dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Uiensoep met kaasbeschuit (thumbnail)Uiensoep met kaasbeschuit

Uiensoep met kaasbeschuit

50m
9
85%
3.4K
Recepten

Uiensoep met kaasbeschuit

Wat is er beter om de bijtende winterkou te verjagen dan een kom dampend verse uiensoep? Samen met een kaasbeschuit is het de ideale snack na schooltijd, of voor eender welk moment waarop je een opkikker kan gebruiken.
Uiensoep met kaasbeschuit (thumbnail)Uiensoep met kaasbeschuit

Uiensoep met kaasbeschuit

50m
9
85%
3.4K
Recepten

Uiensoep met kaasbeschuit

Wat is er beter om de bijtende winterkou te verjagen dan een kom dampend verse uiensoep? Samen met een kaasbeschuit is het de ideale snack na schooltijd, of voor eender welk moment waarop je een opkikker kan gebruiken.
Type gerechtSoep
Totale tijd50m
Ingrediënten9
Beoordeling85%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Uien
10
Boter
1 klontje
Groente- of kippenbouillon
1 l
Tijm
2 takjes
Laurierblaadjes
2
Oxo
1 scheutje
Peper
Kaas
100 g
Beschuiten
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De uiensoep

10 uien
1
Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
1 klontje boter
2
Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.
3
Bak de uien op een matig vuur. Roer regelmatig om en laat de groente goudbruin kleuren. Let op: bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere beurten, zodat ze egaal kunnen kleuren.
1 l groente- of kippenbouillon
4
Doe de gebakken ajuin in een grote kookpot of een soepketel. Giet er de groente- of kippenbouillon over.
2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
5
Voeg de tijm en laurier toe aan de soep en laat ze een half uur sudderen op een laag vuurtje.
1 scheutje Oxo, peper
6
Giet een scheutje Oxo in de soep. Dit vervangt het zout. Doe voorzichtig en proef regelmatig. Voeg ook wat peper van de molen toe.

De kaasbeschuit

100 g kaas, 4 beschuiten
7
Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op.  Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
8
Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.
9
Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuit er bovenop.
1
Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
2
Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.

Instructies

De uiensoep

10 uien
1
Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
1 klontje boter
2
Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.
3
Bak de uien op een matig vuur. Roer regelmatig om en laat de groente goudbruin kleuren. Let op: bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere beurten, zodat ze egaal kunnen kleuren.
1 l groente- of kippenbouillon
4
Doe de gebakken ajuin in een grote kookpot of een soepketel. Giet er de groente- of kippenbouillon over.
2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
5
Voeg de tijm en laurier toe aan de soep en laat ze een half uur sudderen op een laag vuurtje.
1 scheutje Oxo, peper
6
Giet een scheutje Oxo in de soep. Dit vervangt het zout. Doe voorzichtig en proef regelmatig. Voeg ook wat peper van de molen toe.

De kaasbeschuit

100 g kaas, 4 beschuiten
7
Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op.  Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
8
Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.
9
Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuit er bovenop.
1
Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
2
Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Uiensoep met kaasbeschuit (thumbnail)Uiensoep met kaasbeschuit
4 personen
50m
Ingrediënten
Uien
10
Boter
1 klontje
Groente- of kippenbouillon
1 l
Tijm
2 takjes
Laurierblaadjes
2
Oxo
1 scheutje
Peper
Kaas
100 g
Beschuiten
4

Uiensoep met kaasbeschuit

Wat is er beter om de bijtende winterkou te verjagen dan een kom dampend verse uiensoep? Samen met een kaasbeschuit is het de ideale snack na schooltijd, of voor eender welk moment waarop je een opkikker kan gebruiken.
Instructies

De uiensoep

10 uien
1
Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
1 klontje boter
2
Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.
3
Bak de uien op een matig vuur. Roer regelmatig om en laat de groente goudbruin kleuren. Let op: bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere beurten, zodat ze egaal kunnen kleuren.
1 l groente- of kippenbouillon
4
Doe de gebakken ajuin in een grote kookpot of een soepketel. Giet er de groente- of kippenbouillon over.
2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
5
Voeg de tijm en laurier toe aan de soep en laat ze een half uur sudderen op een laag vuurtje.
1 scheutje Oxo, peper
6
Giet een scheutje Oxo in de soep. Dit vervangt het zout. Doe voorzichtig en proef regelmatig. Voeg ook wat peper van de molen toe.

De kaasbeschuit

100 g kaas, 4 beschuiten
7
Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op.  Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
8
Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.
9
Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuit er bovenop.