Woksaus
Woksaus
Woksaus
Woksaus
Ingrediënten
4 personen
Gember
1 knol
Look
2 teentjes
Chilipeper
2
Citroengras
2 stengel
Limoen
1
Sojasaus
0,5 l
Sesamolie
2 el
Vissaus
1 el
Honing
2 el
Benodigdheden
Zeef, een fles met hersluitbare dop
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Woksaus
1 knol gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken.
2
Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
3
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
4
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
5
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst.
6
Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
Woksaus
1 knol gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken.
2
Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
3
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
4
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
5
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst.
6
Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Gember
1 knol
Look
2 teentjes
Chilipeper
2
Citroengras
2 stengel
Limoen
1
Sojasaus
0,5 l
Sesamolie
2 el
Vissaus
1 el
Honing
2 el
Woksaus
Het is altijd handig om een woksaus in huis te hebben, die kan een snel klaargemaakt wokgerecht helemaal oppeppen. Een woksaus is een gezonde smaakversterker voor een lekker wokgerecht.Instructies
Woksaus
1 knol gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken.
2
Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
3
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
4
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
5
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst.
6
Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.