Kalfslever met gebakken appelen en knolselder, aardappelpuree met graanmosterd en mosterdsla
Kalfslever met gebakken appelen en knolselder, aardappelpuree met graanmosterd en mosterdsla
Kalfslever met gebakken appelen en knolselder, aardappelpuree met graanmosterd en mosterdsla
Kalfslever met gebakken appelen en knolselder, aardappelpuree met graanmosterd en mosterdsla
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Knolselders
0,5
Appels
3
Boter
2 klont
Boter
50 g
Kalfslever
800 g
Peper
Grof zout
Bloem
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
Madeira
0,1 l
Rode wijn
0,2 l
Eieren
2
Melk
1 scheutje
Graanmosterd
4 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Waterkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in een ruime kookpot.
zout
2
Breng een andere kookpot met gezouten water aan de kook.
0,5 knolselders
3
Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Gaar de blokjes kort in het kokende, gezouten water.
3 appels
4
Schil de appels en snijd ze in grote blokken.
5
Giet de knolselder af.
1 klont boter
6
Laat een klont boter smelten in een ruime pan. Bak er vervolgens eerst de appels in en voeg dan de knolselder toe.
800 g kalfslever, peper, grof zout
7
Droog de lever op enkele vellen keukenrol en kruid met peper en zout.
bloem, 1 klont boter
8
Haal ze vervolgens door de bloem en bak ze in een pan met boter.
2 Sjalotten
9
Snijd de sjalotten in slierten.
10
Haal de gekleurde lever uit de pan en bak er de sjalotten in.
1 teentje Look
11
Pel en kneus een teentje look en voeg in zijn geheel toe aan de stovende sjalotten.
tijm
12
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de sjalotten.
13
Giet de aardappelen af.
0,1 l madeira, 0,2 l rode wijn
14
Blus de sjalotten met de madeira en de rode wijn. Laat het geheel even flink doorkoken.
2 eieren, 50 g boter, 1 scheutje melk
15
Doe de eierdooiers met de melk en de boter bij de aardappelen. Stamp het geheel fijn tot een puree.
4 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
16
Breng de puree op smaak met mosterd, zout en nootmuskaat.
17
Serveer de puree op een bord. Leg er het vlees en de appel-knolseldersalade bij.
Waterkers
18
Werk af met de sjalotten en enkele plukjes waterkers.
800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in een ruime kookpot.
zout
2
Breng een andere kookpot met gezouten water aan de kook.
0,5 knolselders
3
Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Gaar de blokjes kort in het kokende, gezouten water.
3 appels
4
Schil de appels en snijd ze in grote blokken.
5
Giet de knolselder af.
1 klont boter
6
Laat een klont boter smelten in een ruime pan. Bak er vervolgens eerst de appels in en voeg dan de knolselder toe.
800 g kalfslever, peper, grof zout
7
Droog de lever op enkele vellen keukenrol en kruid met peper en zout.
bloem, 1 klont boter
8
Haal ze vervolgens door de bloem en bak ze in een pan met boter.
2 Sjalotten
9
Snijd de sjalotten in slierten.
10
Haal de gekleurde lever uit de pan en bak er de sjalotten in.
1 teentje Look
11
Pel en kneus een teentje look en voeg in zijn geheel toe aan de stovende sjalotten.
tijm
12
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de sjalotten.
13
Giet de aardappelen af.
0,1 l madeira, 0,2 l rode wijn
14
Blus de sjalotten met de madeira en de rode wijn. Laat het geheel even flink doorkoken.
2 eieren, 50 g boter, 1 scheutje melk
15
Doe de eierdooiers met de melk en de boter bij de aardappelen. Stamp het geheel fijn tot een puree.
4 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
16
Breng de puree op smaak met mosterd, zout en nootmuskaat.
17
Serveer de puree op een bord. Leg er het vlees en de appel-knolseldersalade bij.
Waterkers
18
Werk af met de sjalotten en enkele plukjes waterkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Knolselders
0,5
Appels
3
Boter
2 klont
Boter
50 g
Kalfslever
800 g
Peper
Grof zout
Bloem
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
Madeira
0,1 l
Rode wijn
0,2 l
Eieren
2
Melk
1 scheutje
Graanmosterd
4 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Waterkers
Kalfslever met gebakken appelen en knolselder, aardappelpuree met graanmosterd en mosterdsla
Jeroen gaat retro door te kiezen voor een heerlijk authentiek recept. Dit stukje vlees is een echte delicatesse voor iedere vleesliefhebber. In combinatie met de appel, knolselder en de mosterdpuree krijg je een pittige smaakbom op het bord.Instructies
800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in een ruime kookpot.
zout
2
Breng een andere kookpot met gezouten water aan de kook.
0,5 knolselders
3
Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Gaar de blokjes kort in het kokende, gezouten water.
3 appels
4
Schil de appels en snijd ze in grote blokken.
5
Giet de knolselder af.
1 klont boter
6
Laat een klont boter smelten in een ruime pan. Bak er vervolgens eerst de appels in en voeg dan de knolselder toe.
800 g kalfslever, peper, grof zout
7
Droog de lever op enkele vellen keukenrol en kruid met peper en zout.
bloem, 1 klont boter
8
Haal ze vervolgens door de bloem en bak ze in een pan met boter.
2 Sjalotten
9
Snijd de sjalotten in slierten.
10
Haal de gekleurde lever uit de pan en bak er de sjalotten in.
1 teentje Look
11
Pel en kneus een teentje look en voeg in zijn geheel toe aan de stovende sjalotten.
tijm
12
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de sjalotten.
13
Giet de aardappelen af.
0,1 l madeira, 0,2 l rode wijn
14
Blus de sjalotten met de madeira en de rode wijn. Laat het geheel even flink doorkoken.
2 eieren, 50 g boter, 1 scheutje melk
15
Doe de eierdooiers met de melk en de boter bij de aardappelen. Stamp het geheel fijn tot een puree.
4 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
16
Breng de puree op smaak met mosterd, zout en nootmuskaat.
17
Serveer de puree op een bord. Leg er het vlees en de appel-knolseldersalade bij.
Waterkers
18
Werk af met de sjalotten en enkele plukjes waterkers.