dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zalmburger met linzensalade (thumbnail)Zalmburger met linzensalade

Zalmburger met linzensalade

40m
16
-
1.8K
Recepten

Zalmburger met linzensalade

Lekker sappige en zelfgemaakte zalmburgers zijn een echte aanrader en helemaal niet zo moeilijk klaar te maken. Jeroen serveert er in dit recept ook nog een salade bij op basis van groene linzen, gemarineerde komkommer en kleine rode bietjes. Een toppertje!
Zalmburger met linzensalade (thumbnail)Zalmburger met linzensalade

Zalmburger met linzensalade

40m
16
-
1.8K
Recepten

Zalmburger met linzensalade

Lekker sappige en zelfgemaakte zalmburgers zijn een echte aanrader en helemaal niet zo moeilijk klaar te maken. Jeroen serveert er in dit recept ook nog een salade bij op basis van groene linzen, gemarineerde komkommer en kleine rode bietjes. Een toppertje!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Rode bieten
400 g
Rode wijnazijn
0,2 l
Groene linzen
200 g
Water
0,6 l
Komijn
1 snuifje
Tijm
Look
1 teentje
Komkommer
1
Bloemsuiker
1 tl
Dille
Zalmfilets
500 g
Griekse yoghurt
4 el
Graanmosterd
1 el
Panko
50 g
Arachideolie
1 scheutje
Mierikswortel pasta
1 een beetje

Benodigdheden

Blender, cutter of blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g Rode bieten, 0,1 l Rode wijnazijn
1
Spoel de rode bietjes goed onder water en kuis ze. Breng ze in een ruime pot gezouten water met een flinke scheut rode wijnazijn aan de kook en kook ze net gaar.
200 g groene linzen, 0,6 l Water, 1 snuifje komijn, tijm, 1 teentje Look
2
Laat de linzen een uurtje op voorhand even weken en spoel ze. Bevochtig de vervolgens met het driedubbel aan water en breng op smaak met wat komijn, tijm, een teentje look en wat peper en zout. Laat ze 25 minuten zachtjes koken, giet ze af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
TIPHet weken van de linzen hoeft niet, maar ze garen wel sneller als je ze even laat weken. Je kunt de linzen ook een nachtje laten weken, dan garen ze heel snel.
1 komkommer, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 tl bloemsuiker, dille
3
Snijd de komkommer in 2 en vervolgens op de mandoline in slierten of lange plakken rond de zaadlijsten. Besprenkel ze met wat rode wijnazijn, wat bloemsuiker en dille en laat ze even marineren.
500 g zalmfilets, 1 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 50 g panko
4
Snijd de zalm in fijne stukken en doe ze samen met de Griekse yoghurt, de panko, de graanmosterd, zout en peper in de blender. Mix het visvlees kort zodat er nog stukken vis in zitten, de juiste balans vinden tussen ‘gehakt’, maar toch nog vis te herkennen. Alles moet wel mooi gemengd zijn en voor een goede binding zorgen. Het gecutterde visvlees moet ongeveer de consistentie krijgen van een tartaar.
1 scheutje arachideolie
5
Laat wat olie heet worden in een pan, vorm grote bollen van het visbeslag, duw ze plat tot een burger en bak ze goudbruin aan beide kanten in de hete vetstof.
6
Spoel de bietjes onder koud water wanneer ze gaar zijn en snij ze in blokjes.
1 een beetje mierikswortel pasta, 3 el Griekse yoghurt
7
Meng de yoghurt met mierikswortel en breng op smaak met wat peper en zout.
8
Serveer de gebakken zalmburgers met de linzen, gemarineerde komkommer, rode bietjes en de simpele vinaigrette. Als je echt een linzensalade wilt, kan je de komkommer en de bietjes onder de linzen mengen.
1
Spoel de rode bietjes goed onder water en kuis ze. Breng ze in een ruime pot gezouten water met een flinke scheut rode wijnazijn aan de kook en kook ze net gaar.
2
Laat de linzen een uurtje op voorhand even weken en spoel ze. Bevochtig de vervolgens met het driedubbel aan water en breng op smaak met wat komijn, tijm, een teentje look en wat peper en zout. Laat ze 25 minuten zachtjes koken, giet ze af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.

Instructies

400 g Rode bieten, 0,1 l Rode wijnazijn
1
Spoel de rode bietjes goed onder water en kuis ze. Breng ze in een ruime pot gezouten water met een flinke scheut rode wijnazijn aan de kook en kook ze net gaar.
200 g groene linzen, 0,6 l Water, 1 snuifje komijn, tijm, 1 teentje Look
2
Laat de linzen een uurtje op voorhand even weken en spoel ze. Bevochtig de vervolgens met het driedubbel aan water en breng op smaak met wat komijn, tijm, een teentje look en wat peper en zout. Laat ze 25 minuten zachtjes koken, giet ze af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
TIPHet weken van de linzen hoeft niet, maar ze garen wel sneller als je ze even laat weken. Je kunt de linzen ook een nachtje laten weken, dan garen ze heel snel.
1 komkommer, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 tl bloemsuiker, dille
3
Snijd de komkommer in 2 en vervolgens op de mandoline in slierten of lange plakken rond de zaadlijsten. Besprenkel ze met wat rode wijnazijn, wat bloemsuiker en dille en laat ze even marineren.
500 g zalmfilets, 1 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 50 g panko
4
Snijd de zalm in fijne stukken en doe ze samen met de Griekse yoghurt, de panko, de graanmosterd, zout en peper in de blender. Mix het visvlees kort zodat er nog stukken vis in zitten, de juiste balans vinden tussen ‘gehakt’, maar toch nog vis te herkennen. Alles moet wel mooi gemengd zijn en voor een goede binding zorgen. Het gecutterde visvlees moet ongeveer de consistentie krijgen van een tartaar.
1 scheutje arachideolie
5
Laat wat olie heet worden in een pan, vorm grote bollen van het visbeslag, duw ze plat tot een burger en bak ze goudbruin aan beide kanten in de hete vetstof.
6
Spoel de bietjes onder koud water wanneer ze gaar zijn en snij ze in blokjes.
1 een beetje mierikswortel pasta, 3 el Griekse yoghurt
7
Meng de yoghurt met mierikswortel en breng op smaak met wat peper en zout.
8
Serveer de gebakken zalmburgers met de linzen, gemarineerde komkommer, rode bietjes en de simpele vinaigrette. Als je echt een linzensalade wilt, kan je de komkommer en de bietjes onder de linzen mengen.
1
Spoel de rode bietjes goed onder water en kuis ze. Breng ze in een ruime pot gezouten water met een flinke scheut rode wijnazijn aan de kook en kook ze net gaar.
2
Laat de linzen een uurtje op voorhand even weken en spoel ze. Bevochtig de vervolgens met het driedubbel aan water en breng op smaak met wat komijn, tijm, een teentje look en wat peper en zout. Laat ze 25 minuten zachtjes koken, giet ze af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zalmburger met linzensalade (thumbnail)Zalmburger met linzensalade
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode bieten
400 g
Rode wijnazijn
0,2 l
Groene linzen
200 g
Water
0,6 l
Komijn
1 snuifje
Tijm
Look
1 teentje
Komkommer
1
Bloemsuiker
1 tl
Dille
Zalmfilets
500 g
Griekse yoghurt
4 el
Graanmosterd
1 el
Panko
50 g
Arachideolie
1 scheutje
Mierikswortel pasta
1 een beetje

Zalmburger met linzensalade

Lekker sappige en zelfgemaakte zalmburgers zijn een echte aanrader en helemaal niet zo moeilijk klaar te maken. Jeroen serveert er in dit recept ook nog een salade bij op basis van groene linzen, gemarineerde komkommer en kleine rode bietjes. Een toppertje!
Instructies
400 g Rode bieten, 0,1 l Rode wijnazijn
1
Spoel de rode bietjes goed onder water en kuis ze. Breng ze in een ruime pot gezouten water met een flinke scheut rode wijnazijn aan de kook en kook ze net gaar.
200 g groene linzen, 0,6 l Water, 1 snuifje komijn, tijm, 1 teentje Look
2
Laat de linzen een uurtje op voorhand even weken en spoel ze. Bevochtig de vervolgens met het driedubbel aan water en breng op smaak met wat komijn, tijm, een teentje look en wat peper en zout. Laat ze 25 minuten zachtjes koken, giet ze af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
TIPHet weken van de linzen hoeft niet, maar ze garen wel sneller als je ze even laat weken. Je kunt de linzen ook een nachtje laten weken, dan garen ze heel snel.
1 komkommer, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 tl bloemsuiker, dille
3
Snijd de komkommer in 2 en vervolgens op de mandoline in slierten of lange plakken rond de zaadlijsten. Besprenkel ze met wat rode wijnazijn, wat bloemsuiker en dille en laat ze even marineren.
500 g zalmfilets, 1 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 50 g panko
4
Snijd de zalm in fijne stukken en doe ze samen met de Griekse yoghurt, de panko, de graanmosterd, zout en peper in de blender. Mix het visvlees kort zodat er nog stukken vis in zitten, de juiste balans vinden tussen ‘gehakt’, maar toch nog vis te herkennen. Alles moet wel mooi gemengd zijn en voor een goede binding zorgen. Het gecutterde visvlees moet ongeveer de consistentie krijgen van een tartaar.
1 scheutje arachideolie
5
Laat wat olie heet worden in een pan, vorm grote bollen van het visbeslag, duw ze plat tot een burger en bak ze goudbruin aan beide kanten in de hete vetstof.
6
Spoel de bietjes onder koud water wanneer ze gaar zijn en snij ze in blokjes.
1 een beetje mierikswortel pasta, 3 el Griekse yoghurt
7
Meng de yoghurt met mierikswortel en breng op smaak met wat peper en zout.
8
Serveer de gebakken zalmburgers met de linzen, gemarineerde komkommer, rode bietjes en de simpele vinaigrette. Als je echt een linzensalade wilt, kan je de komkommer en de bietjes onder de linzen mengen.