Instructies

4 personen

Woksaus

1 knol gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1

Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken.

2

Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.

0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
3

Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.

Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
4

Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.

5

Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst.

6

Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.