Instructies

4 personen

Kalkoensoep

2 ajuinen
1

Verhit wat vetstof in een pot en stoof er de grof gesneden uien in aan.

2 Wortels, 4 stengel selder, 0,25 Witte kolen
2

Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes (brunoise). Snijd de witte kool in grove stukken.

2 teentjes Look, 200 g spekblokjes
3

Plet de teentjes look met een mes. Voeg de look toe wanneer de uien glazig zijn, gevolgd door de spekblokjes, de wortelen, de selder en de witte kool.

tijm, laurier, 2 kruidnagels, currypoeder
4

Laat de groenten even mee stoven en voeg wat currypoeder, de tijm, de laurier en de kruidnagel toe.

3 l groentebouillon
5

Blus het geheel met het water of de groentebouillon en breng de soep op een zacht vuurtje aan de kook.

600 g kalkoen
6

Voeg wanneer de soep kookt de in stukken gesneden kalkoenrestjes toe.

400 g aardappelen, 200 g erwten
7

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de erwtjes toe aan soep en laat de soep een half uurtje rustig pruttelen.

kippenkruiden, pepers, zout
8

Verwijder de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep en breng ze op smaak met wat kippenkruiden, peper en zout.