dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa (thumbnail)Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

40m
18
-
2K
Recepten

Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

Een heerlijk snelle snack die jong en oud zal bekoren: heerlijke corn dogs. Dit zijn een soort hotdogs op een stokje met een krokant laagje errond en gebakken in de friteuse. Met een Mexicaans slaatje en een pittige salsa de ideale manier om dat Mexicaanse gevoel in huis te halen.
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa (thumbnail)Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

40m
18
-
2K
Recepten

Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

Een heerlijk snelle snack die jong en oud zal bekoren: heerlijke corn dogs. Dit zijn een soort hotdogs op een stokje met een krokant laagje errond en gebakken in de friteuse. Met een Mexicaans slaatje en een pittige salsa de ideale manier om dat Mexicaanse gevoel in huis te halen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Rode uien
0,5
Rode wijnazijn
1 een beetje
Maïs
1 blik
Rode bonen
1 blik
Ijsbergsla
0,5
Rode puntpaprika's
0,5
Kerstomaten
Karnemelk
0,4 l
Polenta
180 g
Bloem
130 g
Bakpoeder
1 tl
Knackworsten
12
Ketchup
4 el
Hot sauce
1 el
Engelse saus
1 scheutje
Augurk
1 el
Jalapenopeper
1 tl
Bicky-uitjes
1 tl

Benodigdheden

Blender, sateprikkers

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Mexicaanse salade

0,5 rode uien, 1 een beetje Rode wijnazijn
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
1 blik maïs, 1 blik rode bonen, 0,5 ijsbergsla, 0,5 rode puntpaprika's, kerstomaten
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.

Corn dogs

0,4 l karnemelk, 180 g polenta, 130 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een  snuif zout. Mix tot een beslag.
4
Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.
12 knackworsten
5
Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee.  Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.
6
Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.

Salsa

4 el ketchup, 1 el hot sauce, 1 scheutje Engelse saus, 1 el augurk, 1 tl jalapenopeper, 1 tl Bicky-uitjes
7
Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.
8
Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.

Instructies

Mexicaanse salade

0,5 rode uien, 1 een beetje Rode wijnazijn
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
1 blik maïs, 1 blik rode bonen, 0,5 ijsbergsla, 0,5 rode puntpaprika's, kerstomaten
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.

Corn dogs

0,4 l karnemelk, 180 g polenta, 130 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een  snuif zout. Mix tot een beslag.
4
Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.
12 knackworsten
5
Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee.  Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.
6
Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.

Salsa

4 el ketchup, 1 el hot sauce, 1 scheutje Engelse saus, 1 el augurk, 1 tl jalapenopeper, 1 tl Bicky-uitjes
7
Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.
8
Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa (thumbnail)Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode uien
0,5
Rode wijnazijn
1 een beetje
Maïs
1 blik
Rode bonen
1 blik
Ijsbergsla
0,5
Rode puntpaprika's
0,5
Kerstomaten
Karnemelk
0,4 l
Polenta
180 g
Bloem
130 g
Bakpoeder
1 tl
Knackworsten
12
Ketchup
4 el
Hot sauce
1 el
Engelse saus
1 scheutje
Augurk
1 el
Jalapenopeper
1 tl
Bicky-uitjes
1 tl

Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

Een heerlijk snelle snack die jong en oud zal bekoren: heerlijke corn dogs. Dit zijn een soort hotdogs op een stokje met een krokant laagje errond en gebakken in de friteuse. Met een Mexicaans slaatje en een pittige salsa de ideale manier om dat Mexicaanse gevoel in huis te halen.
Instructies

Mexicaanse salade

0,5 rode uien, 1 een beetje Rode wijnazijn
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
1 blik maïs, 1 blik rode bonen, 0,5 ijsbergsla, 0,5 rode puntpaprika's, kerstomaten
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.

Corn dogs

0,4 l karnemelk, 180 g polenta, 130 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een  snuif zout. Mix tot een beslag.
4
Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.
12 knackworsten
5
Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee.  Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.
6
Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.

Salsa

4 el ketchup, 1 el hot sauce, 1 scheutje Engelse saus, 1 el augurk, 1 tl jalapenopeper, 1 tl Bicky-uitjes
7
Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.
8
Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.