dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ajo blanco (thumbnail)Ajo blanco

Ajo blanco

45m
15
-
1.9K
Recepten

Ajo blanco

Dit is een heel oud recept en een voorloper van de gazpacho. Het is een koude, Spaanse soep waarvan de belangrijkste ingrediënten wit brood en amandelen zijn.
Ajo blanco (thumbnail)Ajo blanco

Ajo blanco

45m
15
-
1.9K
Recepten

Ajo blanco

Dit is een heel oud recept en een voorloper van de gazpacho. Het is een koude, Spaanse soep waarvan de belangrijkste ingrediënten wit brood en amandelen zijn.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
wit brood
200 g
Amandelen
175 g
Look
2 teentjes
Groentebouillon
0,5 l
Melk
0,5 l
Olijfolie
0,1 l
Witte wijnazijn
1 scheutje
Zout
Ijsblokjes
10
Komkommer
1
Amandelschilfers
handvol
Lente-uien
3
Chilipeper
0,5
Makreelfilets
2
Peper

Benodigdheden

Blender, hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een parisiennelepel, keukenpapier, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De ajo blanco

200 g wit brood
1
Snijd het brood in stukken.
175 g amandelen, 2 teentjes Look
2
Mix de amandelen in hakmolen. Pel de knoflook en mix de tenen met de amandelen.
3
Doe het amandel-knoflookmengsel bij het brood.
0,5 l groentebouillon, 0,5 l melk, 0,1 l olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, zout
4
Giet er koude groentebouillon, melk, olijfolie en witte wijnazijn bij. Kruid met een snuif zout en meng goed.
TIPGebruik eventueel gewoon water als je geen groentebouillon hebt.
10 ijsblokjes
5
Leg de ijsblokjes bij het brood en zet de kom in de koelkast.

De komkommer en de makreel

6
Breng water aan de kook.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 komkommer
7
Schil de komkommer en haal me een parisiennelepel bolletjes uit het vruchtvlees rond de zaadjes. Houd wat overblijft van de komkommer bij.
8
Blancheer de komkommerbolletjes kort in het water. Giet af en koel meteen onder koud stromend water. Daardoor worden ze knalgroen.
9
Mix wat overblijft van de komkommer in de hakmolen. Doe de pulp in een schone keukenhanddoek en duw het vocht eruit. Houd het komkommervocht apart.
handvol amandelschilfers
10
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.
3 lente-uien
11
Snipper het groen van de lente-uien.
0,5 chilipeper
12
Snijd de chilipeper in fijne ringen en verwijder de zaadjes.
2 makreelfilets
13
Breek de makreel in stukken en verwijder eventuele graten.

Afwerken en serveren

14
Haal de grote ijsblokjes uit de ajo blanco.
peper
15
Mix de soep glad in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
16
Verdeel de soep over borden en werk ze af met bolletjes komkommer, stukjes gerookte makreel, gesnipperde lente-ui, gesnipperde chilipeper, geroosterde amandelschilfers, een lepel gemixte komkommer en een likje olijfolie.
1
Snijd het brood in stukken.
2
Mix de amandelen in hakmolen. Pel de knoflook en mix de tenen met de amandelen.

Instructies

De ajo blanco

200 g wit brood
1
Snijd het brood in stukken.
175 g amandelen, 2 teentjes Look
2
Mix de amandelen in hakmolen. Pel de knoflook en mix de tenen met de amandelen.
3
Doe het amandel-knoflookmengsel bij het brood.
0,5 l groentebouillon, 0,5 l melk, 0,1 l olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, zout
4
Giet er koude groentebouillon, melk, olijfolie en witte wijnazijn bij. Kruid met een snuif zout en meng goed.
TIPGebruik eventueel gewoon water als je geen groentebouillon hebt.
10 ijsblokjes
5
Leg de ijsblokjes bij het brood en zet de kom in de koelkast.

De komkommer en de makreel

6
Breng water aan de kook.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 komkommer
7
Schil de komkommer en haal me een parisiennelepel bolletjes uit het vruchtvlees rond de zaadjes. Houd wat overblijft van de komkommer bij.
8
Blancheer de komkommerbolletjes kort in het water. Giet af en koel meteen onder koud stromend water. Daardoor worden ze knalgroen.
9
Mix wat overblijft van de komkommer in de hakmolen. Doe de pulp in een schone keukenhanddoek en duw het vocht eruit. Houd het komkommervocht apart.
handvol amandelschilfers
10
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.
3 lente-uien
11
Snipper het groen van de lente-uien.
0,5 chilipeper
12
Snijd de chilipeper in fijne ringen en verwijder de zaadjes.
2 makreelfilets
13
Breek de makreel in stukken en verwijder eventuele graten.

Afwerken en serveren

14
Haal de grote ijsblokjes uit de ajo blanco.
peper
15
Mix de soep glad in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
16
Verdeel de soep over borden en werk ze af met bolletjes komkommer, stukjes gerookte makreel, gesnipperde lente-ui, gesnipperde chilipeper, geroosterde amandelschilfers, een lepel gemixte komkommer en een likje olijfolie.
1
Snijd het brood in stukken.
2
Mix de amandelen in hakmolen. Pel de knoflook en mix de tenen met de amandelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ajo blanco (thumbnail)Ajo blanco
4 personen
45m
Ingrediënten
wit brood
200 g
Amandelen
175 g
Look
2 teentjes
Groentebouillon
0,5 l
Melk
0,5 l
Olijfolie
0,1 l
Witte wijnazijn
1 scheutje
Zout
Ijsblokjes
10
Komkommer
1
Amandelschilfers
handvol
Lente-uien
3
Chilipeper
0,5
Makreelfilets
2
Peper

Ajo blanco

Dit is een heel oud recept en een voorloper van de gazpacho. Het is een koude, Spaanse soep waarvan de belangrijkste ingrediënten wit brood en amandelen zijn.
Instructies

De ajo blanco

200 g wit brood
1
Snijd het brood in stukken.
175 g amandelen, 2 teentjes Look
2
Mix de amandelen in hakmolen. Pel de knoflook en mix de tenen met de amandelen.
3
Doe het amandel-knoflookmengsel bij het brood.
0,5 l groentebouillon, 0,5 l melk, 0,1 l olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, zout
4
Giet er koude groentebouillon, melk, olijfolie en witte wijnazijn bij. Kruid met een snuif zout en meng goed.
TIPGebruik eventueel gewoon water als je geen groentebouillon hebt.
10 ijsblokjes
5
Leg de ijsblokjes bij het brood en zet de kom in de koelkast.

De komkommer en de makreel

6
Breng water aan de kook.
1 komkommer
7
Schil de komkommer en haal me een parisiennelepel bolletjes uit het vruchtvlees rond de zaadjes. Houd wat overblijft van de komkommer bij.
8
Blancheer de komkommerbolletjes kort in het water. Giet af en koel meteen onder koud stromend water. Daardoor worden ze knalgroen.
9
Mix wat overblijft van de komkommer in de hakmolen. Doe de pulp in een schone keukenhanddoek en duw het vocht eruit. Houd het komkommervocht apart.
handvol amandelschilfers
10
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.
3 lente-uien
11
Snipper het groen van de lente-uien.
0,5 chilipeper
12
Snijd de chilipeper in fijne ringen en verwijder de zaadjes.
2 makreelfilets
13
Breek de makreel in stukken en verwijder eventuele graten.

Afwerken en serveren

14
Haal de grote ijsblokjes uit de ajo blanco.
peper
15
Mix de soep glad in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
16
Verdeel de soep over borden en werk ze af met bolletjes komkommer, stukjes gerookte makreel, gesnipperde lente-ui, gesnipperde chilipeper, geroosterde amandelschilfers, een lepel gemixte komkommer en een likje olijfolie.