Oosters stoofvlees met rijst en boksoi
Oosters stoofvlees met rijst en boksoi
Zoetzuur rundsstoofvlees met pandanrijst en boksoi met ketjap manis.
Oosters stoofvlees met rijst en boksoi
Oosters stoofvlees met rijst en boksoi
Zoetzuur rundsstoofvlees met pandanrijst en boksoi met ketjap manis.
Ingrediënten
4 personen
Rundstoofvlees
1.000 g
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Uien
3
Bamboescheutenblik
250 g
Gember
60 g
Look
2 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Bloem
1 el
5 spice poeder
1 el
Sojasaus
0,1 l
Kippenbouillon
0,6 l
Bruine suiker
60 g
Rijst
125 g
Sjalotten
1
Limoenblaadje
1
Pandanblad
1 stuk
Boksoi
4
Ketjap Manis
4 el
Sesamzaadjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g rundstoofvlees
1
Kruid het rundvlees met peper en zout en bak de stukken bruin in een pot met boter. Schep het vlees daarna uit de pot.
1 rode paprika, 1 groene paprika
2
Schil de paprika’s.
3 uien, 2 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en stoof ze aan.
60 g gember, 1 el 5 spice poeder, 1 snuifje chiliflakes
4
Rasp de gember erbij en voeg de 5 spice kruiden en chiliflakes toe.
2 el Tomatenpuree
5
Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
6
Snijd de geschilde paprika’s grof en voeg ze toe, gevolgd door het vlees.
1 el bloem, 0,1 l sojasaus, 250 g bamboescheuten (blik), 60 g bruine suiker
7
Strooi wat bloem over het vlees en voeg daarna de sojasaus, de bamboescheuten en de bruine suiker toe.
8
Zet een deksel op de pot en laat 1,5 uur garen.
125 g rijst, 1 Sjalotten
9
Spoel de rijst en snipper de sjalot fijn.
1 limoenblaadje, 1 stuk pandanblad
10
Stoof de sjalot, de rijst en een limoenblad in wat olie en voeg een dubbelle hoeveelheid water toe. Leg het pandanblad mee in de pot en kook de rijst gaar.
11
Snijd de boksoi in twee en leg ze in een pot met een bodem gezouten water. Zet een deksel op de pot en gaar ze 2 à 3 minuten.
4 el Ketjap Manis
12
Giet het water weg, voeg de ketjap toe en laat de boksoi karamelliseren.
sesamzaadjes
13
Schep wat rijst in een diep bord en schep er wat boksoi en een lepel stoofvlees bij. Werk af met sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1.000 g rundstoofvlees
1
Kruid het rundvlees met peper en zout en bak de stukken bruin in een pot met boter. Schep het vlees daarna uit de pot.
1 rode paprika, 1 groene paprika
2
Schil de paprika’s.
3 uien, 2 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en stoof ze aan.
60 g gember, 1 el 5 spice poeder, 1 snuifje chiliflakes
4
Rasp de gember erbij en voeg de 5 spice kruiden en chiliflakes toe.
2 el Tomatenpuree
5
Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
6
Snijd de geschilde paprika’s grof en voeg ze toe, gevolgd door het vlees.
1 el bloem, 0,1 l sojasaus, 250 g bamboescheuten (blik), 60 g bruine suiker
7
Strooi wat bloem over het vlees en voeg daarna de sojasaus, de bamboescheuten en de bruine suiker toe.
8
Zet een deksel op de pot en laat 1,5 uur garen.
125 g rijst, 1 Sjalotten
9
Spoel de rijst en snipper de sjalot fijn.
1 limoenblaadje, 1 stuk pandanblad
10
Stoof de sjalot, de rijst en een limoenblad in wat olie en voeg een dubbelle hoeveelheid water toe. Leg het pandanblad mee in de pot en kook de rijst gaar.
11
Snijd de boksoi in twee en leg ze in een pot met een bodem gezouten water. Zet een deksel op de pot en gaar ze 2 à 3 minuten.
4 el Ketjap Manis
12
Giet het water weg, voeg de ketjap toe en laat de boksoi karamelliseren.
sesamzaadjes
13
Schep wat rijst in een diep bord en schep er wat boksoi en een lepel stoofvlees bij. Werk af met sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Rundstoofvlees
1.000 g
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Uien
3
Bamboescheutenblik
250 g
Gember
60 g
Look
2 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Bloem
1 el
5 spice poeder
1 el
Sojasaus
0,1 l
Kippenbouillon
0,6 l
Bruine suiker
60 g
Rijst
125 g
Sjalotten
1
Limoenblaadje
1
Pandanblad
1 stuk
Boksoi
4
Ketjap Manis
4 el
Sesamzaadjes
Oosters stoofvlees met rijst en boksoi
Zoetzuur rundsstoofvlees met pandanrijst en boksoi met ketjap manis.Instructies
1.000 g rundstoofvlees
1
Kruid het rundvlees met peper en zout en bak de stukken bruin in een pot met boter. Schep het vlees daarna uit de pot.
1 rode paprika, 1 groene paprika
2
Schil de paprika’s.
3 uien, 2 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en stoof ze aan.
60 g gember, 1 el 5 spice poeder, 1 snuifje chiliflakes
4
Rasp de gember erbij en voeg de 5 spice kruiden en chiliflakes toe.
2 el Tomatenpuree
5
Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
6
Snijd de geschilde paprika’s grof en voeg ze toe, gevolgd door het vlees.
1 el bloem, 0,1 l sojasaus, 250 g bamboescheuten (blik), 60 g bruine suiker
7
Strooi wat bloem over het vlees en voeg daarna de sojasaus, de bamboescheuten en de bruine suiker toe.
8
Zet een deksel op de pot en laat 1,5 uur garen.
125 g rijst, 1 Sjalotten
9
Spoel de rijst en snipper de sjalot fijn.
1 limoenblaadje, 1 stuk pandanblad
10
Stoof de sjalot, de rijst en een limoenblad in wat olie en voeg een dubbelle hoeveelheid water toe. Leg het pandanblad mee in de pot en kook de rijst gaar.
11
Snijd de boksoi in twee en leg ze in een pot met een bodem gezouten water. Zet een deksel op de pot en gaar ze 2 à 3 minuten.
4 el Ketjap Manis
12
Giet het water weg, voeg de ketjap toe en laat de boksoi karamelliseren.
sesamzaadjes
13
Schep wat rijst in een diep bord en schep er wat boksoi en een lepel stoofvlees bij. Werk af met sesamzaadjes.