dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chowder met mais en klipvis (thumbnail)Chowder met mais en klipvis

Chowder met mais en klipvis

40m
20
-
2K
Recepten

Chowder met mais en klipvis

Deze zijdezachte Noord-Amerikaanse aardappelsoep wordt geserveerd in een broodje en krijgt een hoop garnituur mee zoals bakkeljauw, mais en fijngesneden groenten.
Chowder met mais en klipvis (thumbnail)Chowder met mais en klipvis

Chowder met mais en klipvis

40m
20
-
2K
Recepten

Chowder met mais en klipvis

Deze zijdezachte Noord-Amerikaanse aardappelsoep wordt geserveerd in een broodje en krijgt een hoop garnituur mee zoals bakkeljauw, mais en fijngesneden groenten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Boter
2 een flinke klont
Ajuinen
4
Look
3 teentjes
Selder
3 stengels
Prei
2
Aardappelen
2
Groentebouillon
3 l
Peterselie
1
Peterselie
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Venkelpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Peper
Steranijs
2
Bakkeljauw
400 g
Broodje
1
Olijfolie
1 scheutje
Room
0,2 l
Maïs
1 blikje
Bieslook
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 een flinke klont boter, 4 ajuinen, 3 teentjes Look
1
Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Pel de uien en de look, snijd ze grof en stoof ze in de boter. Houd een ui apart voor de garnituur.
3 stengels selder, 2 prei
2
Spoel de selder en de prei. Snijd het groen van de prei en houd deze samen met een stengel selder apart om als garnituur te gebruiken in de soep.
1 aardappel
3
Snijd de rest van de prei en de selder grof en voeg ze toe aan de uien en de look. Schil een aardappel, snijd hem in grote stukken en stoof hem mee aan.
3 l groentebouillon, 1 peterselie, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje zout, peper, 2 Steranijs
4
Bevochtig de groenten met de groentebouillon. Bind de peterseliestengels, de tijm en de laurier tot een kruidentuil en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, een snuif venkelpoeder, steranijs en wat peper aan toe en breng de soep aan de kook.
400 g bakkeljauw, 1 broodje
5
Snijd de rest van de groenten ( de prei, de selder en de ui ) in fijne stukjes. Snijd de vis in blokjes. Snijd het deksel van het brood en haal het broodkruim uit het brood. Scheur het broodkruim in stukken.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje olijfolie
6
Laat een flinke klont boter smelten in een pan, voeg er een scheut olie aan toe en bak het brood krokant in de boter. Laat de croutons even uitlekken op wat keukenpapier.
0,2 l Room
7
Haal de kruidentuil en de steranijs uit de soep. Voeg de room toe aan de soep en mix het glad. Breng de soep op smaak met peper en zout.
1 blikje maïs, 1 aardappel
8
Snijd de overige aardappel in fijne blokjes en voeg ze samen met de rest van de fijngesneden groenten, de blokjes klipvis en de mais toe aan de soep.
1 bosje Bieslook, peterselie
9
Laat de soep nog 5 minuten koken en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, platte peterselie en de gebakken croutons.
1
Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Pel de uien en de look, snijd ze grof en stoof ze in de boter. Houd een ui apart voor de garnituur.
2
Spoel de selder en de prei. Snijd het groen van de prei en houd deze samen met een stengel selder apart om als garnituur te gebruiken in de soep.

Instructies

1 een flinke klont boter, 4 ajuinen, 3 teentjes Look
1
Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Pel de uien en de look, snijd ze grof en stoof ze in de boter. Houd een ui apart voor de garnituur.
3 stengels selder, 2 prei
2
Spoel de selder en de prei. Snijd het groen van de prei en houd deze samen met een stengel selder apart om als garnituur te gebruiken in de soep.
1 aardappel
3
Snijd de rest van de prei en de selder grof en voeg ze toe aan de uien en de look. Schil een aardappel, snijd hem in grote stukken en stoof hem mee aan.
3 l groentebouillon, 1 peterselie, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje zout, peper, 2 Steranijs
4
Bevochtig de groenten met de groentebouillon. Bind de peterseliestengels, de tijm en de laurier tot een kruidentuil en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, een snuif venkelpoeder, steranijs en wat peper aan toe en breng de soep aan de kook.
400 g bakkeljauw, 1 broodje
5
Snijd de rest van de groenten ( de prei, de selder en de ui ) in fijne stukjes. Snijd de vis in blokjes. Snijd het deksel van het brood en haal het broodkruim uit het brood. Scheur het broodkruim in stukken.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje olijfolie
6
Laat een flinke klont boter smelten in een pan, voeg er een scheut olie aan toe en bak het brood krokant in de boter. Laat de croutons even uitlekken op wat keukenpapier.
0,2 l Room
7
Haal de kruidentuil en de steranijs uit de soep. Voeg de room toe aan de soep en mix het glad. Breng de soep op smaak met peper en zout.
1 blikje maïs, 1 aardappel
8
Snijd de overige aardappel in fijne blokjes en voeg ze samen met de rest van de fijngesneden groenten, de blokjes klipvis en de mais toe aan de soep.
1 bosje Bieslook, peterselie
9
Laat de soep nog 5 minuten koken en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, platte peterselie en de gebakken croutons.
1
Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Pel de uien en de look, snijd ze grof en stoof ze in de boter. Houd een ui apart voor de garnituur.
2
Spoel de selder en de prei. Snijd het groen van de prei en houd deze samen met een stengel selder apart om als garnituur te gebruiken in de soep.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chowder met mais en klipvis (thumbnail)Chowder met mais en klipvis
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
2 een flinke klont
Ajuinen
4
Look
3 teentjes
Selder
3 stengels
Prei
2
Aardappelen
2
Groentebouillon
3 l
Peterselie
1
Peterselie
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Venkelpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Peper
Steranijs
2
Bakkeljauw
400 g
Broodje
1
Olijfolie
1 scheutje
Room
0,2 l
Maïs
1 blikje
Bieslook
1 bosje

Chowder met mais en klipvis

Deze zijdezachte Noord-Amerikaanse aardappelsoep wordt geserveerd in een broodje en krijgt een hoop garnituur mee zoals bakkeljauw, mais en fijngesneden groenten.
Instructies
1 een flinke klont boter, 4 ajuinen, 3 teentjes Look
1
Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Pel de uien en de look, snijd ze grof en stoof ze in de boter. Houd een ui apart voor de garnituur.
3 stengels selder, 2 prei
2
Spoel de selder en de prei. Snijd het groen van de prei en houd deze samen met een stengel selder apart om als garnituur te gebruiken in de soep.
1 aardappel
3
Snijd de rest van de prei en de selder grof en voeg ze toe aan de uien en de look. Schil een aardappel, snijd hem in grote stukken en stoof hem mee aan.
3 l groentebouillon, 1 peterselie, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje zout, peper, 2 Steranijs
4
Bevochtig de groenten met de groentebouillon. Bind de peterseliestengels, de tijm en de laurier tot een kruidentuil en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, een snuif venkelpoeder, steranijs en wat peper aan toe en breng de soep aan de kook.
400 g bakkeljauw, 1 broodje
5
Snijd de rest van de groenten ( de prei, de selder en de ui ) in fijne stukjes. Snijd de vis in blokjes. Snijd het deksel van het brood en haal het broodkruim uit het brood. Scheur het broodkruim in stukken.
1 een flinke klont boter, 1 scheutje olijfolie
6
Laat een flinke klont boter smelten in een pan, voeg er een scheut olie aan toe en bak het brood krokant in de boter. Laat de croutons even uitlekken op wat keukenpapier.
0,2 l Room
7
Haal de kruidentuil en de steranijs uit de soep. Voeg de room toe aan de soep en mix het glad. Breng de soep op smaak met peper en zout.
1 blikje maïs, 1 aardappel
8
Snijd de overige aardappel in fijne blokjes en voeg ze samen met de rest van de fijngesneden groenten, de blokjes klipvis en de mais toe aan de soep.
1 bosje Bieslook, peterselie
9
Laat de soep nog 5 minuten koken en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, platte peterselie en de gebakken croutons.