Instructies

4 personen

De uiensoep

10 uien
1

Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.

1 klontje boter
2

Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.

3

Bak de uien op een matig vuur. Roer regelmatig om en laat de groente goudbruin kleuren. Let op: bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere beurten, zodat ze egaal kunnen kleuren.

1 l groente- of kippenbouillon
4

Doe de gebakken ajuin in een grote kookpot of een soepketel. Giet er de groente- of kippenbouillon over.

2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
5

Voeg de tijm en laurier toe aan de soep en laat ze een half uur sudderen op een laag vuurtje.

1 scheutje Oxo, peper
6

Giet een scheutje Oxo in de soep. Dit vervangt het zout. Doe voorzichtig en proef regelmatig. Voeg ook wat peper van de molen toe.

De kaasbeschuit

100 g kaas, 4 beschuiten
7

Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op.  Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.

8

Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.

9

Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuit er bovenop.