Konijn met peperkoek en kroketten

Konijn met peperkoek en kroketten

1u 20m
17
100%
5.1K
Recepten

Konijn met peperkoek en kroketten

Een stoofpot van konijn met peperkoek, appelen en cider, witloofsla met appel en kroketten.
Konijn met peperkoek en kroketten

Konijn met peperkoek en kroketten

1u 20m
17
100%
5.1K
Recepten

Konijn met peperkoek en kroketten

Een stoofpot van konijn met peperkoek, appelen en cider, witloofsla met appel en kroketten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes5.1K

Ingrediënten

4 personen
Gezouten spek
200 g
Vegan speklapje
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Mayonaise
2 el
Konijnin stukken
1
Uien
2
Appels
2
Look
2 teentjes
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Jeneverbessen
6
Appelcider
0,75 l
Stroop
3 tl
Mosterd
2 tl
Peperkoek
4 plakken
Witloof
4 pijltjes
Appeljonagold
1
Bieslook
0,5 bosjes
Azijn
1 scheutje
Kroketten
800 g
Kruidnagels
5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

Voor de stoofpot:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1 konijn (in stukken)
2
Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in olie in een grote pot.
2 uien
3
Snijd de uien grof.
2 appels, 2 teentjes Look
4
Schil de appelen, snijd ze in stukken en hak de look fijn.
5
Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze gekleurd zijn.
200 g Gezouten spek
6
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de pot.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
7
Doe er de ui, de look en de appelen bij, laat alles even bakken en doe de stukken konijn erbij.
2 tl mosterd, 3 tl stroop
8
Voeg de mosterd en de stroop toe.
4 plakken peperkoek
9
Snijd de peperkoek in blokjes en doe ze erbij.
0,75 l Appelcider
10
Giet de appelcider erbij en breng het geheel aan de kook.
5 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn)
11
Doe er de kruidnageltjes, de gekneusde jeneverbessen en de kruidentuil bij.
12
Zet een deksel op de pot en schuif de pot een uur in de oven.

Voor het witloofslaatje:

4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold ), 0,5 bosjes Bieslook, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
13
Snijd het witloof en de appel fijn en doe ze in een kom, samen met de fijngesneden bieslook, mayonaise en een scheutje azijn.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
14
Kruid met peper en zout en meng de witloofsla.

Om af te werken:

800 g kroketten
15
Bak de kroketten.
16
Haal de pot uit de oven en haal de kruidentuil eruit.
17
Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en serveer hem met de kroketten en de witloofsla.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
2
Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in olie in een grote pot.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

Voor de stoofpot:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1 konijn (in stukken)
2
Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in olie in een grote pot.
2 uien
3
Snijd de uien grof.
2 appels, 2 teentjes Look
4
Schil de appelen, snijd ze in stukken en hak de look fijn.
5
Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze gekleurd zijn.
200 g Gezouten spek
6
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de pot.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
7
Doe er de ui, de look en de appelen bij, laat alles even bakken en doe de stukken konijn erbij.
2 tl mosterd, 3 tl stroop
8
Voeg de mosterd en de stroop toe.
4 plakken peperkoek
9
Snijd de peperkoek in blokjes en doe ze erbij.
0,75 l Appelcider
10
Giet de appelcider erbij en breng het geheel aan de kook.
5 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn)
11
Doe er de kruidnageltjes, de gekneusde jeneverbessen en de kruidentuil bij.
12
Zet een deksel op de pot en schuif de pot een uur in de oven.

Voor het witloofslaatje:

4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold ), 0,5 bosjes Bieslook, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
13
Snijd het witloof en de appel fijn en doe ze in een kom, samen met de fijngesneden bieslook, mayonaise en een scheutje azijn.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
14
Kruid met peper en zout en meng de witloofsla.

Om af te werken:

800 g kroketten
15
Bak de kroketten.
16
Haal de pot uit de oven en haal de kruidentuil eruit.
17
Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en serveer hem met de kroketten en de witloofsla.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
2
Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in olie in een grote pot.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden