dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
High tea (thumbnail)High tea

High tea

1u 10m
20
-
2.2K
Recepten

High tea

Op vraag van Katrien maakt Jeroen allerlei lekkers voor een heuse high tea. Naast zoete scones smullen de Engelsen graag van hartig belegde boterhammetjes bij hun thee. En dat smaakt nóg lekkerder als je de boter en het beleg zelf maakt. Het is eens wat anders als vieruurtje.
High tea (thumbnail)High tea

High tea

1u 10m
20
-
2.2K
Recepten

High tea

Op vraag van Katrien maakt Jeroen allerlei lekkers voor een heuse high tea. Naast zoete scones smullen de Engelsen graag van hartig belegde boterhammetjes bij hun thee. En dat smaakt nóg lekkerder als je de boter en het beleg zelf maakt. Het is eens wat anders als vieruurtje.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Boter
200 g
Eieren
4
Knolselders
100 g
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Zure room
3 el
Azijn
2 scheutjes
Mierikswortel
1 tl
Selderijzout
1 snuifje
Peper
Zout
Tomatenpuree
1 tl
Ansjovisfilets
Zwarte olijven
20 g
Citroenen
0,25
Cheddar
200 g
Rosbief
1 sneetje
Boterhammen
Tuinkers
Komkommers
0,5

Benodigdheden

Een mandoline of een fijne rasp, een broodmes, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding en de scones

1
Begin met de scones. Het recept om zelf verse scones te maken, vind je hier.
200 g boter
2
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt.

De eiersalade en de knolseldersalade

4 eieren
3
Breng een pot met water aan de kook. Leg de eieren in het kokende water en kook ze hard in zo’n 9 à 10 minuten.
100 g knolselders
4
Schil ondertussen het stuk knolselder zorgvuldig.
5
Gebruik een mandoline om de knolselder in fijne reepjes (julienne) te raspen. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.
6
Haal de hardgekookte eitjes uit het kokend water en spoel ze onder koud water. Laat de pot met water op het vuur staan om de fijngesneden knolselder kort te garen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Pel ondertussen de eitjes en doe ze in een mengschaal.
8
Plet de eitjes met een vork. Maak er geen puree van, maar zorg ervoor dat je fijne stukjes ei overhoudt.
9
Giet de knolselder af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10
Ga verder met de eiersalade. Pel de sjalot en snij ze fijn. Snipper ook de bieslook fijn.
2 el Zure room, 1 scheutje azijn
11
Voeg de sjalot en bieslook samen met 2 eetlepels zure room en een scheutje azijn toe aan de eitjes. Roer alles goed om. Kruid af met peper en zout.
1 el Zure room, 1 tl mierikswortel, 1 snuifje selderijzout, peper, zout, 1 scheutje azijn
12
Neem de kom met knolselder en voeg de zure room en mierikswortel toe. Kruid met een scheut azijn, peper, zout en een snuifje selderzout. Meng alles goed onder elkaar.

De ansjovisboter en de tomatenboter

13
Verdeel de malse boter over twee kommen.
1 tl Tomatenpuree, peper, zout
14
Meng in de eerste kom de tomatenpuree onder de boter. Voeg peper en zout toe. Zet opzij.
ansjovisfilets, 20 g Zwarte olijven, 0,25 citroenen
15
Snijd de ansjovis en de olijven fijn. Meng ze samen met het citroensap onder de boter in de tweede kom. Kruid met peper.

De afwerking

200 g Cheddar
16
Rasp van cheddar.
1 sneetje rosbief, zout, peper, boterhammen
17
Smeer op één boterham een flinke laag knolseldersalade. Schik er een snee rosbief op. Kruid af met peper en zout en leg er een tweede snee brood bovenop.
18
Smeer op één boterham een flinke laag eiersalade en leg er een tweede snee brood op.
tuinkers
19
Smeer op één boterham een laagje tomatenboter. Strooi er een portie cheddar over. Leg er nog een toef tuinkers op en eindig met de tweede snee brood.
0,5 komkommers
20
Smeer op één boterham een laagje ansjovisboter. Schik er schijfjes komkommer op en eindig met de tweede snee brood.
21
Snij de dubbele boterhammen in driehoeken en serveer ze met de scones.
TIPDrink er een kopje Engelse thee bij.
1
Begin met de scones. Het recept om zelf verse scones te maken, vind je hier.
2
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt.

Instructies

De voorbereiding en de scones

1
Begin met de scones. Het recept om zelf verse scones te maken, vind je hier.
200 g boter
2
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt.

De eiersalade en de knolseldersalade

4 eieren
3
Breng een pot met water aan de kook. Leg de eieren in het kokende water en kook ze hard in zo’n 9 à 10 minuten.
100 g knolselders
4
Schil ondertussen het stuk knolselder zorgvuldig.
5
Gebruik een mandoline om de knolselder in fijne reepjes (julienne) te raspen. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.
6
Haal de hardgekookte eitjes uit het kokend water en spoel ze onder koud water. Laat de pot met water op het vuur staan om de fijngesneden knolselder kort te garen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Pel ondertussen de eitjes en doe ze in een mengschaal.
8
Plet de eitjes met een vork. Maak er geen puree van, maar zorg ervoor dat je fijne stukjes ei overhoudt.
9
Giet de knolselder af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10
Ga verder met de eiersalade. Pel de sjalot en snij ze fijn. Snipper ook de bieslook fijn.
2 el Zure room, 1 scheutje azijn
11
Voeg de sjalot en bieslook samen met 2 eetlepels zure room en een scheutje azijn toe aan de eitjes. Roer alles goed om. Kruid af met peper en zout.
1 el Zure room, 1 tl mierikswortel, 1 snuifje selderijzout, peper, zout, 1 scheutje azijn
12
Neem de kom met knolselder en voeg de zure room en mierikswortel toe. Kruid met een scheut azijn, peper, zout en een snuifje selderzout. Meng alles goed onder elkaar.

De ansjovisboter en de tomatenboter

13
Verdeel de malse boter over twee kommen.
1 tl Tomatenpuree, peper, zout
14
Meng in de eerste kom de tomatenpuree onder de boter. Voeg peper en zout toe. Zet opzij.
ansjovisfilets, 20 g Zwarte olijven, 0,25 citroenen
15
Snijd de ansjovis en de olijven fijn. Meng ze samen met het citroensap onder de boter in de tweede kom. Kruid met peper.

De afwerking

200 g Cheddar
16
Rasp van cheddar.
1 sneetje rosbief, zout, peper, boterhammen
17
Smeer op één boterham een flinke laag knolseldersalade. Schik er een snee rosbief op. Kruid af met peper en zout en leg er een tweede snee brood bovenop.
18
Smeer op één boterham een flinke laag eiersalade en leg er een tweede snee brood op.
tuinkers
19
Smeer op één boterham een laagje tomatenboter. Strooi er een portie cheddar over. Leg er nog een toef tuinkers op en eindig met de tweede snee brood.
0,5 komkommers
20
Smeer op één boterham een laagje ansjovisboter. Schik er schijfjes komkommer op en eindig met de tweede snee brood.
21
Snij de dubbele boterhammen in driehoeken en serveer ze met de scones.
TIPDrink er een kopje Engelse thee bij.
1
Begin met de scones. Het recept om zelf verse scones te maken, vind je hier.
2
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
High tea (thumbnail)High tea
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Boter
200 g
Eieren
4
Knolselders
100 g
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Zure room
3 el
Azijn
2 scheutjes
Mierikswortel
1 tl
Selderijzout
1 snuifje
Peper
Zout
Tomatenpuree
1 tl
Ansjovisfilets
Zwarte olijven
20 g
Citroenen
0,25
Cheddar
200 g
Rosbief
1 sneetje
Boterhammen
Tuinkers
Komkommers
0,5

High tea

Op vraag van Katrien maakt Jeroen allerlei lekkers voor een heuse high tea. Naast zoete scones smullen de Engelsen graag van hartig belegde boterhammetjes bij hun thee. En dat smaakt nóg lekkerder als je de boter en het beleg zelf maakt. Het is eens wat anders als vieruurtje.
Instructies

De voorbereiding en de scones

1
Begin met de scones. Het recept om zelf verse scones te maken, vind je hier.
200 g boter
2
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt.

De eiersalade en de knolseldersalade

4 eieren
3
Breng een pot met water aan de kook. Leg de eieren in het kokende water en kook ze hard in zo’n 9 à 10 minuten.
100 g knolselders
4
Schil ondertussen het stuk knolselder zorgvuldig.
5
Gebruik een mandoline om de knolselder in fijne reepjes (julienne) te raspen. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.
6
Haal de hardgekookte eitjes uit het kokend water en spoel ze onder koud water. Laat de pot met water op het vuur staan om de fijngesneden knolselder kort te garen.
7
Pel ondertussen de eitjes en doe ze in een mengschaal.
8
Plet de eitjes met een vork. Maak er geen puree van, maar zorg ervoor dat je fijne stukjes ei overhoudt.
9
Giet de knolselder af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10
Ga verder met de eiersalade. Pel de sjalot en snij ze fijn. Snipper ook de bieslook fijn.
2 el Zure room, 1 scheutje azijn
11
Voeg de sjalot en bieslook samen met 2 eetlepels zure room en een scheutje azijn toe aan de eitjes. Roer alles goed om. Kruid af met peper en zout.
1 el Zure room, 1 tl mierikswortel, 1 snuifje selderijzout, peper, zout, 1 scheutje azijn
12
Neem de kom met knolselder en voeg de zure room en mierikswortel toe. Kruid met een scheut azijn, peper, zout en een snuifje selderzout. Meng alles goed onder elkaar.

De ansjovisboter en de tomatenboter

13
Verdeel de malse boter over twee kommen.
1 tl Tomatenpuree, peper, zout
14
Meng in de eerste kom de tomatenpuree onder de boter. Voeg peper en zout toe. Zet opzij.
ansjovisfilets, 20 g Zwarte olijven, 0,25 citroenen
15
Snijd de ansjovis en de olijven fijn. Meng ze samen met het citroensap onder de boter in de tweede kom. Kruid met peper.

De afwerking

200 g Cheddar
16
Rasp van cheddar.
1 sneetje rosbief, zout, peper, boterhammen
17
Smeer op één boterham een flinke laag knolseldersalade. Schik er een snee rosbief op. Kruid af met peper en zout en leg er een tweede snee brood bovenop.
18
Smeer op één boterham een flinke laag eiersalade en leg er een tweede snee brood op.
tuinkers
19
Smeer op één boterham een laagje tomatenboter. Strooi er een portie cheddar over. Leg er nog een toef tuinkers op en eindig met de tweede snee brood.
0,5 komkommers
20
Smeer op één boterham een laagje ansjovisboter. Schik er schijfjes komkommer op en eindig met de tweede snee brood.
21
Snij de dubbele boterhammen in driehoeken en serveer ze met de scones.
TIPDrink er een kopje Engelse thee bij.