Misosoep als ontbijt voor Georges
Misosoep als ontbijt voor Georges
Misosoep als ontbijt voor Georges
Misosoep als ontbijt voor Georges
Ingrediënten
4 personen
Shiitake
25 g
Kombu
15 g
Sojasaus
1 scheutje
Water
2 l
Eieren
4
Boksoi
2
Look
1 teentje
Gember
20 g
Tofu
200 g
Noedels
200 g
Miso pasta
Sojascheuten
100 g
Lente-uien
4 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
25 g shiitake, 15 g kombu, 1 scheutje sojasaus, 2 l Water
1
Spoel de shiitakes en de kombu kort onder koud water. Breng het water met de kombu en de gedroogde shiitakes op een zacht vuurtje aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg er een scheut sojasaus aan toe.
4 eieren, 2 boksoi
2
Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.
1 teentje Look, 20 g gember, 200 g tofu
3
Pel de look en schil de gember en snijd de tofu in blokjes.
200 g noedels
4
Haal de eitjes uit het water en kook in hetzelfde water de noedels net gaar. Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
miso pasta
5
Zeef de bouillon van shiitakes en kombu en voeg op per liter bouillon een eetlepel misopasta toe. Rasp de look en de gember bij de bouillon.
100 g Sojascheuten
6
Kook de sojascheutjes nog even mee met de noedels en giet alles door een zeef.
4 stengels lente-uien
7
Schep wat van de noedels en de sojascheuten in een kom en leg er een beetje boksoi en een zacht gekookt eitje bij. Werk af met de fijngesneden lente-ui en wat blokjes tofu.
1
Spoel de shiitakes en de kombu kort onder koud water. Breng het water met de kombu en de gedroogde shiitakes op een zacht vuurtje aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg er een scheut sojasaus aan toe.
2
Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.
25 g shiitake, 15 g kombu, 1 scheutje sojasaus, 2 l Water
1
Spoel de shiitakes en de kombu kort onder koud water. Breng het water met de kombu en de gedroogde shiitakes op een zacht vuurtje aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg er een scheut sojasaus aan toe.
4 eieren, 2 boksoi
2
Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.
1 teentje Look, 20 g gember, 200 g tofu
3
Pel de look en schil de gember en snijd de tofu in blokjes.
200 g noedels
4
Haal de eitjes uit het water en kook in hetzelfde water de noedels net gaar. Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
miso pasta
5
Zeef de bouillon van shiitakes en kombu en voeg op per liter bouillon een eetlepel misopasta toe. Rasp de look en de gember bij de bouillon.
100 g Sojascheuten
6
Kook de sojascheutjes nog even mee met de noedels en giet alles door een zeef.
4 stengels lente-uien
7
Schep wat van de noedels en de sojascheuten in een kom en leg er een beetje boksoi en een zacht gekookt eitje bij. Werk af met de fijngesneden lente-ui en wat blokjes tofu.
1
Spoel de shiitakes en de kombu kort onder koud water. Breng het water met de kombu en de gedroogde shiitakes op een zacht vuurtje aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg er een scheut sojasaus aan toe.
2
Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Shiitake
25 g
Kombu
15 g
Sojasaus
1 scheutje
Water
2 l
Eieren
4
Boksoi
2
Look
1 teentje
Gember
20 g
Tofu
200 g
Noedels
200 g
Miso pasta
Sojascheuten
100 g
Lente-uien
4 stengels
Misosoep als ontbijt voor Georges
Ontbijt ten huize Meus! Met deze oosterse ontbijtsoep ben je zeker dat je ’s ochtendsvroeg al meteen een gezonde portie groenten naar binnen slurpt. Echt krachtvoer, op smaak gebracht met miso, om de dag goedgemutst te starten.Instructies
25 g shiitake, 15 g kombu, 1 scheutje sojasaus, 2 l Water
1
Spoel de shiitakes en de kombu kort onder koud water. Breng het water met de kombu en de gedroogde shiitakes op een zacht vuurtje aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg er een scheut sojasaus aan toe.
4 eieren, 2 boksoi
2
Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.
1 teentje Look, 20 g gember, 200 g tofu
3
Pel de look en schil de gember en snijd de tofu in blokjes.
200 g noedels
4
Haal de eitjes uit het water en kook in hetzelfde water de noedels net gaar. Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
miso pasta
5
Zeef de bouillon van shiitakes en kombu en voeg op per liter bouillon een eetlepel misopasta toe. Rasp de look en de gember bij de bouillon.
100 g Sojascheuten
6
Kook de sojascheutjes nog even mee met de noedels en giet alles door een zeef.
4 stengels lente-uien
7
Schep wat van de noedels en de sojascheuten in een kom en leg er een beetje boksoi en een zacht gekookt eitje bij. Werk af met de fijngesneden lente-ui en wat blokjes tofu.