Varkensvlees op de barbecue
Varkensvlees op de barbecue
Varkensvlees op de barbecue
Varkensvlees op de barbecue
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Basilicum
Varkensvleesdunne sneetjes
4
Rauwe ham
4 plak
Belegen kaas(0,5 cm dik
0,5
Zongedroogde tomaten
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De basilicumolie
1
Spoel de blaadjes basilicum voorzichtig schoon.
2
Hak het kruid in een cutter, samen met een scheutje olijfolie.
De Italiaanse varkenslapjes
3
Snij de kaas in blokjes van 1 op 3 cm.
4
Wikkel elk blokje kaas in een sneetje rauwe ham.
5
Leg het ham-kaasblokje op een varkenslapje.
6
Lepel er een beetje van de basilicumpasta over.
7
Leg er een partje zongedroogde tomaat langs.
8
Vouw het dunne varkenslapje dicht als een cadeautje. Doe het strak, en prik er een tandenstoker of satéstokje doorheen. (Zo kan er straks geen gesmolten kaas weglekken.)
9
Wrijf elk pakketje in met een beetje olijfolie.
10
Schroei de gevulde varkenslapjes goudbruin in de braadpan, of op de hete barbecue. Zet nadien het vuur zachter (of leg de stukjes gebraad weg van de hete kolen.) Laat het vlees nog enkele minuten garen.
De basilicumolie
1
Spoel de blaadjes basilicum voorzichtig schoon.
2
Hak het kruid in een cutter, samen met een scheutje olijfolie.
De Italiaanse varkenslapjes
3
Snij de kaas in blokjes van 1 op 3 cm.
4
Wikkel elk blokje kaas in een sneetje rauwe ham.
5
Leg het ham-kaasblokje op een varkenslapje.
6
Lepel er een beetje van de basilicumpasta over.
7
Leg er een partje zongedroogde tomaat langs.
8
Vouw het dunne varkenslapje dicht als een cadeautje. Doe het strak, en prik er een tandenstoker of satéstokje doorheen. (Zo kan er straks geen gesmolten kaas weglekken.)
9
Wrijf elk pakketje in met een beetje olijfolie.
10
Schroei de gevulde varkenslapjes goudbruin in de braadpan, of op de hete barbecue. Zet nadien het vuur zachter (of leg de stukjes gebraad weg van de hete kolen.) Laat het vlees nog enkele minuten garen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Basilicum
Varkensvleesdunne sneetjes
4
Rauwe ham
4 plak
Belegen kaas(0,5 cm dik
0,5
Zongedroogde tomaten
4
Varkensvlees op de barbecue
We bezoeken de zaak van slager Jurgen in Sint-Niklaas. Hij is een grote fan van varkensvlees omdat er zoveel manier zijn om het te bereiden. Geef Jurgen een grill en een pak houtskool, en dan gaat hij helemaal los.Barbecue is een passie van de beenhouwer. Hij bakt eetbare vuurpijlen en in zijn rookoven komen Italiaanse varkenslapjes terecht. De hele familie kijkt watertandend uit naar een overheerlijke maaltijd.Als toemaatje vind je hieronder het recept van de varkenslapjes van slager Jurgen. Het schijnt een publiekslieveling te zijn, dus probeer het zelf en laat het smaken!Instructies
De basilicumolie
1
Spoel de blaadjes basilicum voorzichtig schoon.
2
Hak het kruid in een cutter, samen met een scheutje olijfolie.
De Italiaanse varkenslapjes
3
Snij de kaas in blokjes van 1 op 3 cm.
4
Wikkel elk blokje kaas in een sneetje rauwe ham.
5
Leg het ham-kaasblokje op een varkenslapje.
6
Lepel er een beetje van de basilicumpasta over.
7
Leg er een partje zongedroogde tomaat langs.
8
Vouw het dunne varkenslapje dicht als een cadeautje. Doe het strak, en prik er een tandenstoker of satéstokje doorheen. (Zo kan er straks geen gesmolten kaas weglekken.)
9
Wrijf elk pakketje in met een beetje olijfolie.
10
Schroei de gevulde varkenslapjes goudbruin in de braadpan, of op de hete barbecue. Zet nadien het vuur zachter (of leg de stukjes gebraad weg van de hete kolen.) Laat het vlees nog enkele minuten garen.