Instructies
4 personen
Rendang
1.000 g rundstoofvlees, 2 rode uien, 30 g gember, 1 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, 0,5 l kokosmelk, 0,4 l Bouillon, olie, boter, 1 tl trassie, 1 tl currypasta, 2 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el korianderpoeder, zout, peper
1
Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
4
Verhit een scheut olie in een kookpot. Stoof er de uien in aan.
5
Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.
6
Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.
7
Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan.
8
Doe het vlees in de kookpot bij de uien.
9
Blus met kokosmelk en bouillon.
10
Kneus het citroengras en leg het in de kookpot. Doe er de limoenblaadjes bij.
11
Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
De raïta
1 komkommer, 0,3 l Yoghurt, 0,25 bosjes koriander, 1 limoen, peper, zout
12
Rasp de komkommer en doe hem in een schone keukenhanddoek. Wring het vocht uit de komkommer.
13
Meng de komkommer met de yoghurt.
14
Snipper de koriander fijn. Roer hem door de yoghurt en breng de raïta op smaak met limoensap, peper en zout.
Afwerken en serveren
naanbrood
15
Verwarm het naanbrood 5 minuten in de oven.
16