Instructies

4 personen
1.000 g rundstoofvlees
1

Kruid het rundvlees met peper en zout en bak de stukken bruin in een pot met boter. Schep het vlees daarna uit de pot.

1 rode paprika, 1 groene paprika
2

Schil de paprika’s.

3 uien, 2 teentjes Look
3

Snijd de uien en de look en stoof ze aan.

60 g gember, 1 el 5 spice poeder, 1 snuifje chiliflakes
4

Rasp de gember erbij en voeg de 5 spice kruiden en chiliflakes toe.

2 el Tomatenpuree
5

Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken.

6

Snijd de geschilde paprika’s grof en voeg ze toe, gevolgd door het vlees.

1 el bloem, 0,1 l sojasaus, 250 g bamboescheuten (blik), 60 g bruine suiker
7

Strooi wat bloem over het vlees en voeg daarna de sojasaus, de bamboescheuten en de bruine suiker toe.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
8

Zet een deksel op de pot en laat 1,5 uur garen.

125 g rijst, 1 Sjalotten
9

Spoel de rijst en snipper de sjalot fijn.

1 limoenblaadje, 1 stuk pandanblad
10

Stoof de sjalot, de rijst en een limoenblad in wat olie en voeg een dubbelle hoeveelheid water toe. Leg het pandanblad mee in de pot en kook de rijst gaar.

11

Snijd de boksoi in twee en leg ze in een pot met een bodem gezouten water. Zet een deksel op de pot en gaar ze 2 à 3 minuten.

4 el Ketjap Manis
12

Giet het water weg, voeg de ketjap toe en laat de boksoi karamelliseren.

sesamzaadjes
13

Schep wat rijst in een diep bord en schep er wat boksoi en een lepel stoofvlees bij. Werk af met sesamzaadjes.