Gehaktbrood 'Provençale' met rijst
Gehaktbrood 'Provençale' met rijst
Gehaktbrood 'Provençale' met rijst
Gehaktbrood 'Provençale' met rijst
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
60 g
Zongedroogde tomaten
50 g
Sjalotten
3
Look
3 teentjes
Zwarte olijven
30 g
Basilicum
Provençaalse kruiden
Boter
Olijfolie
Wortels
2
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Courgette
1
Coeur de boeuftomaten
2
Tomatenpuree
70 g
Chilisaus
Tomaten passata
690 g
Zout
Rozemarijn
Tijm
Salie
Laurier
Rijst
2 builtje
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het vleesbrood
1
Verwarm de oven tot 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 60 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
50 g Zongedroogde tomaten
3
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng ze door het gehakt.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng de sjalot en de knoflookpulp met het gehakt.
30 g Zwarte olijven
5
Snijd de olijven wat kleiner en meng ze door het gehakt.
basilicum, Provençaalse kruiden
6
Snipper het basilicum en doe het ook bij het gehakt. Kruid met Provençaalse kruiden.
boter, olijfolie
7
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij.
8
Vorm een redelijk plat gehaktbrood van het gehakt. Korst het rondom goed aan.
9
Laat het 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
De Provençaalse saus
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot.
2 Sjalotten
11
Pel de sjalotten en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp mee aan.
2 Wortels, 1 rode paprika, 1 gele paprika
13
Schil de wortelen en de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de groenten in stukken en stoof ze aan.
1 courgette
14
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
2 Coeur de boeuftomaten
15
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in de kookpot.
70 g Tomatenpuree, chilisaus
16
Voeg de tomatenpuree en een beetje chilisaus toe. Laat even mee bakken.
690 g Tomaten passata, zout, rozemarijn, tijm, Salie, laurier, basilicum
17
Giet de passata bij de groenten en kruid met zout. Bind de rozemarijn, tijm, salie, basilicum en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot. Laat de groenten garen onder een deksel op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
2 builtje rijst
18
Kook de rijst gaar.
19
Snijd het vleesbrood in plakken met een gekarteld mes.
20
Serveer het vleesbrood met de Provençaalse saus en rijst.
Het vleesbrood
1
Verwarm de oven tot 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 60 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
50 g Zongedroogde tomaten
3
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng ze door het gehakt.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng de sjalot en de knoflookpulp met het gehakt.
30 g Zwarte olijven
5
Snijd de olijven wat kleiner en meng ze door het gehakt.
basilicum, Provençaalse kruiden
6
Snipper het basilicum en doe het ook bij het gehakt. Kruid met Provençaalse kruiden.
boter, olijfolie
7
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij.
8
Vorm een redelijk plat gehaktbrood van het gehakt. Korst het rondom goed aan.
9
Laat het 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
De Provençaalse saus
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot.
2 Sjalotten
11
Pel de sjalotten en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp mee aan.
2 Wortels, 1 rode paprika, 1 gele paprika
13
Schil de wortelen en de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de groenten in stukken en stoof ze aan.
1 courgette
14
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
2 Coeur de boeuftomaten
15
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in de kookpot.
70 g Tomatenpuree, chilisaus
16
Voeg de tomatenpuree en een beetje chilisaus toe. Laat even mee bakken.
690 g Tomaten passata, zout, rozemarijn, tijm, Salie, laurier, basilicum
17
Giet de passata bij de groenten en kruid met zout. Bind de rozemarijn, tijm, salie, basilicum en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot. Laat de groenten garen onder een deksel op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
2 builtje rijst
18
Kook de rijst gaar.
19
Snijd het vleesbrood in plakken met een gekarteld mes.
20
Serveer het vleesbrood met de Provençaalse saus en rijst.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
60 g
Zongedroogde tomaten
50 g
Sjalotten
3
Look
3 teentjes
Zwarte olijven
30 g
Basilicum
Provençaalse kruiden
Boter
Olijfolie
Wortels
2
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Courgette
1
Coeur de boeuftomaten
2
Tomatenpuree
70 g
Chilisaus
Tomaten passata
690 g
Zout
Rozemarijn
Tijm
Salie
Laurier
Rijst
2 builtje
Gehaktbrood 'Provençale' met rijst
Jeroen maakt een saus vol groenten, maar ook bij gehakt doet hij zongedroogde tomaten, sjalot en olijven voor nog meer Provençaalse smaken. Serveer het gehaktbrood en de saus met rijst en je hebt echt lekkere dagelijkse kost.Instructies
Het vleesbrood
1
Verwarm de oven tot 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 60 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
50 g Zongedroogde tomaten
3
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng ze door het gehakt.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng de sjalot en de knoflookpulp met het gehakt.
30 g Zwarte olijven
5
Snijd de olijven wat kleiner en meng ze door het gehakt.
basilicum, Provençaalse kruiden
6
Snipper het basilicum en doe het ook bij het gehakt. Kruid met Provençaalse kruiden.
boter, olijfolie
7
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij.
8
Vorm een redelijk plat gehaktbrood van het gehakt. Korst het rondom goed aan.
9
Laat het 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
De Provençaalse saus
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot.
2 Sjalotten
11
Pel de sjalotten en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp mee aan.
2 Wortels, 1 rode paprika, 1 gele paprika
13
Schil de wortelen en de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de groenten in stukken en stoof ze aan.
1 courgette
14
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
2 Coeur de boeuftomaten
15
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in de kookpot.
70 g Tomatenpuree, chilisaus
16
Voeg de tomatenpuree en een beetje chilisaus toe. Laat even mee bakken.
690 g Tomaten passata, zout, rozemarijn, tijm, Salie, laurier, basilicum
17
Giet de passata bij de groenten en kruid met zout. Bind de rozemarijn, tijm, salie, basilicum en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot. Laat de groenten garen onder een deksel op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
2 builtje rijst
18
Kook de rijst gaar.
19
Snijd het vleesbrood in plakken met een gekarteld mes.
20
Serveer het vleesbrood met de Provençaalse saus en rijst.