dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rendang met naanbrood (thumbnail)Rendang met naanbrood

Rendang met naanbrood

1u 40m
23
-
2.9K
Recepten

Rendang met naanbrood

Rendang is een Indonesische stoofschotel die je een beetje kunt vergelijken met ons stoofvlees. Het vlees krijgt natuurlijk een heel andere smaak door de pasta van gember, knoflook en chilipeper en de gebruikte specerijen. In plaats van bier gebruik je kokosmelk. Jeroen serveert de rendang met een frisse raïta en warm naanbrood.
Rendang met naanbrood (thumbnail)Rendang met naanbrood

Rendang met naanbrood

1u 40m
23
-
2.9K
Recepten

Rendang met naanbrood

Rendang is een Indonesische stoofschotel die je een beetje kunt vergelijken met ons stoofvlees. Het vlees krijgt natuurlijk een heel andere smaak door de pasta van gember, knoflook en chilipeper en de gebruikte specerijen. In plaats van bier gebruik je kokosmelk. Jeroen serveert de rendang met een frisse raïta en warm naanbrood.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 40m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Rundstoofvlees
1.000 g
Rode uien
2
Gember
30 g
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
4
Kokosmelk
0,5 l
Bouillon
0,4 l
Olie
Boter
Trassie
1 tl
Currypasta
1 tl
Kurkuma
2 el
Komijn
1 el
Korianderpoeder
1 el
Zout
Peper
Komkommer
1
Yoghurt
0,3 l
Koriander
0,25 bosjes
Limoen
1
Naanbrood

Benodigdheden

Hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Rendang

1.000 g rundstoofvlees, 2 rode uien, 30 g gember, 1 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, 0,5 l kokosmelk, 0,4 l Bouillon, olie, boter, 1 tl trassie, 1 tl currypasta, 2 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el korianderpoeder, zout, peper
1
Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
4
Verhit een scheut olie in een kookpot. Stoof er de uien in aan.
5
Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.
6
Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.
7
Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan.
8
Doe het vlees in de kookpot bij de uien.
9
Blus met kokosmelk en bouillon.
10
Kneus het citroengras en leg het in de kookpot. Doe er de limoenblaadjes bij.
11
Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

De raïta

1 komkommer, 0,3 l Yoghurt, 0,25 bosjes koriander, 1 limoen, peper, zout
12
Rasp de komkommer en doe hem in een schone keukenhanddoek. Wring het vocht uit de komkommer.
13
Meng de komkommer met de yoghurt.
14
Snipper de koriander fijn. Roer hem door de yoghurt en breng de raïta op smaak met limoensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

naanbrood
15
Verwarm het naanbrood 5 minuten in de oven.
16
Breng de rendang eventueel op smaak met wat zout. Serveer met plukjes koriander, warm naanbrood en raïta.
1
Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Instructies

Rendang

1.000 g rundstoofvlees, 2 rode uien, 30 g gember, 1 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, 0,5 l kokosmelk, 0,4 l Bouillon, olie, boter, 1 tl trassie, 1 tl currypasta, 2 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el korianderpoeder, zout, peper
1
Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
4
Verhit een scheut olie in een kookpot. Stoof er de uien in aan.
5
Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.
6
Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.
7
Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan.
8
Doe het vlees in de kookpot bij de uien.
9
Blus met kokosmelk en bouillon.
10
Kneus het citroengras en leg het in de kookpot. Doe er de limoenblaadjes bij.
11
Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

De raïta

1 komkommer, 0,3 l Yoghurt, 0,25 bosjes koriander, 1 limoen, peper, zout
12
Rasp de komkommer en doe hem in een schone keukenhanddoek. Wring het vocht uit de komkommer.
13
Meng de komkommer met de yoghurt.
14
Snipper de koriander fijn. Roer hem door de yoghurt en breng de raïta op smaak met limoensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

naanbrood
15
Verwarm het naanbrood 5 minuten in de oven.
16
Breng de rendang eventueel op smaak met wat zout. Serveer met plukjes koriander, warm naanbrood en raïta.
1
Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rendang met naanbrood (thumbnail)Rendang met naanbrood
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Rundstoofvlees
1.000 g
Rode uien
2
Gember
30 g
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
4
Kokosmelk
0,5 l
Bouillon
0,4 l
Olie
Boter
Trassie
1 tl
Currypasta
1 tl
Kurkuma
2 el
Komijn
1 el
Korianderpoeder
1 el
Zout
Peper
Komkommer
1
Yoghurt
0,3 l
Koriander
0,25 bosjes
Limoen
1
Naanbrood

Rendang met naanbrood

Rendang is een Indonesische stoofschotel die je een beetje kunt vergelijken met ons stoofvlees. Het vlees krijgt natuurlijk een heel andere smaak door de pasta van gember, knoflook en chilipeper en de gebruikte specerijen. In plaats van bier gebruik je kokosmelk. Jeroen serveert de rendang met een frisse raïta en warm naanbrood.
Instructies

Rendang

1.000 g rundstoofvlees, 2 rode uien, 30 g gember, 1 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, 0,5 l kokosmelk, 0,4 l Bouillon, olie, boter, 1 tl trassie, 1 tl currypasta, 2 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el korianderpoeder, zout, peper
1
Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
4
Verhit een scheut olie in een kookpot. Stoof er de uien in aan.
5
Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.
6
Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.
7
Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan.
8
Doe het vlees in de kookpot bij de uien.
9
Blus met kokosmelk en bouillon.
10
Kneus het citroengras en leg het in de kookpot. Doe er de limoenblaadjes bij.
11
Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

De raïta

1 komkommer, 0,3 l Yoghurt, 0,25 bosjes koriander, 1 limoen, peper, zout
12
Rasp de komkommer en doe hem in een schone keukenhanddoek. Wring het vocht uit de komkommer.
13
Meng de komkommer met de yoghurt.
14
Snipper de koriander fijn. Roer hem door de yoghurt en breng de raïta op smaak met limoensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

naanbrood
15
Verwarm het naanbrood 5 minuten in de oven.
16
Breng de rendang eventueel op smaak met wat zout. Serveer met plukjes koriander, warm naanbrood en raïta.