Kalkoensoep
Kalkoensoep
Kalkoensoep
Kalkoensoep
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Wortels
2
Selder
4 stengel
Witte kolen
0,25
Look
2 teentjes
Spekblokjes
200 g
Tijm
Laurier
Kruidnagels
2
Currypoeder
Groentebouillon
3 l
Kalkoen
600 g
Aardappelen
400 g
Erwten
200 g
Kippenkruiden
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kalkoensoep
2 ajuinen
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.
2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3
Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.
tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4
Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.
3 l groentebouillon
5
Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.
600 g kalkoen
6
Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.
400 g aardappelen, 200 g erwten
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.
kippenkruiden, pepers, zout
8
Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.
Kalkoensoep
2 ajuinen
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.
2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3
Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.
tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4
Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.
3 l groentebouillon
5
Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.
600 g kalkoen
6
Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.
400 g aardappelen, 200 g erwten
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.
kippenkruiden, pepers, zout
8
Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Wortels
2
Selder
4 stengel
Witte kolen
0,25
Look
2 teentjes
Spekblokjes
200 g
Tijm
Laurier
Kruidnagels
2
Currypoeder
Groentebouillon
3 l
Kalkoen
600 g
Aardappelen
400 g
Erwten
200 g
Kippenkruiden
Pepers
Zout
Kalkoensoep
Heb jij nog restjes van de kerstkalkoen in de koelkast liggen? Gooi ze niet weg, maar tover deze simpele kalkoensoep tevoorschijn in 1-2-3.Instructies
Kalkoensoep
2 ajuinen
1
Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.
2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2
Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.
2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3
Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.
tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4
Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.
3 l groentebouillon
5
Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.
600 g kalkoen
6
Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.
400 g aardappelen, 200 g erwten
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.
kippenkruiden, pepers, zout
8
Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.