dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sushibowl met watermeloen (thumbnail)Sushibowl met watermeloen

Sushibowl met watermeloen

35m
21
-
1.7K
Recepten

Sushibowl met watermeloen

Jeroen schotelt een makkelijke en snelle versie van Japanse sushirijst voor. Dit in combinatie met watermeloen, gemarineerd in heerlijke Aziatische smaken. Met extra toppings als wakamé, sesamzaadjes, komkommer en sojaboontjes is deze vegetarische bowl hét perfecte gerecht voor een smaakvolle lunchbreak!
Sushibowl met watermeloen (thumbnail)Sushibowl met watermeloen

Sushibowl met watermeloen

35m
21
-
1.7K
Recepten

Sushibowl met watermeloen

Jeroen schotelt een makkelijke en snelle versie van Japanse sushirijst voor. Dit in combinatie met watermeloen, gemarineerd in heerlijke Aziatische smaken. Met extra toppings als wakamé, sesamzaadjes, komkommer en sojaboontjes is deze vegetarische bowl hét perfecte gerecht voor een smaakvolle lunchbreak!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Sushirijst
250 g
Water
375 ml
Sushiazijn
6 el
Watermeloenen
800 g
Sojasaus
1 een beetje
Sesamolie
1 el
Miso pasta
1 el
Olijfolie
1 el
Komkommer
1
Sesamzaadjes
1 el
Mirin
1 een beetje
Sojabonen
200 g
Lente-uien
2 stengels
Radijs
1 bosje
Ijsblokjes
1 een beetje
Wakame
200 g
Cashewnoten
4 el
Norichips
1 zakje
Koriander
Wasabi
1 een beetje
Opgelegde gember
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g sushirijst, 375 ml Water, 1 el Sushiazijn
1
Spoel de sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Schep vervolgens de rijst in een steelpan met het water, het zout en de sushi-azijn en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
800 g watermeloenen, 2 el Sushiazijn, 1 een beetje sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el miso pasta, 1 el olijfolie
2
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kubusjes (2 op 2 cm). Meng vervolgens de sushi-azijn met de sojasaus, de sesamolie, de olijfolie en de witte miso. Roer alles goed onder elkaar en giet het mengsel over de blokjes watermeloen. Laat een half uurtje marineren.
TIPVoeg wat sap van opgelegde gember toe, voor een extra intense smaak
1 komkommer, 1 el sesamzaadjes, 1 een beetje mirin
3
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes of in schuine repen. Besprenkel de komkommer met sesamolie, mirin, wat sesamzaadjes en laat even staan.
200 g sojabonen
4
Breng wat water aan de kook en kook de sojaboontjes kort af. Spoel de boontjes onder koud stromend water en dop ze (al dan niet dubbel).
2 stengels lente-uien, 1 bosje radijs, 1 een beetje ijsblokjes
5
Snijd de lente-ui in hele fijne reepjes. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Bewaar ze beiden even op wat ijswater.
3 el Sushiazijn
6
Stort de gare sushirijst op een ovenplaatje en koel hem snel af. Sprenkel er nog wat sushi-azijn over en schep vervolgens een paar lepels rijst in een kommetje.
200 g Wakame
7
Schep er een flinke lepel gemarineerde watermeloen bij, leg er een hoopje komkommer, wat wakamé, radijsjes, lente-ui en sojaboontjes naast.
4 el cashewnoten, 1 zakje norichips, koriander, 1 een beetje wasabi, 2 el opgelegde gember
8
Werk de sushibowl af met wat verbrokkelde cashewnootjes, pluksels koriander, opgelegde gember en een toefje wasabi. Verkruimel er ten slotte nori chips over en serveer.
1
Spoel de sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Schep vervolgens de rijst in een steelpan met het water, het zout en de sushi-azijn en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
2
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kubusjes (2 op 2 cm). Meng vervolgens de sushi-azijn met de sojasaus, de sesamolie, de olijfolie en de witte miso. Roer alles goed onder elkaar en giet het mengsel over de blokjes watermeloen. Laat een half uurtje marineren.

Instructies

250 g sushirijst, 375 ml Water, 1 el Sushiazijn
1
Spoel de sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Schep vervolgens de rijst in een steelpan met het water, het zout en de sushi-azijn en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
800 g watermeloenen, 2 el Sushiazijn, 1 een beetje sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el miso pasta, 1 el olijfolie
2
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kubusjes (2 op 2 cm). Meng vervolgens de sushi-azijn met de sojasaus, de sesamolie, de olijfolie en de witte miso. Roer alles goed onder elkaar en giet het mengsel over de blokjes watermeloen. Laat een half uurtje marineren.
TIPVoeg wat sap van opgelegde gember toe, voor een extra intense smaak
1 komkommer, 1 el sesamzaadjes, 1 een beetje mirin
3
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes of in schuine repen. Besprenkel de komkommer met sesamolie, mirin, wat sesamzaadjes en laat even staan.
200 g sojabonen
4
Breng wat water aan de kook en kook de sojaboontjes kort af. Spoel de boontjes onder koud stromend water en dop ze (al dan niet dubbel).
2 stengels lente-uien, 1 bosje radijs, 1 een beetje ijsblokjes
5
Snijd de lente-ui in hele fijne reepjes. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Bewaar ze beiden even op wat ijswater.
3 el Sushiazijn
6
Stort de gare sushirijst op een ovenplaatje en koel hem snel af. Sprenkel er nog wat sushi-azijn over en schep vervolgens een paar lepels rijst in een kommetje.
200 g Wakame
7
Schep er een flinke lepel gemarineerde watermeloen bij, leg er een hoopje komkommer, wat wakamé, radijsjes, lente-ui en sojaboontjes naast.
4 el cashewnoten, 1 zakje norichips, koriander, 1 een beetje wasabi, 2 el opgelegde gember
8
Werk de sushibowl af met wat verbrokkelde cashewnootjes, pluksels koriander, opgelegde gember en een toefje wasabi. Verkruimel er ten slotte nori chips over en serveer.
1
Spoel de sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Schep vervolgens de rijst in een steelpan met het water, het zout en de sushi-azijn en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
2
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kubusjes (2 op 2 cm). Meng vervolgens de sushi-azijn met de sojasaus, de sesamolie, de olijfolie en de witte miso. Roer alles goed onder elkaar en giet het mengsel over de blokjes watermeloen. Laat een half uurtje marineren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sushibowl met watermeloen (thumbnail)Sushibowl met watermeloen
4 personen
35m
Ingrediënten
Sushirijst
250 g
Water
375 ml
Sushiazijn
6 el
Watermeloenen
800 g
Sojasaus
1 een beetje
Sesamolie
1 el
Miso pasta
1 el
Olijfolie
1 el
Komkommer
1
Sesamzaadjes
1 el
Mirin
1 een beetje
Sojabonen
200 g
Lente-uien
2 stengels
Radijs
1 bosje
Ijsblokjes
1 een beetje
Wakame
200 g
Cashewnoten
4 el
Norichips
1 zakje
Koriander
Wasabi
1 een beetje
Opgelegde gember
2 el

Sushibowl met watermeloen

Jeroen schotelt een makkelijke en snelle versie van Japanse sushirijst voor. Dit in combinatie met watermeloen, gemarineerd in heerlijke Aziatische smaken. Met extra toppings als wakamé, sesamzaadjes, komkommer en sojaboontjes is deze vegetarische bowl hét perfecte gerecht voor een smaakvolle lunchbreak!
Instructies
250 g sushirijst, 375 ml Water, 1 el Sushiazijn
1
Spoel de sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Schep vervolgens de rijst in een steelpan met het water, het zout en de sushi-azijn en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
800 g watermeloenen, 2 el Sushiazijn, 1 een beetje sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el miso pasta, 1 el olijfolie
2
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kubusjes (2 op 2 cm). Meng vervolgens de sushi-azijn met de sojasaus, de sesamolie, de olijfolie en de witte miso. Roer alles goed onder elkaar en giet het mengsel over de blokjes watermeloen. Laat een half uurtje marineren.
TIPVoeg wat sap van opgelegde gember toe, voor een extra intense smaak
1 komkommer, 1 el sesamzaadjes, 1 een beetje mirin
3
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes of in schuine repen. Besprenkel de komkommer met sesamolie, mirin, wat sesamzaadjes en laat even staan.
200 g sojabonen
4
Breng wat water aan de kook en kook de sojaboontjes kort af. Spoel de boontjes onder koud stromend water en dop ze (al dan niet dubbel).
2 stengels lente-uien, 1 bosje radijs, 1 een beetje ijsblokjes
5
Snijd de lente-ui in hele fijne reepjes. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Bewaar ze beiden even op wat ijswater.
3 el Sushiazijn
6
Stort de gare sushirijst op een ovenplaatje en koel hem snel af. Sprenkel er nog wat sushi-azijn over en schep vervolgens een paar lepels rijst in een kommetje.
200 g Wakame
7
Schep er een flinke lepel gemarineerde watermeloen bij, leg er een hoopje komkommer, wat wakamé, radijsjes, lente-ui en sojaboontjes naast.
4 el cashewnoten, 1 zakje norichips, koriander, 1 een beetje wasabi, 2 el opgelegde gember
8
Werk de sushibowl af met wat verbrokkelde cashewnootjes, pluksels koriander, opgelegde gember en een toefje wasabi. Verkruimel er ten slotte nori chips over en serveer.