dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm (thumbnail)Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

45m
19
-
1.9K
Recepten

Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

Een Vichyssoise is een koude aardappelsoep met prei. Het is ook de basis voor deze soep, maar Jeroen voegt er waterkers en peterselie aan toe en werkt ze af met gerookte zalm en fijne reepjes omelet.
Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm (thumbnail)Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

45m
19
-
1.9K
Recepten

Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

Een Vichyssoise is een koude aardappelsoep met prei. Het is ook de basis voor deze soep, maar Jeroen voegt er waterkers en peterselie aan toe en werkt ze af met gerookte zalm en fijne reepjes omelet.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Boter
Ajuinen
2
Aardappelen
4
Prei
2 stengels
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Waterkers
2 bosjes
Peterselie
1 bosje
Groentebouillon
2 l
Peper
Zout
Eieren
4
Melk
1 scheutje
Paprikapoeder
Currypoeder
Gerookte zalm
200 g
Zure room
4 el
Olijfolie

Benodigdheden

Blender, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

boter
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof de ui in de boter maar laat zeker niet kleuren.
4 aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de ui.
2 stengels prei
4
Was de prei en snijd de stronken in stukken. Stoof ze met de ui en aardappelen.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd ze fijn en doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, 4 blaadjes laurier
6
Leg enkele takjes tijm en de laurier in de soepketel.
2 bosjes Waterkers
7
Haal de steeltjes van de waterkers en doe ze ook in de soepketel. Houd de blaadjes apart.
1 bosje peterselie
8
Doe de peterseliesteeltjes ook bij de groenten en houd de blaadjes apart.
2 l groentebouillon
9
Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
peper, zout
10
Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat sudderen op een zacht vuur.
11
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de blaadjes van de waterkers en de peterselie kort.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Giet de blaadjes af en mix in de blender. Houd de pulp apart.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
13
Haal de laurier en de takjes van de tijm uit de soep. Mix de soep en giet ze door een zeef. Laat ze volledig afkoelen.

Afwerken en serveren

4 eieren, 1 scheutje melk, paprikapoeder, currypoeder
14
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en currypoeder.
15
Smelt een klontje boter in een pan.
16
Bak dunne omeletten van de eieren.
17
Rol de omeletten op en snijd ze in fijne slierten. Laat afkoelen.
200 g gerookte zalm
18
Snijd de zalm in dunne repen.
4 el Zure room
19
Mix de zure room door de soep, samen met de pulp van peterselie- en waterkersblaadjes.
olijfolie
20
Werk de soep af met sliertjes omelet en reepjes zalm. Doe er eventueel een likje olijfolie bij.
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof de ui in de boter maar laat zeker niet kleuren.

Instructies

boter
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof de ui in de boter maar laat zeker niet kleuren.
4 aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de ui.
2 stengels prei
4
Was de prei en snijd de stronken in stukken. Stoof ze met de ui en aardappelen.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd ze fijn en doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, 4 blaadjes laurier
6
Leg enkele takjes tijm en de laurier in de soepketel.
2 bosjes Waterkers
7
Haal de steeltjes van de waterkers en doe ze ook in de soepketel. Houd de blaadjes apart.
1 bosje peterselie
8
Doe de peterseliesteeltjes ook bij de groenten en houd de blaadjes apart.
2 l groentebouillon
9
Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
peper, zout
10
Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat sudderen op een zacht vuur.
11
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de blaadjes van de waterkers en de peterselie kort.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Giet de blaadjes af en mix in de blender. Houd de pulp apart.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
13
Haal de laurier en de takjes van de tijm uit de soep. Mix de soep en giet ze door een zeef. Laat ze volledig afkoelen.

Afwerken en serveren

4 eieren, 1 scheutje melk, paprikapoeder, currypoeder
14
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en currypoeder.
15
Smelt een klontje boter in een pan.
16
Bak dunne omeletten van de eieren.
17
Rol de omeletten op en snijd ze in fijne slierten. Laat afkoelen.
200 g gerookte zalm
18
Snijd de zalm in dunne repen.
4 el Zure room
19
Mix de zure room door de soep, samen met de pulp van peterselie- en waterkersblaadjes.
olijfolie
20
Werk de soep af met sliertjes omelet en reepjes zalm. Doe er eventueel een likje olijfolie bij.
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof de ui in de boter maar laat zeker niet kleuren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm (thumbnail)Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
Ajuinen
2
Aardappelen
4
Prei
2 stengels
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Waterkers
2 bosjes
Peterselie
1 bosje
Groentebouillon
2 l
Peper
Zout
Eieren
4
Melk
1 scheutje
Paprikapoeder
Currypoeder
Gerookte zalm
200 g
Zure room
4 el
Olijfolie

Koud soepje van waterkers met omelet en gerookte zalm

Een Vichyssoise is een koude aardappelsoep met prei. Het is ook de basis voor deze soep, maar Jeroen voegt er waterkers en peterselie aan toe en werkt ze af met gerookte zalm en fijne reepjes omelet.
Instructies
boter
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof de ui in de boter maar laat zeker niet kleuren.
4 aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de ui.
2 stengels prei
4
Was de prei en snijd de stronken in stukken. Stoof ze met de ui en aardappelen.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd ze fijn en doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, 4 blaadjes laurier
6
Leg enkele takjes tijm en de laurier in de soepketel.
2 bosjes Waterkers
7
Haal de steeltjes van de waterkers en doe ze ook in de soepketel. Houd de blaadjes apart.
1 bosje peterselie
8
Doe de peterseliesteeltjes ook bij de groenten en houd de blaadjes apart.
2 l groentebouillon
9
Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
peper, zout
10
Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat sudderen op een zacht vuur.
11
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de blaadjes van de waterkers en de peterselie kort.
12
Giet de blaadjes af en mix in de blender. Houd de pulp apart.
13
Haal de laurier en de takjes van de tijm uit de soep. Mix de soep en giet ze door een zeef. Laat ze volledig afkoelen.

Afwerken en serveren

4 eieren, 1 scheutje melk, paprikapoeder, currypoeder
14
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en currypoeder.
15
Smelt een klontje boter in een pan.
16
Bak dunne omeletten van de eieren.
17
Rol de omeletten op en snijd ze in fijne slierten. Laat afkoelen.
200 g gerookte zalm
18
Snijd de zalm in dunne repen.
4 el Zure room
19
Mix de zure room door de soep, samen met de pulp van peterselie- en waterkersblaadjes.
olijfolie
20
Werk de soep af met sliertjes omelet en reepjes zalm. Doe er eventueel een likje olijfolie bij.