Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen
Ingrediënten
4 personen
Vanillestok
1
Griekse yoghurt
200 g
Mandarijnen
4
Pecannoten
8
Eieren
3
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Speltbrood
1
Boter
Vanilleyoghurt
1 toef
Rozijnen
40 g
Esdoornsiroop
Benodigdheden
Een dresseerring eventueel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Wentelteefjes van speltbrood
1 vanillestok, 200 g Griekse yoghurt
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.
Wentelteefjes van speltbrood
1 vanillestok, 200 g Griekse yoghurt
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Vanillestok
1
Griekse yoghurt
200 g
Mandarijnen
4
Pecannoten
8
Eieren
3
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Speltbrood
1
Boter
Vanilleyoghurt
1 toef
Rozijnen
40 g
Esdoornsiroop
Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen
Een supergemakkelijk én gezond ontbijt: vervang de zondagse pistolets eens door dit verloren brood met vanilleyoghurt, mandarijnen en pecannoten.Instructies
Wentelteefjes van speltbrood
1 vanillestok, 200 g Griekse yoghurt
1
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.