Instructies

4 personen

Woksaus

1 knol gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1

Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken.

2

Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.

0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
3

Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.

4

Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.

5

Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst.

6

Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.