Instructies

4 personen

Voor de stoofpot:

1

Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.

1 konijn (in stukken)
2

Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in olie in een grote pot.

2 uien
3

Snijd de uien grof.

2 appels, 2 teentjes Look
4

Schil de appelen, snijd ze in stukken en hak de look fijn.

5

Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze gekleurd zijn.

200 g Gezouten spek
6

Snijd het spek in reepjes en bak ze in de pot.

7

Doe er de ui, de look en de appelen bij, laat alles even bakken en doe de stukken konijn erbij.

2 tl mosterd, 3 tl stroop
8

Voeg de mosterd en de stroop toe.

4 plakken peperkoek
9

Snijd de peperkoek in blokjes en doe ze erbij.

0,75 l Appelcider
10

Giet de appelcider erbij en breng het geheel aan de kook.

5 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn)
11

Doe er de kruidnageltjes, de gekneusde jeneverbessen en de kruidentuil bij.

12

Zet een deksel op de pot en schuif de pot een uur in de oven.

Voor het witloofslaatje:

4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold ), 0,5 bosjes Bieslook, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
13

Snijd het witloof en de appel fijn en doe ze in een kom, samen met de fijngesneden bieslook, mayonaise en een scheutje azijn.

14

Kruid met peper en zout en meng de witloofsla.

Om af te werken:

800 g kroketten
15

Bak de kroketten.

16

Haal de pot uit de oven en haal de kruidentuil eruit.

17

Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en serveer hem met de kroketten en de witloofsla.