Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa
Ingrediënten
4 personen
Rode uien
0,5
Rode wijnazijn
1 een beetje
Maïs
1 blik
Rode bonen
1 blik
Ijsbergsla
0,5
Rode puntpaprika's
0,5
Kerstomaten
Karnemelk
0,4 l
Polenta
180 g
Bloem
130 g
Bakpoeder
1 tl
Knackworsten
12
Ketchup
4 el
Hot sauce
1 el
Engelse saus
1 scheutje
Augurk
1 el
Jalapenopeper
1 tl
Bicky-uitjes
1 tl
Benodigdheden
Blender, sateprikkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mexicaanse salade
0,5 rode uien, 1 een beetje Rode wijnazijn
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
1 blik maïs, 1 blik rode bonen, 0,5 ijsbergsla, 0,5 rode puntpaprika's, kerstomaten
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.
Corn dogs
0,4 l karnemelk, 180 g polenta, 130 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een snuif zout. Mix tot een beslag.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.
12 knackworsten
5
Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee. Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.
6
Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.
Salsa
4 el ketchup, 1 el hot sauce, 1 scheutje Engelse saus, 1 el augurk, 1 tl jalapenopeper, 1 tl Bicky-uitjes
7
Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.
8
Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.
Mexicaanse salade
0,5 rode uien, 1 een beetje Rode wijnazijn
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
1 blik maïs, 1 blik rode bonen, 0,5 ijsbergsla, 0,5 rode puntpaprika's, kerstomaten
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.
Corn dogs
0,4 l karnemelk, 180 g polenta, 130 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een snuif zout. Mix tot een beslag.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.
12 knackworsten
5
Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee. Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.
6
Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.
Salsa
4 el ketchup, 1 el hot sauce, 1 scheutje Engelse saus, 1 el augurk, 1 tl jalapenopeper, 1 tl Bicky-uitjes
7
Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.
8
Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode uien
0,5
Rode wijnazijn
1 een beetje
Maïs
1 blik
Rode bonen
1 blik
Ijsbergsla
0,5
Rode puntpaprika's
0,5
Kerstomaten
Karnemelk
0,4 l
Polenta
180 g
Bloem
130 g
Bakpoeder
1 tl
Knackworsten
12
Ketchup
4 el
Hot sauce
1 el
Engelse saus
1 scheutje
Augurk
1 el
Jalapenopeper
1 tl
Bicky-uitjes
1 tl
Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa
Een heerlijk snelle snack die jong en oud zal bekoren: heerlijke corn dogs. Dit zijn een soort hotdogs op een stokje met een krokant laagje errond en gebakken in de friteuse. Met een Mexicaans slaatje en een pittige salsa de ideale manier om dat Mexicaanse gevoel in huis te halen.Instructies
Mexicaanse salade
0,5 rode uien, 1 een beetje Rode wijnazijn
1
Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.
1 blik maïs, 1 blik rode bonen, 0,5 ijsbergsla, 0,5 rode puntpaprika's, kerstomaten
2
Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.
Corn dogs
0,4 l karnemelk, 180 g polenta, 130 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een snuif zout. Mix tot een beslag.
4
Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.
12 knackworsten
5
Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee. Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.
6
Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.
Salsa
4 el ketchup, 1 el hot sauce, 1 scheutje Engelse saus, 1 el augurk, 1 tl jalapenopeper, 1 tl Bicky-uitjes
7
Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.
8
Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.