dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen (thumbnail)Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

20m
12
-
1.8K
Recepten

Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

Een supergemakkelijk én gezond ontbijt: vervang de zondagse pistolets eens door dit verloren brood met vanilleyoghurt, mandarijnen en pecannoten.
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen (thumbnail)Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

20m
12
-
1.8K
Recepten

Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

Een supergemakkelijk én gezond ontbijt: vervang de zondagse pistolets eens door dit verloren brood met vanilleyoghurt, mandarijnen en pecannoten.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd20m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Vanillestok
1
Griekse yoghurt
200 g
Mandarijnen
4
Pecannoten
8
Eieren
3
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Speltbrood
1
Boter
Vanilleyoghurt
1 toef
Rozijnen
40 g
Esdoornsiroop

Benodigdheden

Een dresseerring eventueel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Wentelteefjes van speltbrood

1 vanillestok, 200 g Griekse yoghurt
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.

Instructies

Wentelteefjes van speltbrood

1 vanillestok, 200 g Griekse yoghurt
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen (thumbnail)Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen
4 personen
20m
Ingrediënten
Vanillestok
1
Griekse yoghurt
200 g
Mandarijnen
4
Pecannoten
8
Eieren
3
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Speltbrood
1
Boter
Vanilleyoghurt
1 toef
Rozijnen
40 g
Esdoornsiroop

Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

Een supergemakkelijk én gezond ontbijt: vervang de zondagse pistolets eens door dit verloren brood met vanilleyoghurt, mandarijnen en pecannoten.
Instructies

Wentelteefjes van speltbrood

1 vanillestok, 200 g Griekse yoghurt
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.