Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten
Ingrediënten
4 personen
Hokkaidopompoenen
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Lookpoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Panko
200 g
Sesamzaadjes
2 el
Eiwitten
2
Arachideolie
Feta
200 g
Ricotta
100 g
Griekse yoghurt
3 el
Limoenen
0,5
Look
0,5 teentjes
Pompoenpitten
2 el
Munt
Platte peterselie
Rode chilipepers
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
arachideolie
3
Zet een pan met arachideolie op het vuur.
4
Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.
0,5 teentjes Look
6
Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.
7
De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie, 2 el pompoenpitten
8
Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.
Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9
Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
arachideolie
3
Zet een pan met arachideolie op het vuur.
4
Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.
0,5 teentjes Look
6
Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.
7
De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie, 2 el pompoenpitten
8
Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.
Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9
Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Hokkaidopompoenen
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Lookpoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Panko
200 g
Sesamzaadjes
2 el
Eiwitten
2
Arachideolie
Feta
200 g
Ricotta
100 g
Griekse yoghurt
3 el
Limoenen
0,5
Look
0,5 teentjes
Pompoenpitten
2 el
Munt
Platte peterselie
Rode chilipepers
0,5
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten
Dit gerecht doet uitstekend dienst als snelle lunch. De stukken pompoen in een krokant jasje geserveerd in met een luchtige fetacrème geven je een extra boost voor de rest van de dag.Instructies
0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
arachideolie
3
Zet een pan met arachideolie op het vuur.
4
Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.
0,5 teentjes Look
6
Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.
7
De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie, 2 el pompoenpitten
8
Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.
Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9
Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.