dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tarte tatin frangipane (thumbnail)Tarte tatin frangipane

Tarte tatin frangipane

40m
12
-
3K
Recepten

Tarte tatin frangipane

Deze taart is klaar in een handomdraai. Het kan niet anders dan lekker zijn want het is een combinatie van twee van Jeroens favoriete taarten: een frangipanetaart en een tarte tatin. Zeker proberen op een zondag dat alle taarten bij de bakker bijvoorbeeld uitverkocht zijn…
Tarte tatin frangipane (thumbnail)Tarte tatin frangipane

Tarte tatin frangipane

40m
12
-
3K
Recepten

Tarte tatin frangipane

Deze taart is klaar in een handomdraai. Het kan niet anders dan lekker zijn want het is een combinatie van twee van Jeroens favoriete taarten: een frangipanetaart en een tarte tatin. Zeker proberen op een zondag dat alle taarten bij de bakker bijvoorbeeld uitverkocht zijn…
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
160 g
Kristalsuiker
210 g
Bloemsuiker
60 g
Amandelpoeder
70 g
Tarwebloem
90 g
Ei
1
Melk
60 ml
Amandelextract
1 dopje
Zout
Appels
2
Bladerdeeg
1 vel
Vanille-ijs
4 bolletje

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het frangipanebeslag

100 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
60 g kristalsuiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g tarwebloem, 1 ei, 60 ml melk, 1 dopje amandelextract, zout
2
Meng in de keukenmachine de boter met de twee soorten suiker, het amandelpoeder, de bloem, het ei, de melk en het amandelextract. Doe er een snuif zout bij.
3
Doe het beslag in een spuitzak.

De appels

2 appels
4
Schil de appels. Haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 1 à 2 cm.
150 g kristalsuiker, 60 g boter
5
Doe de suiker met een scheutje water in een hoge pan. Laat op een zacht vuur karamelliseren. Doe er de boter bij zodra de karamel begint te kleuren.
6
Leg de appelplakken naast elkaar in de karamel. Laat ze wat garen op een zacht vuur. Leg eventueel nog wat blokjes boter tussen de appelplakken als de karamel te donker wordt.

Afwerken en serveren

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Spuit het frangipanebeslag in spiraalvorm over de appelen. Begin in het midden en werk naar de buitenkant toe.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het bladerdeeg over het beslag. Duw de zijkanten naar beneden.
10
Maak met een mes een kruisje in het midden.
11
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
4 bolletje vanille-ijs
12
Laat de taart wat afkoelen. Draai ze om op een bord. Serveer met een bolletje vanille-ijs.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
2
Meng in de keukenmachine de boter met de twee soorten suiker, het amandelpoeder, de bloem, het ei, de melk en het amandelextract. Doe er een snuif zout bij.

Instructies

Het frangipanebeslag

100 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
60 g kristalsuiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g tarwebloem, 1 ei, 60 ml melk, 1 dopje amandelextract, zout
2
Meng in de keukenmachine de boter met de twee soorten suiker, het amandelpoeder, de bloem, het ei, de melk en het amandelextract. Doe er een snuif zout bij.
3
Doe het beslag in een spuitzak.

De appels

2 appels
4
Schil de appels. Haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 1 à 2 cm.
150 g kristalsuiker, 60 g boter
5
Doe de suiker met een scheutje water in een hoge pan. Laat op een zacht vuur karamelliseren. Doe er de boter bij zodra de karamel begint te kleuren.
6
Leg de appelplakken naast elkaar in de karamel. Laat ze wat garen op een zacht vuur. Leg eventueel nog wat blokjes boter tussen de appelplakken als de karamel te donker wordt.

Afwerken en serveren

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Spuit het frangipanebeslag in spiraalvorm over de appelen. Begin in het midden en werk naar de buitenkant toe.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het bladerdeeg over het beslag. Duw de zijkanten naar beneden.
10
Maak met een mes een kruisje in het midden.
11
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
4 bolletje vanille-ijs
12
Laat de taart wat afkoelen. Draai ze om op een bord. Serveer met een bolletje vanille-ijs.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
2
Meng in de keukenmachine de boter met de twee soorten suiker, het amandelpoeder, de bloem, het ei, de melk en het amandelextract. Doe er een snuif zout bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tarte tatin frangipane (thumbnail)Tarte tatin frangipane
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
160 g
Kristalsuiker
210 g
Bloemsuiker
60 g
Amandelpoeder
70 g
Tarwebloem
90 g
Ei
1
Melk
60 ml
Amandelextract
1 dopje
Zout
Appels
2
Bladerdeeg
1 vel
Vanille-ijs
4 bolletje

Tarte tatin frangipane

Deze taart is klaar in een handomdraai. Het kan niet anders dan lekker zijn want het is een combinatie van twee van Jeroens favoriete taarten: een frangipanetaart en een tarte tatin. Zeker proberen op een zondag dat alle taarten bij de bakker bijvoorbeeld uitverkocht zijn…
Instructies

Het frangipanebeslag

100 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
60 g kristalsuiker, 60 g bloemsuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g tarwebloem, 1 ei, 60 ml melk, 1 dopje amandelextract, zout
2
Meng in de keukenmachine de boter met de twee soorten suiker, het amandelpoeder, de bloem, het ei, de melk en het amandelextract. Doe er een snuif zout bij.
3
Doe het beslag in een spuitzak.

De appels

2 appels
4
Schil de appels. Haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 1 à 2 cm.
150 g kristalsuiker, 60 g boter
5
Doe de suiker met een scheutje water in een hoge pan. Laat op een zacht vuur karamelliseren. Doe er de boter bij zodra de karamel begint te kleuren.
6
Leg de appelplakken naast elkaar in de karamel. Laat ze wat garen op een zacht vuur. Leg eventueel nog wat blokjes boter tussen de appelplakken als de karamel te donker wordt.

Afwerken en serveren

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Spuit het frangipanebeslag in spiraalvorm over de appelen. Begin in het midden en werk naar de buitenkant toe.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het bladerdeeg over het beslag. Duw de zijkanten naar beneden.
10
Maak met een mes een kruisje in het midden.
11
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
4 bolletje vanille-ijs
12
Laat de taart wat afkoelen. Draai ze om op een bord. Serveer met een bolletje vanille-ijs.