Instructies

4 personen

De basilicumolie

1

Spoel de blaadjes basilicum voorzichtig schoon.

2

Hak het kruid in een cutter, samen met een scheutje olijfolie.

De Italiaanse varkenslapjes

3

Snij de kaas in blokjes van 1 op 3 cm.

4

Wikkel elk blokje kaas in een sneetje rauwe ham.

5

Leg het ham-kaasblokje op een varkenslapje.

6

Lepel er een beetje van de basilicumpasta over.

7

Leg er een partje zongedroogde tomaat langs.

8

Vouw het dunne varkenslapje dicht als een cadeautje. Doe het strak, en prik er een tandenstoker of satéstokje doorheen. (Zo kan er straks geen gesmolten kaas weglekken.)

9

Wrijf elk pakketje in met een beetje olijfolie.

10

Schroei de gevulde varkenslapjes goudbruin in de braadpan, of op de hete barbecue. Zet nadien het vuur zachter (of leg de stukjes gebraad weg van de hete kolen.) Laat het vlees nog enkele minuten garen.