Instructies

4 personen

Het vleesbrood

1

Verwarm de oven tot 180 °C.

600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 60 g paneermeel
2

Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.

50 g Zongedroogde tomaten
3

Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng ze door het gehakt.

1 Sjalotten, 1 teentje Look
4

Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng de sjalot en de knoflookpulp met het gehakt.

30 g Zwarte olijven
5

Snijd de olijven wat kleiner en meng ze door het gehakt.

basilicum, Provençaalse kruiden
6

Snipper het basilicum en doe het ook bij het gehakt. Kruid met Provençaalse kruiden.

boter, olijfolie
7

Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij.

8

Vorm een redelijk plat gehaktbrood van het gehakt. Korst het rondom goed aan.

9

Laat het 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

De Provençaalse saus

olijfolie
10

Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot.

2 Sjalotten
11

Pel de sjalotten en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.

2 teentjes Look
12

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp mee aan.

2 Wortels, 1 rode paprika, 1 gele paprika
13

Schil de wortelen en de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de groenten in stukken en stoof ze aan.

1 courgette
14

Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.

2 Coeur de boeuftomaten
15

Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in de kookpot.

70 g Tomatenpuree, chilisaus
16

Voeg de tomatenpuree en een beetje chilisaus toe. Laat even mee bakken.

690 g Tomaten passata, zout, rozemarijn, tijm, Salie, laurier, basilicum
17

Giet de passata bij de groenten en kruid met zout. Bind de rozemarijn, tijm, salie, basilicum en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot. Laat de groenten garen onder een deksel op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

2 builtje rijst
18

Kook de rijst gaar.

19

Snijd het vleesbrood in plakken met een gekarteld mes.

20

Serveer het vleesbrood met de Provençaalse saus en rijst.