dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gezonde lunchbox (thumbnail)Gezonde lunchbox

Gezonde lunchbox

50m
22
-
2.3K
Recepten

Gezonde lunchbox

De lunchbox met verse soep die Jeroen als kleine jongen dagelijks mee naar school kreeg, leverde hem vaak jaloerse blikken op in de refter. Kids houden nu eenmaal van zo’n gevarieerde lunchbox die je vol kan steken met voedzaam lekkers. En als je dan toch bezig bent: waarom zou je ook geen verrassende lunch voor jezelf klaarmaken? Ideaal voor op het werk!
Gezonde lunchbox (thumbnail)Gezonde lunchbox

Gezonde lunchbox

50m
22
-
2.3K
Recepten

Gezonde lunchbox

De lunchbox met verse soep die Jeroen als kleine jongen dagelijks mee naar school kreeg, leverde hem vaak jaloerse blikken op in de refter. Kids houden nu eenmaal van zo’n gevarieerde lunchbox die je vol kan steken met voedzaam lekkers. En als je dan toch bezig bent: waarom zou je ook geen verrassende lunch voor jezelf klaarmaken? Ideaal voor op het werk!
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd50m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Kippen- of groentebouillon
1 liter
Uien
2
Look
1 teentje
Tomaten
4
Olijfolie
2 scheutjes
Courgettes
2
Laurier
Tijm
Peterseliestelen
Tomatenpulp
700 g
Peper
Zout
Eieren
10
Beenham
4 sneetjes
Gemalen kaas
80 g
Tuinkruiden
Bruine broden
Wortelen
2
Komkommers
0,5
Bleke selder
1
Ketchup
1 scheutje
Yoghurtmayonaise
2 el

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, een eindje keukentouw, een rond bakblik ong 20 cm, een dunschiller, een kleine bokaal met deksel of bewaardoosje, een broodtrommel, boterhampapier of vershoudfolie, een thermosfles

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomaat-courgettesoep

1 liter kippen- of groentebouillon
1
Maak een keteltje verse kippen- of groentebouillon, of ontdooi een portie.
2 uien
2
Pel de uien en snij ze grof.
1 teentje Look
3
Plet de look, verwijder de schil en snij het teentje in stukjes.
4 tomaten
4
Snij elke tomaat in een zestal partjes.
1 scheutje olijfolie
5
Verwarm de soepketel of stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
6
Doe de stukken ui, tomaat en look in de pot met hete olie. Laat de groenten enkele minuten stoven. Roer alles regelmatig even om.
2 courgettes
7
Hak het steelstuk en het topje van de courgetten. Snij ze eerst overlangs door en vervolgens in grove stukken. Voeg de groenten toe aan de stoofpot. Roer alles regelmatig even om.
laurier, tijm, peterseliestelen
8
Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en wat peterseliestelen. Bind de kruiden samen met een eindje keukentouw en laat ze meestoven met de soepgroenten.
700 g tomatenpulp
9
Voeg de tomatenpulp en de bouillon toe.
10
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
peper, zout
11
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad met de staafmixer.  Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
12
Vind je de soep te dik, dan kan je naar voorkeur nog wat extra bouillon of water toevoegen.  Neem de soep in een thermosfles mee naar school of naar het werk.

De boterhammen met omelet

10 eieren
13
Neem een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts de eieren met een garde.
14
Verwarm de oven voor op 180°C.
4 sneetjes beenham
15
Verwijder het zwoerd van de ham en snij de plakjes in fijne reepjes.
80 g gemalen kaas
16
Meng de reepjes ham en de gemalen kaas onder het eiermengsel.
tuinkruiden
17
Pluk de kruiden en spoel ze onder koud water. Hak het groen fijn en voeg alles toe aan de geklutste eieren. (Gebruik een hoeveelheid en selectie van kruiden naar persoonlijke smaak.)
peper, zout
18
Voeg voldoende peper van de molen toe en een snuifje zout.
1 scheutje olijfolie
19
Strijk het bakblik in met een beetje olijfolie. Zo komt de omelet na het bakken gemakkelijk los. Roer in het eiermengsel en schenk in het bakblik.
20
Bak de omelet zo’n 25 minuten in de oven van 180°C. (De baktijd is afhankelijk van het type oven. Controleer de omelet regelmatig en haal ze uit de oven als ze voldoende stevig is.)
21
Laat de omelet afkoelen en stort ze nadien uit het bakblik.
bruine broden
22
Snij de kruidige omelet in dikke plakken. Beleg hiermee de boterhammen. Boter of margarine smeren hoeft niet.
23
Verpak de boterhammen en stop ze in de broodtrommel.

Het potje met groentesticks

2 wortelen
24
Spoel de groenten. Rasp of schil de wortels en snij ze in dikke frietjes.
0,5 komkommers, 1 bleke selder
25
Snij de komkommer in gelijkaardige dikke reepjes. De groente schillen is niet noodzakelijk. Verwijder het loof van de selder en schil de stengels met een dunschiller. Zo verdwijnen de hardste vezels. Snij de selder in hapklare reepjes.
1 scheutje ketchup, 2 el yoghurtmayonaise
26
Maak een dipsaus door de yoghurtmayonaise en de ketchup te mengen.
27
Schep een bodempje dipsaus in een bokaaltje en schik er van elke groente enkele sticks in. Dek het potje af.
1
Maak een keteltje verse kippen- of groentebouillon, of ontdooi een portie.
2
Pel de uien en snij ze grof.

Instructies

De tomaat-courgettesoep

1 liter kippen- of groentebouillon
1
Maak een keteltje verse kippen- of groentebouillon, of ontdooi een portie.
2 uien
2
Pel de uien en snij ze grof.
1 teentje Look
3
Plet de look, verwijder de schil en snij het teentje in stukjes.
4 tomaten
4
Snij elke tomaat in een zestal partjes.
1 scheutje olijfolie
5
Verwarm de soepketel of stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
6
Doe de stukken ui, tomaat en look in de pot met hete olie. Laat de groenten enkele minuten stoven. Roer alles regelmatig even om.
2 courgettes
7
Hak het steelstuk en het topje van de courgetten. Snij ze eerst overlangs door en vervolgens in grove stukken. Voeg de groenten toe aan de stoofpot. Roer alles regelmatig even om.
laurier, tijm, peterseliestelen
8
Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en wat peterseliestelen. Bind de kruiden samen met een eindje keukentouw en laat ze meestoven met de soepgroenten.
700 g tomatenpulp
9
Voeg de tomatenpulp en de bouillon toe.
10
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
peper, zout
11
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad met de staafmixer.  Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
12
Vind je de soep te dik, dan kan je naar voorkeur nog wat extra bouillon of water toevoegen.  Neem de soep in een thermosfles mee naar school of naar het werk.

De boterhammen met omelet

10 eieren
13
Neem een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts de eieren met een garde.
14
Verwarm de oven voor op 180°C.
4 sneetjes beenham
15
Verwijder het zwoerd van de ham en snij de plakjes in fijne reepjes.
80 g gemalen kaas
16
Meng de reepjes ham en de gemalen kaas onder het eiermengsel.
tuinkruiden
17
Pluk de kruiden en spoel ze onder koud water. Hak het groen fijn en voeg alles toe aan de geklutste eieren. (Gebruik een hoeveelheid en selectie van kruiden naar persoonlijke smaak.)
peper, zout
18
Voeg voldoende peper van de molen toe en een snuifje zout.
1 scheutje olijfolie
19
Strijk het bakblik in met een beetje olijfolie. Zo komt de omelet na het bakken gemakkelijk los. Roer in het eiermengsel en schenk in het bakblik.
20
Bak de omelet zo’n 25 minuten in de oven van 180°C. (De baktijd is afhankelijk van het type oven. Controleer de omelet regelmatig en haal ze uit de oven als ze voldoende stevig is.)
21
Laat de omelet afkoelen en stort ze nadien uit het bakblik.
bruine broden
22
Snij de kruidige omelet in dikke plakken. Beleg hiermee de boterhammen. Boter of margarine smeren hoeft niet.
23
Verpak de boterhammen en stop ze in de broodtrommel.

Het potje met groentesticks

2 wortelen
24
Spoel de groenten. Rasp of schil de wortels en snij ze in dikke frietjes.
0,5 komkommers, 1 bleke selder
25
Snij de komkommer in gelijkaardige dikke reepjes. De groente schillen is niet noodzakelijk. Verwijder het loof van de selder en schil de stengels met een dunschiller. Zo verdwijnen de hardste vezels. Snij de selder in hapklare reepjes.
1 scheutje ketchup, 2 el yoghurtmayonaise
26
Maak een dipsaus door de yoghurtmayonaise en de ketchup te mengen.
27
Schep een bodempje dipsaus in een bokaaltje en schik er van elke groente enkele sticks in. Dek het potje af.
1
Maak een keteltje verse kippen- of groentebouillon, of ontdooi een portie.
2
Pel de uien en snij ze grof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gezonde lunchbox (thumbnail)Gezonde lunchbox
4 personen
50m
Ingrediënten
Kippen- of groentebouillon
1 liter
Uien
2
Look
1 teentje
Tomaten
4
Olijfolie
2 scheutjes
Courgettes
2
Laurier
Tijm
Peterseliestelen
Tomatenpulp
700 g
Peper
Zout
Eieren
10
Beenham
4 sneetjes
Gemalen kaas
80 g
Tuinkruiden
Bruine broden
Wortelen
2
Komkommers
0,5
Bleke selder
1
Ketchup
1 scheutje
Yoghurtmayonaise
2 el

Gezonde lunchbox

De lunchbox met verse soep die Jeroen als kleine jongen dagelijks mee naar school kreeg, leverde hem vaak jaloerse blikken op in de refter. Kids houden nu eenmaal van zo’n gevarieerde lunchbox die je vol kan steken met voedzaam lekkers. En als je dan toch bezig bent: waarom zou je ook geen verrassende lunch voor jezelf klaarmaken? Ideaal voor op het werk!
Instructies

De tomaat-courgettesoep

1 liter kippen- of groentebouillon
1
Maak een keteltje verse kippen- of groentebouillon, of ontdooi een portie.
2 uien
2
Pel de uien en snij ze grof.
1 teentje Look
3
Plet de look, verwijder de schil en snij het teentje in stukjes.
4 tomaten
4
Snij elke tomaat in een zestal partjes.
1 scheutje olijfolie
5
Verwarm de soepketel of stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
6
Doe de stukken ui, tomaat en look in de pot met hete olie. Laat de groenten enkele minuten stoven. Roer alles regelmatig even om.
2 courgettes
7
Hak het steelstuk en het topje van de courgetten. Snij ze eerst overlangs door en vervolgens in grove stukken. Voeg de groenten toe aan de stoofpot. Roer alles regelmatig even om.
laurier, tijm, peterseliestelen
8
Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en wat peterseliestelen. Bind de kruiden samen met een eindje keukentouw en laat ze meestoven met de soepgroenten.
700 g tomatenpulp
9
Voeg de tomatenpulp en de bouillon toe.
10
Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
peper, zout
11
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad met de staafmixer.  Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
12
Vind je de soep te dik, dan kan je naar voorkeur nog wat extra bouillon of water toevoegen.  Neem de soep in een thermosfles mee naar school of naar het werk.

De boterhammen met omelet

10 eieren
13
Neem een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts de eieren met een garde.
14
Verwarm de oven voor op 180°C.
4 sneetjes beenham
15
Verwijder het zwoerd van de ham en snij de plakjes in fijne reepjes.
80 g gemalen kaas
16
Meng de reepjes ham en de gemalen kaas onder het eiermengsel.
tuinkruiden
17
Pluk de kruiden en spoel ze onder koud water. Hak het groen fijn en voeg alles toe aan de geklutste eieren. (Gebruik een hoeveelheid en selectie van kruiden naar persoonlijke smaak.)
peper, zout
18
Voeg voldoende peper van de molen toe en een snuifje zout.
1 scheutje olijfolie
19
Strijk het bakblik in met een beetje olijfolie. Zo komt de omelet na het bakken gemakkelijk los. Roer in het eiermengsel en schenk in het bakblik.
20
Bak de omelet zo’n 25 minuten in de oven van 180°C. (De baktijd is afhankelijk van het type oven. Controleer de omelet regelmatig en haal ze uit de oven als ze voldoende stevig is.)
21
Laat de omelet afkoelen en stort ze nadien uit het bakblik.
bruine broden
22
Snij de kruidige omelet in dikke plakken. Beleg hiermee de boterhammen. Boter of margarine smeren hoeft niet.
23
Verpak de boterhammen en stop ze in de broodtrommel.

Het potje met groentesticks

2 wortelen
24
Spoel de groenten. Rasp of schil de wortels en snij ze in dikke frietjes.
0,5 komkommers, 1 bleke selder
25
Snij de komkommer in gelijkaardige dikke reepjes. De groente schillen is niet noodzakelijk. Verwijder het loof van de selder en schil de stengels met een dunschiller. Zo verdwijnen de hardste vezels. Snij de selder in hapklare reepjes.
1 scheutje ketchup, 2 el yoghurtmayonaise
26
Maak een dipsaus door de yoghurtmayonaise en de ketchup te mengen.
27
Schep een bodempje dipsaus in een bokaaltje en schik er van elke groente enkele sticks in. Dek het potje af.