Instructies
4 personen
250 g sushirijst, 375 ml Water, 1 el Sushiazijn
1
Spoel de sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Schep vervolgens de rijst in een steelpan met het water, het zout en de sushi-azijn en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
800 g watermeloenen, 2 el Sushiazijn, 1 een beetje sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el miso pasta, 1 el olijfolie
2
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kubusjes (2 op 2 cm). Meng vervolgens de sushi-azijn met de sojasaus, de sesamolie, de olijfolie en de witte miso. Roer alles goed onder elkaar en giet het mengsel over de blokjes watermeloen. Laat een half uurtje marineren.
TIPVoeg wat sap van opgelegde gember toe, voor een extra intense smaak
1 komkommer, 1 el sesamzaadjes, 1 een beetje mirin
3
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes of in schuine repen. Besprenkel de komkommer met sesamolie, mirin, wat sesamzaadjes en laat even staan.
200 g sojabonen
4
Breng wat water aan de kook en kook de sojaboontjes kort af. Spoel de boontjes onder koud stromend water en dop ze (al dan niet dubbel).
2 stengels lente-uien, 1 bosje radijs, 1 een beetje ijsblokjes
5
Snijd de lente-ui in hele fijne reepjes. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Bewaar ze beiden even op wat ijswater.
3 el Sushiazijn
6
Stort de gare sushirijst op een ovenplaatje en koel hem snel af. Sprenkel er nog wat sushi-azijn over en schep vervolgens een paar lepels rijst in een kommetje.
200 g Wakame
7
Schep er een flinke lepel gemarineerde watermeloen bij, leg er een hoopje komkommer, wat wakamé, radijsjes, lente-ui en sojaboontjes naast.
4 el cashewnoten, 1 zakje norichips, koriander, 1 een beetje wasabi, 2 el opgelegde gember
8