgen
3
Vijgenconfituur
1
Vijgenconfituur
1 el
Rode porto
1 scheutje
Vanille-ijs

Benodigdheden

Een ronde taartvorm diameter ong 20 cm, een keukenweegschaal, een keukenmachine met k hulpstuk, een keukenpenseel of borsteltje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Laat de portie boter op kamertemperatuur komen, zodat je ze mals kan verwerken.

Het beslag

200 g amandelpoeder, 75 g bloem, 120 g kristalsuiker, 40 g boter, 1 eiwit, 3 vijgen, 1 vijgenconfituur, 1 scheutje rode porto
2
Weeg de juiste hoeveelheden amandelpoeder, bloem en suiker. Voeg de drie samen in de mengkom van de keukenmachine.
3
Voeg er de malse boter bij, wat vijgenconfituur en een bescheiden scheutje rode porto.
4
Plaats het K-hulpstuk voor beslag in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten eerst op een lage snelheid en kort nadien op een hoger toerental.
5
Breek het ei in een potje en voeg het extra eiwit toe. Giet de eieren bij het beslag en laat de machine rustig draaien.

De taart bakken en afwerken

1 el vijgenconfituur, vanille-ijs
6
Verwarm de oven voor tot 175°C.
7
Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm vervolgens met en beetje bloem. Zo kan je de vijgentaart later makkelijk ontvormen.
8
Stort het beslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad. Strijk van uit het midden naar de rand.
9
Spoel de vijgen voorzichtig schoon. Snij elke vijg in 6 tot 8 gelijke partjes.
10
Schik de partjes in een cirkelvorm op de taart. Druk de stukjes fruit een beetje aan, zodat ze wat in het beslag vastzitten.
11
Schuif de taart in de oven van 175°C en bak ze gedurende zo’n 30 tot 40 minuten. Controleer of het gebak gaar is tot in de kern.
12
Laat het taartje alvast wat afkoelen.
13
Schep een extra portie vijgenconfituur in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Roer en verwarm de confituur op een zacht vuur.
14
Neem een keukenpenseel of een borsteltje en strijk het oppervlak van het gebak in met de glanzende warme confituur.
15
Eet het taartje gerust lauw-warm. Snij het gebak in gelijke porties en serveer ze met een bolletje vanilleijs erbovenop.
1
Laat de portie boter op kamertemperatuur komen, zodat je ze mals kan verwerken.

Instructies

Voorbereiding

1
Laat de portie boter op kamertemperatuur komen, zodat je ze mals kan verwerken.

Het beslag

200 g amandelpoeder, 75 g bloem, 120 g kristalsuiker, 40 g boter, 1 eiwit, 3 vijgen, 1 vijgenconfituur, 1 scheutje rode porto
2
Weeg de juiste hoeveelheden amandelpoeder, bloem en suiker. Voeg de drie samen in de mengkom van de keukenmachine.
3
Voeg er de malse boter bij, wat vijgenconfituur en een bescheiden scheutje rode porto.
4
Plaats het K-hulpstuk voor beslag in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten eerst op een lage snelheid en kort nadien op een hoger toerental.
5
Breek het ei in een potje en voeg het extra eiwit toe. Giet de eieren bij het beslag en laat de machine rustig draaien.

De taart bakken en afwerken

1 el vijgenconfituur, vanille-ijs
6
Verwarm de oven voor tot 175°C.
7
Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm vervolgens met en beetje bloem. Zo kan je de vijgentaart later makkelijk ontvormen.
8
Stort het beslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad. Strijk van uit het midden naar de rand.
9
Spoel de vijgen voorzichtig schoon. Snij elke vijg in 6 tot 8 gelijke partjes.
10
Schik de partjes in een cirkelvorm op de taart. Druk de stukjes fruit een beetje aan, zodat ze wat in het beslag vastzitten.
11
Schuif de taart in de oven van 175°C en bak ze gedurende zo’n 30 tot 40 minuten. Controleer of het gebak gaar is tot in de kern.
12
Laat het taartje alvast wat afkoelen.
13
Schep een extra portie vijgenconfituur in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Roer en verwarm de confituur op een zacht vuur.
14
Neem een keukenpenseel of een borsteltje en strijk het oppervlak van het gebak in met de glanzende warme confituur.
15
Eet het taartje gerust lauw-warm. Snij het gebak in gelijke porties en serveer ze met een bolletje vanilleijs erbovenop.
1
Laat de portie boter op kamertemperatuur komen, zodat je ze mals kan verwerken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vijgentaartje met ijs (thumbnail)Vijgentaartje met ijs
4 personen
1u
Ingrediënten
Amandelpoeder
200 g
Bloem
75 g
Kristalsuiker
120 g
Boter
40 g
Eiwit
1
Vijgen
3
Vijgenconfituur
1
Vijgenconfituur
1 el
Rode porto
1 scheutje
Vanille-ijs

Vijgentaartje met ijs

Dit eenvoudig vijgentaartje kan je bij de koffie serveren, maar het is minstens zo geschikt om er een dessert van te maken. Serveer in dat geval een punt lauw-warme taart met een bolletje vanilleijs erop.
Instructies

Voorbereiding

1
Laat de portie boter op kamertemperatuur komen, zodat je ze mals kan verwerken.

Het beslag

200 g amandelpoeder, 75 g bloem, 120 g kristalsuiker, 40 g boter, 1 eiwit, 3 vijgen, 1 vijgenconfituur, 1 scheutje rode porto
2
Weeg de juiste hoeveelheden amandelpoeder, bloem en suiker. Voeg de drie samen in de mengkom van de keukenmachine.
3
Voeg er de malse boter bij, wat vijgenconfituur en een bescheiden scheutje rode porto.
4
Plaats het K-hulpstuk voor beslag in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten eerst op een lage snelheid en kort nadien op een hoger toerental.
5
Breek het ei in een potje en voeg het extra eiwit toe. Giet de eieren bij het beslag en laat de machine rustig draaien.

De taart bakken en afwerken

1 el vijgenconfituur, vanille-ijs
6
Verwarm de oven voor tot 175°C.
7
Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm vervolgens met en beetje bloem. Zo kan je de vijgentaart later makkelijk ontvormen.
8
Stort het beslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad. Strijk van uit het midden naar de rand.
9
Spoel de vijgen voorzichtig schoon. Snij elke vijg in 6 tot 8 gelijke partjes.
10
Schik de partjes in een cirkelvorm op de taart. Druk de stukjes fruit een beetje aan, zodat ze wat in het beslag vastzitten.
11
Schuif de taart in de oven van 175°C en bak ze gedurende zo’n 30 tot 40 minuten. Controleer of het gebak gaar is tot in de kern.
12
Laat het taartje alvast wat afkoelen.
13
Schep een extra portie vijgenconfituur in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Roer en verwarm de confituur op een zacht vuur.
14
Neem een keukenpenseel of een borsteltje en strijk het oppervlak van het gebak in met de glanzende warme confituur.
15
Eet het taartje gerust lauw-warm. Snij het gebak in gelijke porties en serveer ze met een bolletje vanilleijs erbovenop.