dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pita met gyros van varkensvlees (thumbnail)Pita met gyros van varkensvlees

Pita met gyros van varkensvlees

45m
20
93%
6.1K
Recepten

Pita met gyros van varkensvlees

Het perfecte gerecht voor een vrijdagavond: pitabroodjes gevuld met gyros en tzatziki. Kruid het vlees goed met (veel) oregano, paprikapoeder en komijn. Met de groenten en het vlees kun je natuurlijk variëren en een eigen versie maken.
Pita met gyros van varkensvlees (thumbnail)Pita met gyros van varkensvlees

Pita met gyros van varkensvlees

45m
20
93%
6.1K
Recepten

Pita met gyros van varkensvlees

Het perfecte gerecht voor een vrijdagavond: pitabroodjes gevuld met gyros en tzatziki. Kruid het vlees goed met (veel) oregano, paprikapoeder en komijn. Met de groenten en het vlees kun je natuurlijk variëren en een eigen versie maken.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling93%
Aantal likes6.1K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
2
Rode ui
1
Varkensspiering
600 g
Olijfolie
Look
1,5 teentjes
Peper
Zout
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Harissa
Komkommer
1
Munt
Griekse yoghurt
4 el
Limoenen
0,25
Koriander
0,25 bosjes
Pitabroodjes
4
Arachideolie
Tomatenpuree
1 tl
Romeinse sla
1

Benodigdheden

Een rasp, een schone keukenhanddoek

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 rode paprika's
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.
600 g varkensspiering
3
Snijd het vlees in fijne repen. Meng de groenten en het vlees door elkaar.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
olijfolie
4
Giet er een scheut olijfolie bij.
1 teentje Look, peper, zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, Harissa
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij het vlees met de groenten. Kruid met peper, zout, een flinke snuif oregano, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er een toefje harissa aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat marineren.

De tzatziki

1 komkommer
6
Rasp de komkommer. Doe hem in een schone keukenhanddoek en pers er zo veel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look
7
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij.
Munt
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Doe ze bij de komkommer.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,25 limoenen
9
Voeg er de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
0,25 bosjes koriander
10
Snipper de koriander fijn en meng hem door de tzatziki.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
11
Verwarm de ovengrill. Snijd de broodjes open en leg ze kort onder de grill.
arachideolie
12
Verhit een scheut olie in een pan op het vuur.
1 tl Tomatenpuree
13
Bak het vlees met de groenten in de pan. Doe er de tomatenpuree bij.
1 Romeinse sla
14
Was de Romeinse sla en laat uitlekken in een vergiet.
15
Vul de pitabroodjes met het vlees. Geef er sla en tzatziki bij.
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
2
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.

Instructies

2 rode paprika's
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.
600 g varkensspiering
3
Snijd het vlees in fijne repen. Meng de groenten en het vlees door elkaar.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
olijfolie
4
Giet er een scheut olijfolie bij.
1 teentje Look, peper, zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, Harissa
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij het vlees met de groenten. Kruid met peper, zout, een flinke snuif oregano, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er een toefje harissa aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat marineren.

De tzatziki

1 komkommer
6
Rasp de komkommer. Doe hem in een schone keukenhanddoek en pers er zo veel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look
7
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij.
Munt
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Doe ze bij de komkommer.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,25 limoenen
9
Voeg er de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
0,25 bosjes koriander
10
Snipper de koriander fijn en meng hem door de tzatziki.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
11
Verwarm de ovengrill. Snijd de broodjes open en leg ze kort onder de grill.
arachideolie
12
Verhit een scheut olie in een pan op het vuur.
1 tl Tomatenpuree
13
Bak het vlees met de groenten in de pan. Doe er de tomatenpuree bij.
1 Romeinse sla
14
Was de Romeinse sla en laat uitlekken in een vergiet.
15
Vul de pitabroodjes met het vlees. Geef er sla en tzatziki bij.
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
2
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pita met gyros van varkensvlees (thumbnail)Pita met gyros van varkensvlees
4 personen
45m
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Rode ui
1
Varkensspiering
600 g
Olijfolie
Look
1,5 teentjes
Peper
Zout
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Harissa
Komkommer
1
Munt
Griekse yoghurt
4 el
Limoenen
0,25
Koriander
0,25 bosjes
Pitabroodjes
4
Arachideolie
Tomatenpuree
1 tl
Romeinse sla
1

Pita met gyros van varkensvlees

Het perfecte gerecht voor een vrijdagavond: pitabroodjes gevuld met gyros en tzatziki. Kruid het vlees goed met (veel) oregano, paprikapoeder en komijn. Met de groenten en het vlees kun je natuurlijk variëren en een eigen versie maken.
Instructies
2 rode paprika's
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.
1 rode ui
2
Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.
600 g varkensspiering
3
Snijd het vlees in fijne repen. Meng de groenten en het vlees door elkaar.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
olijfolie
4
Giet er een scheut olijfolie bij.
1 teentje Look, peper, zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, Harissa
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij het vlees met de groenten. Kruid met peper, zout, een flinke snuif oregano, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er een toefje harissa aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat marineren.

De tzatziki

1 komkommer
6
Rasp de komkommer. Doe hem in een schone keukenhanddoek en pers er zo veel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look
7
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij.
Munt
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Doe ze bij de komkommer.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,25 limoenen
9
Voeg er de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
0,25 bosjes koriander
10
Snipper de koriander fijn en meng hem door de tzatziki.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
11
Verwarm de ovengrill. Snijd de broodjes open en leg ze kort onder de grill.
arachideolie
12
Verhit een scheut olie in een pan op het vuur.
1 tl Tomatenpuree
13
Bak het vlees met de groenten in de pan. Doe er de tomatenpuree bij.
1 Romeinse sla
14
Was de Romeinse sla en laat uitlekken in een vergiet.
15
Vul de pitabroodjes met het vlees. Geef er sla en tzatziki bij.