dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom (thumbnail)Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

45m
14
-
3.5K
Recepten

Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

Een cake met drie lagen biscuit en daartussen slagroom, pindakaas en banaan. Meer dan een zoete zonde waard!
Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom (thumbnail)Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

45m
14
-
3.5K
Recepten

Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

Een cake met drie lagen biscuit en daartussen slagroom, pindakaas en banaan. Meer dan een zoete zonde waard!
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
6
Kristalsuiker
200 g
Boter
40 g
Bloem
200 g
Cacaopoeder
2 el
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Vanille-extract
2 dopje
Slagroom
0,3 l
Bloemsuiker
20 g
Pindakaas
Bananen
2
Pinda's
handvol
Chocolade
50 g

Benodigdheden

Een springvorm met een diameter van 20 cm en 8 cm hoog, een keukenmachine met klopper, een gekarteld mes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De biscuit

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
6 eieren, 200 g kristalsuiker
3
Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten schuimig in de keukenmachine.
40 g boter
4
Smelt de boter op het vuur maar laat niet kleuren.
200 g bloem, 2 el cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
5
Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder.
1 snuifje zout
6
Doe een snuifje zout bij het eier-suikermengsel. Zeef er de bloem met de cacao bij en spatel voorzichtig om.
1 dopje vanille-extract
7
Doe het vanille-extract bij het beslag en meng er ten slotte de gesmolten boter en het bakpoeder door.
8
Giet het beslag in de springvorm.
9
Bak de biscuit 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de biscuit gaar is.
10
Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.

De afwerking

0,3 l slagroom, 20 g bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract
11
Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en het vanille-extract.
12
Haal de biscuit uit de vorm en snijd hem in drie lagen met een gekarteld mes.
pindakaas
13
Smeer een laag pindakaas op het onderste deel. Verdeel er een wat dikkere laag slagroom over.
2 bananen
14
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg plakjes banaan op de slagroom.
15
Smeer pindakaas op de middelste laag. Leg ze op de plakjes banaan. Doe er weer slagroom en plakjes banaan op.
16
Leg de bovenste laag biscuit op de banaan en smeer er slagroom op. Leg er de resterende plakjes banaan op.
handvol pinda's, 50 g Chocolade
17
Hak de pinda’s fijn en rasp de chocolade.
18
Bestrooi de biscuit met pinda’s en geraspte chocolade.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Instructies

De biscuit

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
6 eieren, 200 g kristalsuiker
3
Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten schuimig in de keukenmachine.
40 g boter
4
Smelt de boter op het vuur maar laat niet kleuren.
200 g bloem, 2 el cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
5
Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder.
1 snuifje zout
6
Doe een snuifje zout bij het eier-suikermengsel. Zeef er de bloem met de cacao bij en spatel voorzichtig om.
1 dopje vanille-extract
7
Doe het vanille-extract bij het beslag en meng er ten slotte de gesmolten boter en het bakpoeder door.
8
Giet het beslag in de springvorm.
9
Bak de biscuit 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de biscuit gaar is.
10
Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.

De afwerking

0,3 l slagroom, 20 g bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract
11
Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en het vanille-extract.
12
Haal de biscuit uit de vorm en snijd hem in drie lagen met een gekarteld mes.
pindakaas
13
Smeer een laag pindakaas op het onderste deel. Verdeel er een wat dikkere laag slagroom over.
2 bananen
14
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg plakjes banaan op de slagroom.
15
Smeer pindakaas op de middelste laag. Leg ze op de plakjes banaan. Doe er weer slagroom en plakjes banaan op.
16
Leg de bovenste laag biscuit op de banaan en smeer er slagroom op. Leg er de resterende plakjes banaan op.
handvol pinda's, 50 g Chocolade
17
Hak de pinda’s fijn en rasp de chocolade.
18
Bestrooi de biscuit met pinda’s en geraspte chocolade.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom (thumbnail)Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom
4 personen
45m
Ingrediënten
Eieren
6
Kristalsuiker
200 g
Boter
40 g
Bloem
200 g
Cacaopoeder
2 el
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Vanille-extract
2 dopje
Slagroom
0,3 l
Bloemsuiker
20 g
Pindakaas
Bananen
2
Pinda's
handvol
Chocolade
50 g

Chocoladebiscuit met pindakaas, banaan en slagroom

Een cake met drie lagen biscuit en daartussen slagroom, pindakaas en banaan. Meer dan een zoete zonde waard!
Instructies

De biscuit

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
6 eieren, 200 g kristalsuiker
3
Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten schuimig in de keukenmachine.
40 g boter
4
Smelt de boter op het vuur maar laat niet kleuren.
200 g bloem, 2 el cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
5
Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder.
1 snuifje zout
6
Doe een snuifje zout bij het eier-suikermengsel. Zeef er de bloem met de cacao bij en spatel voorzichtig om.
1 dopje vanille-extract
7
Doe het vanille-extract bij het beslag en meng er ten slotte de gesmolten boter en het bakpoeder door.
8
Giet het beslag in de springvorm.
9
Bak de biscuit 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de biscuit gaar is.
10
Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.

De afwerking

0,3 l slagroom, 20 g bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract
11
Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en het vanille-extract.
12
Haal de biscuit uit de vorm en snijd hem in drie lagen met een gekarteld mes.
pindakaas
13
Smeer een laag pindakaas op het onderste deel. Verdeel er een wat dikkere laag slagroom over.
2 bananen
14
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg plakjes banaan op de slagroom.
15
Smeer pindakaas op de middelste laag. Leg ze op de plakjes banaan. Doe er weer slagroom en plakjes banaan op.
16
Leg de bovenste laag biscuit op de banaan en smeer er slagroom op. Leg er de resterende plakjes banaan op.
handvol pinda's, 50 g Chocolade
17
Hak de pinda’s fijn en rasp de chocolade.
18
Bestrooi de biscuit met pinda’s en geraspte chocolade.