dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kalkoensoep (thumbnail)Kalkoensoep

Kalkoensoep

45m
17
-
3.4K
Recepten

Kalkoensoep

Heb jij nog restjes van de kerstkalkoen in de koelkast liggen? Gooi ze niet weg, maar tover deze simpele kalkoensoep tevoorschijn in 1-2-3.
Kalkoensoep (thumbnail)Kalkoensoep

Kalkoensoep

45m
17
-
3.4K
Recepten

Kalkoensoep

Heb jij nog restjes van de kerstkalkoen in de koelkast liggen? Gooi ze niet weg, maar tover deze simpele kalkoensoep tevoorschijn in 1-2-3.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
2
Wortels
2
Selder
4 stengel
Witte kolen
0,25
Look
2 teentjes
Spekblokjes
200 g
Tijm
Laurier
Kruidnagels
2
Currypoeder
Groentebouillon
3 l
Kalkoen
600 g
Aardappelen
400 g
Erwten
200 g
Kippenkruiden
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Kalkoensoep

2 ajuinen
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.
2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3
Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.
tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4
Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.
3 l groentebouillon
5
Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.
600 g kalkoen
6
Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.
400 g aardappelen, 200 g erwten
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.
kippenkruiden, pepers, zout
8
Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.

Instructies

Kalkoensoep

2 ajuinen
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.
2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3
Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.
tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4
Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.
3 l groentebouillon
5
Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.
600 g kalkoen
6
Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.
400 g aardappelen, 200 g erwten
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.
kippenkruiden, pepers, zout
8
Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kalkoensoep (thumbnail)Kalkoensoep
4 personen
45m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Wortels
2
Selder
4 stengel
Witte kolen
0,25
Look
2 teentjes
Spekblokjes
200 g
Tijm
Laurier
Kruidnagels
2
Currypoeder
Groentebouillon
3 l
Kalkoen
600 g
Aardappelen
400 g
Erwten
200 g
Kippenkruiden
Pepers
Zout

Kalkoensoep

Heb jij nog restjes van de kerstkalkoen in de koelkast liggen? Gooi ze niet weg, maar tover deze simpele kalkoensoep tevoorschijn in 1-2-3.
Instructies

Kalkoensoep

2 ajuinen
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.
2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3
Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.
tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4
Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.
3 l groentebouillon
5
Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.
600 g kalkoen
6
Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.
400 g aardappelen, 200 g erwten
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.
kippenkruiden, pepers, zout
8
Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.