dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing (thumbnail)Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

35m
32
80%
2.2K
Recepten

Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

Zet je schrap om heerlijk vegetarisch te genieten. Een smaakvolle linzenburger met een fris slaatje en een pittige samuraisaus in een geroosterd pitabroodje.
Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing (thumbnail)Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

35m
32
80%
2.2K
Recepten

Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

Zet je schrap om heerlijk vegetarisch te genieten. Een smaakvolle linzenburger met een fris slaatje en een pittige samuraisaus in een geroosterd pitabroodje.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten32
Beoordeling80%
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Linzen
200 g
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
1,5 teentjes
Gember
1 duim
Rode chilipeper
1
Ras el hanout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gemalen venkelzaad
1 snuifje
Witte sesamzaadjes
1 een flinke eetlepel
Sesamolie
Kurkuma
1 snuifje
Water
0,1 l
Komkommers
0,5
Wortels
3
Rode ui
1
Appelazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Havermout
100 g
Ei
1
Mayonaise
2 el
Griekse yoghurt
1 el
Sriracha
1 tl
Tandoorikruiden
1 snuifje
Ketchup
1 el
Sambal
1 tl
Limoenen
0,5
Arachideolie
1 scheutje
Pitabroodjes
4
Munt
Koriander

Benodigdheden

Blender, een hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g Linzen
1
Laat de linzen ongeveer 30 minuten weken in water en giet ze vervolgens af.
olijfolie, 1 Sjalotten
2
Zet een pannetje met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
1 teentje Look, 1 duim gember, 0,5 rode chilipepers
3
Pel en plet een teentje look en stoof mee aan met de sjalot. Schil en rasp er de gember bij en voeg er tenslotte een fijngehakte rode chilipeper aan toe.
1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 een flinke eetlepel witte sesamzaadjes, sesamolie, 1 snuifje kurkuma
4
Breng de groenten verder op smaak met raz-el-hanout, komijn, het gemalen venkelzaad, witte sesamzaadjes, de sesamolie en kurkuma.
5
Voeg er ook de linzen aan toe en laat even verder stoven.
0,1 l Water
6
Blus het geheel met water en laat rustig verder garen op een zacht vuur.
0,5 komkommers, 3 Wortels
7
Rasp de komkommer. Schil de wortels en rasp ook deze boven de mengkom.
1 rode ui
8
Pel de rode ui en snijd ze vervolgens in halve ringen. Voeg toe aan de groenten in de mengkom.
1 scheutje appelazijn, olijfolie, peper, zout
9
Breng de groenten in de mengkom op smaak met appelazijn, olijfolie, peper en zout.
100 g havermout, 1 ei
10
Doe de linzen in de blender met de havermout en het ei. Mix kort fijn.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 0,5 teentjes Look, 0,25 rode chilipepers, 1 tl sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 el ketchup, 1 tl sambal, 0,5 limoenen
11
Bereid de samuraisaus. Doe de mayonaise met de Griekse yoghurt, het geraspte teentje look, de fijngehakte chilipeper, de sriracha, de tandoorikruiden, de ketchup, de sambal en het limoensap in een mengkom. Meng alles onder elkaar tot een saus.
1 scheutje arachideolie
12
Laat een pan met arachideolie verwarmen op het vuur. Vorm burgers van het linzenbeslag en bak ze in de hete olie.
4 pitabroodjes
13
Rooster de pitabroodjes.
14
Doe wat van de salade in de broodjes. Leg er een burger in en lepel er wat van de saus over.
Munt, koriander, 0,25 rode chilipepers
15
Werk de broodjes af met enkele blaadjes munt, koriander en fijngesneden chilipeper.
1
Laat de linzen ongeveer 30 minuten weken in water en giet ze vervolgens af.
2
Zet een pannetje met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.

Instructies

200 g Linzen
1
Laat de linzen ongeveer 30 minuten weken in water en giet ze vervolgens af.
olijfolie, 1 Sjalotten
2
Zet een pannetje met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
1 teentje Look, 1 duim gember, 0,5 rode chilipepers
3
Pel en plet een teentje look en stoof mee aan met de sjalot. Schil en rasp er de gember bij en voeg er tenslotte een fijngehakte rode chilipeper aan toe.
1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 een flinke eetlepel witte sesamzaadjes, sesamolie, 1 snuifje kurkuma
4
Breng de groenten verder op smaak met raz-el-hanout, komijn, het gemalen venkelzaad, witte sesamzaadjes, de sesamolie en kurkuma.
5
Voeg er ook de linzen aan toe en laat even verder stoven.
0,1 l Water
6
Blus het geheel met water en laat rustig verder garen op een zacht vuur.
0,5 komkommers, 3 Wortels
7
Rasp de komkommer. Schil de wortels en rasp ook deze boven de mengkom.
1 rode ui
8
Pel de rode ui en snijd ze vervolgens in halve ringen. Voeg toe aan de groenten in de mengkom.
1 scheutje appelazijn, olijfolie, peper, zout
9
Breng de groenten in de mengkom op smaak met appelazijn, olijfolie, peper en zout.
100 g havermout, 1 ei
10
Doe de linzen in de blender met de havermout en het ei. Mix kort fijn.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 0,5 teentjes Look, 0,25 rode chilipepers, 1 tl sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 el ketchup, 1 tl sambal, 0,5 limoenen
11
Bereid de samuraisaus. Doe de mayonaise met de Griekse yoghurt, het geraspte teentje look, de fijngehakte chilipeper, de sriracha, de tandoorikruiden, de ketchup, de sambal en het limoensap in een mengkom. Meng alles onder elkaar tot een saus.
1 scheutje arachideolie
12
Laat een pan met arachideolie verwarmen op het vuur. Vorm burgers van het linzenbeslag en bak ze in de hete olie.
4 pitabroodjes
13
Rooster de pitabroodjes.
14
Doe wat van de salade in de broodjes. Leg er een burger in en lepel er wat van de saus over.
Munt, koriander, 0,25 rode chilipepers
15
Werk de broodjes af met enkele blaadjes munt, koriander en fijngesneden chilipeper.
1
Laat de linzen ongeveer 30 minuten weken in water en giet ze vervolgens af.
2
Zet een pannetje met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing (thumbnail)Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing
4 personen
35m
Ingrediënten
Linzen
200 g
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
1,5 teentjes
Gember
1 duim
Rode chilipeper
1
Ras el hanout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gemalen venkelzaad
1 snuifje
Witte sesamzaadjes
1 een flinke eetlepel
Sesamolie
Kurkuma
1 snuifje
Water
0,1 l
Komkommers
0,5
Wortels
3
Rode ui
1
Appelazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Havermout
100 g
Ei
1
Mayonaise
2 el
Griekse yoghurt
1 el
Sriracha
1 tl
Tandoorikruiden
1 snuifje
Ketchup
1 el
Sambal
1 tl
Limoenen
0,5
Arachideolie
1 scheutje
Pitabroodjes
4
Munt
Koriander

Pitabroodje met linzenburger en samuraidressing

Zet je schrap om heerlijk vegetarisch te genieten. Een smaakvolle linzenburger met een fris slaatje en een pittige samuraisaus in een geroosterd pitabroodje.
Instructies
200 g Linzen
1
Laat de linzen ongeveer 30 minuten weken in water en giet ze vervolgens af.
olijfolie, 1 Sjalotten
2
Zet een pannetje met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
1 teentje Look, 1 duim gember, 0,5 rode chilipepers
3
Pel en plet een teentje look en stoof mee aan met de sjalot. Schil en rasp er de gember bij en voeg er tenslotte een fijngehakte rode chilipeper aan toe.
1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 een flinke eetlepel witte sesamzaadjes, sesamolie, 1 snuifje kurkuma
4
Breng de groenten verder op smaak met raz-el-hanout, komijn, het gemalen venkelzaad, witte sesamzaadjes, de sesamolie en kurkuma.
5
Voeg er ook de linzen aan toe en laat even verder stoven.
0,1 l Water
6
Blus het geheel met water en laat rustig verder garen op een zacht vuur.
0,5 komkommers, 3 Wortels
7
Rasp de komkommer. Schil de wortels en rasp ook deze boven de mengkom.
1 rode ui
8
Pel de rode ui en snijd ze vervolgens in halve ringen. Voeg toe aan de groenten in de mengkom.
1 scheutje appelazijn, olijfolie, peper, zout
9
Breng de groenten in de mengkom op smaak met appelazijn, olijfolie, peper en zout.
100 g havermout, 1 ei
10
Doe de linzen in de blender met de havermout en het ei. Mix kort fijn.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 0,5 teentjes Look, 0,25 rode chilipepers, 1 tl sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 el ketchup, 1 tl sambal, 0,5 limoenen
11
Bereid de samuraisaus. Doe de mayonaise met de Griekse yoghurt, het geraspte teentje look, de fijngehakte chilipeper, de sriracha, de tandoorikruiden, de ketchup, de sambal en het limoensap in een mengkom. Meng alles onder elkaar tot een saus.
1 scheutje arachideolie
12
Laat een pan met arachideolie verwarmen op het vuur. Vorm burgers van het linzenbeslag en bak ze in de hete olie.
4 pitabroodjes
13
Rooster de pitabroodjes.
14
Doe wat van de salade in de broodjes. Leg er een burger in en lepel er wat van de saus over.
Munt, koriander, 0,25 rode chilipepers
15
Werk de broodjes af met enkele blaadjes munt, koriander en fijngesneden chilipeper.